Anyós folyton kioktat meg a nyakunkra ülnek bármit csinálunk , nehéz ügy hogy oldjuk meg?!
Konfliktus. Párom szüleivel élünk. Nem konkrétan anyós és após de egyszerűség kedvéért nevezzük îgy. este pl munka után ketten bemennénk a szobába kicsit együtt lenni, beszelgetni stb. Ők 10 perc se telik el, jönnek utánunk. És párom mellé odaül az anyukaja meg az apja szembe a fotelbe. Miért nem hagynak kettesben lenni? Mikor szóltam kioktatást kaptam érte pedig tisztelettudóan fejeztem ki magam.
Meg olyan dolgok: főztem xy kaját , és az anyja nekem állt , hogy ez megy ki a kutyànak mert ők nem így szokták. Azért mert másképp szokták még lehet, hogy finom ( az volt ) és nem a kutyának kell adni amit drágán megvettem megfőztem akkor miért én vagyok a rossz?Párom szerint ne foglalkozzak vele. Meg amikor ő is szól neki valamiert akkor az anyja: jó kisfiam jólvan…. Majd másnap ugyanúgy mintha mi sem történt volna azt csinálja .
Kérlek adjatok tanácsot.
36 Biztosan nem. Tisztában vagyok az àrakkal. Azért mert nem teregetem ki , tudom mennyi a bevétel és mennyi a villanyszámla, mennyiért kell fàt hozatni stb.
Laktam már előző párommal, barátnőmmel lakótàrsként van összehasonlítási alapom.
38 Ez jol hangzik, de ahhoz teljes átépítés kellene , mert fent csak szobák vannak 4db es egy folyosó, lent van a konyha ,étkező, fürdőszoba es egy szoba.
Meg ez ugye pàrom családja, nem az enyém.
És akkor milyen megoldást vársz itt tőlünk? Nem tudom hány évesek anyósék,ezt nem rosszindulatképp írom,de ha 100 évig élnek,akkor addig ezt fogod elviselni ?
Innentől személyes vélemény,de ha valamit,azt megtanultam ,hogy az élet túl rövid ahhoz ,hogy ilyen emberekre herdáljam el az időmet és rosszul érezzem magam a saját otthonomban. Hiába szereted a párodat,ez hosszútávon nem fog működni , konfliktusokat szül,és a mérgező légkört (jó esetben) hamar megunja az ember . Én inkább élnék egyedül ,de ez én vagyok ..
Az is megdöbbentő számomra,hogy egy felnőtt ember nem áll ki a párja mellett (legyen férfi vagy nő,teljesen mindegy) ha az anyja azt mondja kiönti a kutyának a párja főztjét . Tudod ki főzne rájuk,meg fizetné a rezsit helyettük.
Amúgy a párod mindig ott élt ? Lehet kisebb házba költözni, lehet 1 helységet fűteni ha egy hodályban élnének ketten,és tudnám még sorolni . Mégcsak nem is nyugdíjasok ,és ott vannak ketten egymásnak , meg kéne tudni oldani a rezsi kérdést . Igen,rengetegen nem tudják fenntartani a nagy családi kúriát öregkorukra mikor a gyerekek kirepültek,ilyenkor kell lejjebb adni az igényekből .
#10 Kérdező!
Ezt a rezsi dolgot nem nagyon értem.
Nyilván azért duplája vagy még több a rezsi, mert ti is ott laktok. Ha nem laknátok ott, akkor feleződne, negyedelődne, mert az öregek nem mosnak mindennap és nem fürdenek egy nap 2x, legalábbis a többség.
A kajafőzésnél is több a gáz/villany 4 személyes adagnál, mint kettőnél, ez sima fizika.
2 tévé, több villany, számítógép, hajszárító, vasaló, nagyobb hűtő/fagyasztó és máris megvan a többletfogyasztás.
Fűtés, amit tél címén kiemeltél:
Nem mindegy, hogy egy szobát fűt valaki, ahol elvannak a Papával, vagy az egész házat, miattatok.
És legvégül:
Ha nagy a ház, azt simán lehetne kisebbre (1,5 szobásra) váltani, nekik az bőven elég lenne, csak hát ti is ott vagytok...!
Tessék szépen külön menni, akkor nem kell a szülőket támogatni!...hiszen így sem teszitek, csak a saját fogyasztásotok miatt megemelkedett rezsi miatt tűnik úgy.
A szülőknek akkor is meg kellene élniük, ha soha nem lett volna gyerekük, csak akkor máshogy szerveznék az életüket.
47 A rezsi tavaly még több volt.
Nem miattunk ennyi, fordítva ülsz a lovon. Hogy mondjam másképp, nélkülünk nem tudnák fizetni a rezsit! A fűtést főleg!
És ha nem veszik meg a házat akkor hiába lenne elég egy kétszobás a 4 szobás étkezős teraszos helyett.
Én elek itt plusz főként párom ezelőtt is itt lakott, tehát 3an voltak eddig egyik számla sem lett magasabb ami miattam lenne.A fűtés tobb de a fa drágább is lett. Fűteni ugyanúgy kell, mosni úgyis mosnak csak tobb kerül bele pár ruhával. A tv úgyis megy ha párom nézi nem tobb ha én is nézem stb….
Ha pl csak anyós élne itt akkor is fűteni kellene az egész házat mert elfagy!
Aki meg enged támad nem érti, hogy nekem épp mindegy, hogy párom anyukaja kezébe adom a pénzt vagy xy-nak akinél mondjuk albérlő lennék.
#26 Azért ez hatalmas hülyeség. Nekünk falun van hatalmas, két szintes családi házunk. Vegyes tüzelésű kazánnal fűtünk mi is fával. Évente kb. 2-300.000 a fűtés költsége attól függően, hogy mikor kell begyújtani. Ennyit fizetsz gázfűtéssel is, meg társasházban is.
Valamiért nagyon véded a párodat, meg a családját is, pedig te tettél fel kérdést.
Egyébként nagyon sok kis faluban vannak kétszintes böszme házak. Volt idő, amikor presztízst csináltak belőle az emberek és most is szinte mindet lakják. A munkám miatt sokszor kell autóval járnom az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!