Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyen kajaközpontúak az...

Miért ilyen kajaközpontúak az anyósok?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek,mert mielőtt jönne,hogy az enyém nem ilyen... stb.

Lehet az ember bármilyen kedves, aranyos ,segítőkész, bármilyen tanult vagy ügyes stb stb lehetne sorolni, akkoris ha már nem főz, akkor ördögtől való lusta némber... Ti mit gondoltok erről? Nektek mi a tapasztalatotok?

Kérlek kulturáltan írjatok,nem szeretnék balhét a kérdés alatt.

#főzés #anyós #mindennaposfőzés
2022. febr. 23. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt értem, hogy a társadalmunk megmaradt a hülye átmenet fázisában, ami a legrosszabb. Mert a nőnek most dolgozni is kene a modern felfogás szerint., meg főzni-mosni is kéne mint régen.

És igen, ez a zabáltatás szörnyű, egyszerűen sok középkorú vagy idősebb nő nem fogja fel, hogy nem mindenkinek folyik a nyála egy tepsi sütemény láttán, a kaja az csakis pörkölt vagy rántott hús, vagy ilyesmi… itt is volt, akinek kiakadtak az anyósáék, mert csirkeragut csinált meg kukoricás bulgurt. És hogy az mekkora flanc már.

És sokan főznek, és csomagolják bőszen, mert biztos két önálló, dolgozó felnőtt ember éhen halna az ellátmány nélkül. Amúgy is jó nagy önbizalomra vall, aki szerint olyan jó a foztje, hogy a menye, aki esetleg tok más ízekhez szokott, két pofára akarja lapatolni.

2022. febr. 24. 09:48
 72/80 anonim ***** válasza:
100%
...és arról se feledkezzünk meg, hogy ha elvárás egy nőtől, hogy vezesse a háztartást, akkor miért nem elvárás egy férfitől, hogy anyagilag potens legyen és ne kelljen még a nőnek is güriznie :) eléggé visszájára lehet ezt a kérdéskört fordítani, de persze azokkal a nőkkel nincs mit tenni, akik magatehetetlen kiskutyákat neveltek fiúgyermek címszó alatt. Párom nagypapája ilyen, ugyan a kedves felesége is orvos volt anno hozzá hasonlóan és dolgozott is annyit, mint ő, de ha leül ebédelni, várja, hogy kimerjék neki. Őszintén szólva nekem az jutott eszembe, hogy ezt sem nehéz eltenni láb alól, mert előbb leborul ezek szerint a székről éhen halva, minthogy megmozdítsa magát.
2022. febr. 24. 10:58
 73/80 anonim ***** válasza:
100%

"Őszintén szólva nekem az jutott eszembe, hogy ezt sem nehéz eltenni láb alól, mert előbb leborul ezek szerint a székről éhen halva, minthogy megmozdítsa magát"

Lassan csak kihal majd ez a réteg is, és elfogynak majd a "házurai".

2022. febr. 24. 11:50
 74/80 Metionin ***** válasza:
100%
Az a szar, hogy amíg van ilyen fiatal nő, addig lesz házura férfi is. Velem egykorú (31) vagy fiatalabb nők is dolgoznak anyámmal és többnek van ilyen férje, és ez nekik természetes, hogy ki kell szolgálni. Egyszer említette anyám, hogy mi felosztjuk a házimunkát és a jelen lévő kb 25 éves csaj úgy nézett rá, hogy még a száját is tátotta és kérdezte, hogy és ezt az ura hagyja?! - szóval meglepő de biza van mostanság is fiatalabb nő, akinek ura van.
2022. febr. 24. 12:51
 75/80 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor azok a nők meg is érdemlik, hogy egész életükben házi cselédek legyenek, akik behódolnak ennek. Én inkább maradnék vénlány, mint ilyen emberrel leélni egy életet.
2022. febr. 24. 13:01
 76/80 anonim ***** válasza:
100%

72!

"Őszintén szólva nekem az jutott eszembe, hogy ezt sem nehéz eltenni láb alól, mert előbb leborul ezek szerint a székről éhen halva, minthogy megmozdítsa magát."

Hatalmas vagy! :D

2022. febr. 24. 14:23
 77/80 anonim ***** válasza:
100%

Sok embernek, főleg az idősebb korosztálynak, a gondoskodás maga az, hogy "megetet(het) berögzött.

Anyám a halálba tud kergetni ha ott vagyunk fél napot, és nonstop tömné a gyerekeimet,mert szerinte éhen fognak halni, hanem esznek 2-3 óránként mint egy csecsemő 🙄 borzalmas..

Ő meg csak akkor nyugodt meg boldog ha mindenki eszik. 🥴

2022. febr. 26. 13:58
 78/80 anonim ***** válasza:
100%

A 71/77-es válasszal maximálisan egyetértek, úgy hogy szoktam főzni.

Senkire nem kell erőltetni semmit, sőt nekem ez nem is beszédtéma hogy ki mit főzött.

Viszont a nagyanyám(81) ugyanez a típus átélte a háborút és zabáltatna mindenkit egésznap.

Az már megint más tészta hogy 2 liter olajat mindenbe belerak, és soha sem tudott normálisan elmosogatni.

2022. febr. 28. 12:15
 79/80 anonim ***** válasza:
100%
71/78 bocsi
2022. febr. 28. 12:17
 80/80 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyósom is minden nap főz és kiszolgálja a családját nap, mint nap, mindemellett nagy kertjük van, amiben mindannyian dolgoznak. A párom ehhez szokott hozzá, én viszont az évek alatt egyre kevésbé szeretek főzni. 😐 Szerencsére anyósom nem szól be, ha nem főzök minden nap - legalábbis szemtől szembe még sosem tette.. 😃 Szóval nekem is gond a mindennapi főzés, ha csak rajtam múlna akkor főznék amikor épp akarok, abszolút nem központi kérdés nálam a főtt étel témája. Csak hát nem egyedül élek, a párom meg az a típus, aki egy évben kb. 3x főz. 😃

Egyébként maximálisan egyetértek azokkal az anyákkal, akik nem úgy nevelik a fiaikat, hogy még 25 évesen is az az elvárás, hogy ő főzzön rájuk és kiszolgálja őket napi szinten.

Bárcsak minden anyuka ilyen tökös férfiakat tudna nevelni! 🙂

2022. jún. 29. 19:15
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!