Anyós folyton kioktat meg a nyakunkra ülnek bármit csinálunk , nehéz ügy hogy oldjuk meg?!
Konfliktus. Párom szüleivel élünk. Nem konkrétan anyós és após de egyszerűség kedvéért nevezzük îgy. este pl munka után ketten bemennénk a szobába kicsit együtt lenni, beszelgetni stb. Ők 10 perc se telik el, jönnek utánunk. És párom mellé odaül az anyukaja meg az apja szembe a fotelbe. Miért nem hagynak kettesben lenni? Mikor szóltam kioktatást kaptam érte pedig tisztelettudóan fejeztem ki magam.
Meg olyan dolgok: főztem xy kaját , és az anyja nekem állt , hogy ez megy ki a kutyànak mert ők nem így szokták. Azért mert másképp szokták még lehet, hogy finom ( az volt ) és nem a kutyának kell adni amit drágán megvettem megfőztem akkor miért én vagyok a rossz?Párom szerint ne foglalkozzak vele. Meg amikor ő is szól neki valamiert akkor az anyja: jó kisfiam jólvan…. Majd másnap ugyanúgy mintha mi sem történt volna azt csinálja .
Kérlek adjatok tanácsot.
Az, hogy becsámborognak a szobátokba, elég gáz. A pasid beszéljen velük.
Főzés. Vagy főzöl csak kettőtöknek, vagy anyóst kérdezd meg előtte, hogy ennének-e a te töltött káposztádból - akkor is, ha te másképp készíted -, mert ha igen, szívesen főzöl dupla adagot. De azt ne engedd, hogy a te pénzedből megvett/megfőzött ételt a kutyának adja.
Amúgy meg ja, költözés.
Ne ott éljetek, mert ez csak elmérgesedni fog. A párod egy tutyimutyi puhapöcs, aki minden megaláztatásodra azzal a jótanáccsal reagál majd, hogy ne foglalkozz vele.
Nyugodtan szólj vissza az anyjának, hogy te így szoktad főzni, és szerinted az övé nem jó, illetve menjenek ki a szobából, te sem máshol be hozzájuk az ágyba. A barátod pedig aztán mondatja a dühöngő, sértett anyukájának, hogy "ne foglalkozz vele". De valószínűleg nem fogja, mert az anyja érzései számítanak, csak neked kéne mindent lenyelni és jó képet vágni hozzá.
Előbb-utóbb úgyis elmenekülsz onnan, akár pasival, akár anélkül. Valószínűleg inkább nélküle. Ha van eszed, akkor inkább előbb mint utóbb.
11 igen beülnek oda hozzánk ha épp kettesben lennénk. Anyukaja főz mivel nem dolgozik , mi pedig igen. Én is főzök de ritkàbban.
12 elmondja az anyjának rászól dolgokért de hiába mintha a falnak mondanà, helyesel rà de másnap folytatja.
16 neked is leirom, nélkülünk nem tudnàk fenntartani a házat rezsi stb.
Ezért nem akarja párom hagyni. Pedig néha szívesen külön menne ő is.
Őszinte beszélgetés során elmondani nekik kiabálás és vádaskodás nélkül, lehetőleg rendkívül higgadtan (így üt a legnagyobbat), hogy ha ez így megy tovább, elköltöztök, és ebben az esetben nem fogja tudni tovább támogatni őket a téli fűtési szezonban sem.
Aztán vagy lesz változás, vagy elköltözöl, vagy megszoksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!