Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós folyton kioktat meg a...

Anyós folyton kioktat meg a nyakunkra ülnek bármit csinálunk , nehéz ügy hogy oldjuk meg?!

Figyelt kérdés

Konfliktus. Párom szüleivel élünk. Nem konkrétan anyós és após de egyszerűség kedvéért nevezzük îgy. este pl munka után ketten bemennénk a szobába kicsit együtt lenni, beszelgetni stb. Ők 10 perc se telik el, jönnek utánunk. És párom mellé odaül az anyukaja meg az apja szembe a fotelbe. Miért nem hagynak kettesben lenni? Mikor szóltam kioktatást kaptam érte pedig tisztelettudóan fejeztem ki magam.

Meg olyan dolgok: főztem xy kaját , és az anyja nekem állt , hogy ez megy ki a kutyànak mert ők nem így szokták. Azért mert másképp szokták még lehet, hogy finom ( az volt ) és nem a kutyának kell adni amit drágán megvettem megfőztem akkor miért én vagyok a rossz?Párom szerint ne foglalkozzak vele. Meg amikor ő is szól neki valamiert akkor az anyja: jó kisfiam jólvan…. Majd másnap ugyanúgy mintha mi sem történt volna azt csinálja .

Kérlek adjatok tanácsot.

2021. dec. 30. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
97%
Annyira menne szívesen külön, hogy hagyja az anyjának, hogy leuraljon téged. Akkor voltál a hülye (már bocs), amikor odaköltöztél mama pici fiához meg a szüleihez. Nem kötelező nektek együtt költözni, mehetsz egyedül, a puhapöcs meg vagy megy utánad vagy nem. Francot érdekel az téged, hogy anyukáék nem tudnak rezsit fizetni. 1 percig nem maradnék ott.
2021. dec. 30. 14:32
 22/86 anonim ***** válasza:
98%
Oké akkor uljel melléjük es tűrjed... kb meg 20 évig.
2021. dec. 30. 14:33
 23/86 anonim ***** válasza:
98%

Itt a párod a kulcsfigura. Vagy megmondja a szüleinek, hogy ne szóljanak bele a ti életetekbe, vagy pedig elköltöztök. A "nem beleszólás" szerintem nem igazán fog működni, mert a szülők vannak otthon és feljogosítva érzik magukat a vélemény nyilvánításra, főleg így, hogy a párod csak bólogat.

A szülői házat, ha nem tudják fenntartani télen, el is lehet adni és kisebbet venni. Most akkor a párod élete végéig támogatja őket pénzzel? Itt hol az ő élete? És hol vagy te a képben?

Ez így sehogy sem működőképes.

2021. dec. 30. 14:33
 24/86 anonim ***** válasza:
11%
Ö házukban laktok, örüljetek hogy ott lehettek, ha meg annyira nem tetszik lehet költözni, ennyi.
2021. dec. 30. 14:36
 25/86 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező...vagy felfogjátok (te is, de főleg a párod), hogy két felnőtt ember boldogulásáert nem vállalhattok örökre felelősséget, vagy ott rohadtok meg mindennapos idegbajjal, és ez lesz az életed.

Ha elköltöztök, anyuka mondjuk elmegy dolgozni, ahelyett hogy otthon mereszti az égnek az orrát, hogy ő főz a legjobban. Valahogy csak megéltek a szülők a párod keresőképessé válása előtt is. Felnőttek. Oldják meg. Az nem opció, hogy ti feláldozzátok értük az életeteket.

2021. dec. 30. 14:36
 26/86 anonim ***** válasza:
97%

F.aszom se élne ilyen anyóssal.

Odaül a kisfia mellé lesni titeket? Kidobja a főztödet? Na nee. Én itt tuti leordítottam volna a fejét. A párod egy tutyi mutyi anyuci kisfia, ha nem áll ki melléd. Az hogy "ne foglalkozz vele" az nem megoldás.

Költözzetek el. Mit lehet mást mondani?

2021. dec. 30. 14:37
 27/86 A kérdező kommentje:

21 Egyedül nem élnék az tuti. A barátnőm akivel előtte éltem már talált lakótársat így hely sincs.

23 Egy kétszintes, felújításra szoruló házat egy vidéki faluban senki nem akar megvenni. Ez a nagy helyzet. Igen támogatja őket, mert csak a szülei.

Vagy a megoldás az lenne ha tényleg hagynà?! Nekem nem a szüleim de azért lelkiismeretem van, ha az én anyámról lenne szó én is segítenék neki.

2021. dec. 30. 14:37
 28/86 anonim ***** válasza:
96%

A párod nem szívesen költözne külön, hogy segítse a szüleit, de nem is szívesen vállalná a konfliktust velük, hogy kiálljon érted. Te pedig továbbra is őt sajnálod, amikor nem képes tököt növeszteni és a sarkára állni.

Miért helyezed önmagad a helyzet legaljára? Költözz anyádhoz, járj onnan dolgozni még ha messzebb is van. A "párod" maradjon a szüleivel és éljenek békében.

Tudod ki hagyná, hogy megtűrtként kezeljék.

2021. dec. 30. 14:39
 29/86 A kérdező kommentje:

24 Mi fizetjük a rezsit nélkülünk nem jönnének ki anyagilag! Így már más a dolgok fekvése.

25 Nem talál állást sajnos , így nyugdíj előtti segélyt kap. Nemsokára nyugdíjas lesz.

26 Sorsukra hagyni őket megoldás ? Paromnak csak a szülei, azért nem két vadidegen akik ha meg fagynak így jàrtak.

2021. dec. 30. 14:39
 30/86 A kérdező kommentje:

28 De szólt neki a kaja miatt is de akkor helyesel rá , hogy viccelt nem is adja a kutyànak.majd másnap megint ugyanaz megy….

Anyukàmtól egyáltalán nem tudnék bejàrni, ( közel 150km, 1 vonat és 2 busszal) . Ahol előtte laktam barátnőmmel ott meg már talált lakótársat.

2021. dec. 30. 14:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!