Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós folyton kioktat meg a...

Anyós folyton kioktat meg a nyakunkra ülnek bármit csinálunk , nehéz ügy hogy oldjuk meg?!

Figyelt kérdés

Konfliktus. Párom szüleivel élünk. Nem konkrétan anyós és após de egyszerűség kedvéért nevezzük îgy. este pl munka után ketten bemennénk a szobába kicsit együtt lenni, beszelgetni stb. Ők 10 perc se telik el, jönnek utánunk. És párom mellé odaül az anyukaja meg az apja szembe a fotelbe. Miért nem hagynak kettesben lenni? Mikor szóltam kioktatást kaptam érte pedig tisztelettudóan fejeztem ki magam.

Meg olyan dolgok: főztem xy kaját , és az anyja nekem állt , hogy ez megy ki a kutyànak mert ők nem így szokták. Azért mert másképp szokták még lehet, hogy finom ( az volt ) és nem a kutyának kell adni amit drágán megvettem megfőztem akkor miért én vagyok a rossz?Párom szerint ne foglalkozzak vele. Meg amikor ő is szól neki valamiert akkor az anyja: jó kisfiam jólvan…. Majd másnap ugyanúgy mintha mi sem történt volna azt csinálja .

Kérlek adjatok tanácsot.

2021. dec. 30. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, ha nem vetted volna észre anyósék egyáltalán nem szeretnék, ha a fiuknak párja lenne. Ők egy pénzkeresőt látnak benne, aki egyrészt gondoskodik róluk anyagilag másrészt így nincsenek annyira egyedül. Úgy látom anyuci pici fia ebben szépen partner is. Hiába mondja meg az anyjának, hogy ne csinálja, ez csak a látszat a te kedvedért. Nyilván érzik, hogy nem gondolja komolyan, mert ugyanúgy csinálnak mindent. Hidd el, az emberek mindig tudják/érzik kivel mit lehet, és ezek szerint a pároddal kb. bármit, mivel nem fogja őket otthagyni akármit is tesznek vele.

A viselkedésük meg nem feltétlenül ellened irányul, bárkit elüldöznének, hiszen akkor a pasi egész fizetése, személye nekik marad. Amíg ott laktok náluk ez nem fog megváltozni, bárki bármit is ígér. Ezek a minták már régen beégtek a viselkedésükbe, ki kell lépni a változáshoz.

Te ebben a helyzetben a következőket tehetnéd:

1. Választás elé állítod a párodat. Vagy megy veled egy albérletbe vagy vége a kapcsolatnak. Ha így marad, akkor ugyanis a

2. Te növesztesz tököt és szembeszállsz anyóssal, méghozzá határozottan és kiállva magadért. Ha kell ordítva, ha kell szemét módon, ha nem ért másból. Ekkor is hamar ki fog derülni ki mellett van igazán a párod.

Mindkét megoldás esetén igen nagy az esélye, hogy nem téged választanak. Ezért gyanítom, hogy nem fogod egyiket se megtenni. Pedig ennél sokkal jobb egyedül és közben esélyt adni hogy találsz normálisabbat is.

Ha semmit nem teszel marad az, hogy tovább tűrsz egy szar kapcsolatban, az élet meg szépen eltelik. Ha neked az megfelel, hogy utolsó senki vagy és pár havonta itt kisírhatod magad, nekem mindegy, senkit nem lehet akarata ellenére megmenteni.

A rezsis duma meg kamu, ezzel is csak a fiacskájukat akarják érzelmileg zsarolni. A fűtésen kívül mindenből kevesebbet használnának, a saját vizet és áramot meg lehet fizetni. A fűtésről meg annyit, hogy számtalan ilyen ház van vidéken, szinte mindenhol úgy van megoldva, hogy a nem lakott szobákban le vannak zárva a radiátorok. (ha most nem lenne lehet rájuk csapot szereltetni, egyszeri befektetés, bőven megéri) A ház lakott részéből átmegy annyi meleg, hogy pluszon maradjon a hőmérséklet, tehát nem fog szétfagyni semmi. Ha nagyon nagy a hideg minimálisan meg kell nyitni a radiátort, de az állagmegóváshoz kb. 5 fok is elég a lakatlan szobákba. Esetetekben a teljes felső szint lezárható lenne, anyósék költözzenek a lenti szobákba.

2021. dec. 31. 10:41
 82/86 anonim ***** válasza:
100%

"bemennénk a szobába kicsit együtt lenni, beszelgetni stb"

Melyik szobába? A sajátotokba? Van külön szobátok? Zárható? Ezek nagyon fontos dolgok. Kell, hogy csak ketten tudjatok lenni.

2021. dec. 31. 18:42
 83/86 anonim ***** válasza:
100%
82: én már kb. 30-40 kommenttel korábban megkérdeztem, de nem válaszolt... Nevezetesen, hogy miért nincs egy KULCS...???
2021. dec. 31. 18:52
 84/86 anonim ***** válasza:
100%
"a szobába" - számomra ez nem világos. Kinek a szobája? A közös nappali a földszinten? Az nem az ő szobájuk. Bár valóban homályosan fogalmaz a kérdező.
2021. dec. 31. 18:55
 85/86 anonim ***** válasza:
90%

Soha nem várnám el a gyerekemtől, hogy öreg koromban támogasson. Inkább fordítva, én támogatnám, ha tudnám. Ilyen embereket, mint anyósodék, nem sajnálnék, hogy mi lesz velük.

Nem érdekelne a párom sem, hogy ő mennyire sajnálja őket. Akkor maradjon egyedülálló, éljen a szüleivel.

2021. dec. 31. 19:29
 86/86 anonim ***** válasza:
100%
A tanult tehetetlenségre látgatunk itt gyönyörű példát.
2022. jan. 1. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!