Anyós folyton kioktat meg a nyakunkra ülnek bármit csinálunk , nehéz ügy hogy oldjuk meg?!
Konfliktus. Párom szüleivel élünk. Nem konkrétan anyós és após de egyszerűség kedvéért nevezzük îgy. este pl munka után ketten bemennénk a szobába kicsit együtt lenni, beszelgetni stb. Ők 10 perc se telik el, jönnek utánunk. És párom mellé odaül az anyukaja meg az apja szembe a fotelbe. Miért nem hagynak kettesben lenni? Mikor szóltam kioktatást kaptam érte pedig tisztelettudóan fejeztem ki magam.
Meg olyan dolgok: főztem xy kaját , és az anyja nekem állt , hogy ez megy ki a kutyànak mert ők nem így szokták. Azért mert másképp szokták még lehet, hogy finom ( az volt ) és nem a kutyának kell adni amit drágán megvettem megfőztem akkor miért én vagyok a rossz?Párom szerint ne foglalkozzak vele. Meg amikor ő is szól neki valamiert akkor az anyja: jó kisfiam jólvan…. Majd másnap ugyanúgy mintha mi sem történt volna azt csinálja .
Kérlek adjatok tanácsot.
"16 neked is leirom, nélkülünk nem tudnàk fenntartani a házat rezsi stb."
Kifogás, mama pici fiacskájától!
#49 Kérdező
47-es vagyok
Nem támadtalak, ezt nem tudom honnan veszed!
Saját tapasztalatból írtam amit írtam, de most lebontom a kedvedért!
Mi a testvéremmel megörököltünk egy 3 szintes, szintenként 120 m2-es házat, mert anno amikor az apám építette, szegény még úgy képzelte, hogy a gyerekei is ott fognak élni, szintenként 1-1 lakásban.
Aztán ezt az élet felülírta, mindketten más irányt vettünk, később csak én tértem vissza őket ápolni.
Haláluk után ott maradt a nagy ház és én, mert 1 évre rá a testvérem autóbalesetben meghalt, gyerektelenül. És esetemben 360 m2-ről beszélünk, nem csak egy négyszobás házról!
Természetesen eladhatatlan volt, részemről meg így fenntarthatatlan.
Így aztán a földszinten lett 2 hőtárolós villanykályha - abban az időben ez volt a legkorszerűbb, legolcsóbb - ami fűtötte az egész lakrészemet, 2 szoba, konyha, fürdő.
Utána években először az egyik, majd a másik lakást adtam ki, a lakók fizetik a fogyasztásukat és még nekem is könnyebb anyagilag az életem.
Ezt a te anyósodék is megtehetnék, akkor ti nem tennétek "szívességet" nekik, ti meg élhetnétek valahol úgy, ahogy akartok és főzhetnél bármit, kritika nélkül.
Ha nem telik a rezsire az ősöknek, el kell adni a házat, lehet menni panelba. Sokkal olcsóbb a rezsije, és párodat se lehetne levenni pénzzel.
Amúgy meg nekem nem lenne szükségem egy ilyen pasira, pláne nem élnék a szüleivel, nem bírnám idegileg. Egy büdös petákot se adnék más szüleinek, már ha neked is adni kell a rezsibe.
Azért a férfit is meglehet érteni. Könnyű azt mondani, hogy költözzenek el a francba a szülők, meg pukkadjanak meg, de egy jóérzésű ember ezt nem tudja megtenni, szerintem ezért őt nem lehet elítélni.
Amúgy a fűtésszezonban nem tudnák magukat eltartani vagy egész évben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!