Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek igazságos, ha...

Szerintetek igazságos, ha anyósomnak 3 fia van, kettőnek most volt az esküvője és az egyiknek 350 ezret fizetett és semmit nem adott, míg a másiknak kifizetett egy milliót és még a táncpénzbe is dobott be?

Figyelt kérdés
Már régóta feltűnt, hogy az egyik gyerekre szívesebben költ. A páromnak és nekem most volt az esküvőnk múlt hónapban. Mi szerény lagzit tartottunk, mindössze 46 fővel. A rá eső rész 350 ezer forint volt, amit ki is fizetett és utána közölte, hogy nászajándékot nem ad, mert ő kifizette az esküvőnk felét. A múlt hónap végén volt a párom öccsének is az esküvője. Ahogy én spóroltam, hogy ne kerüljön sokba, ők szórták a pénzt. 180 fős lakodalom, ilyen-olyan videós meg sofőr, fél milliós díszítés. A rá eső rész a meghívott 60 fő után 1 millió pár ezer forint volt. És akkor akadtam ki, amikor bedobta a 20 ezrest nekik a táncpénzbe, ráfogva, hogy az nem nászajándék. Azért mert nekünk nem a buli az életünk, ennyivel kevesebb kell hogy járjon? így háromszor annyit költött rájuk mint ránk. Hol itt az igazság?

2021. szept. 17. 13:17
 71/103 anonim ***** válasza:
49%
Egyáltalán azt se lehetett volna elvárni hogy egy fillért is adjon bele. Ti akartatok esküvőt a ti kötelességetek fizetni
2021. szept. 18. 16:44
 72/103 anonim ***** válasza:
83%
Inkább örülj neki, hogy az esküvőtök felét állta, az én anyosomeknak van pénzük de egy fityinget sem adtak. Egyedül egy új öltönyt vett a fiának, mert a zöld ballagási öltöny nem lett volna ideális...
2021. szept. 18. 16:46
 73/103 anonim ***** válasza:
82%

A sogorod esküvőjén számít, hogy mit szól a naszasszony, a ti eskuvotokon nem érdekelte, hogy a te édesanyád mit szól majd?

Ez is furcsa.

Nekem anyósom eladta az egyik panel házat és mivel férjemék is 3an vannak testvérek a legkisebb fiának adta oda az összes pénzt, mondván ő még nem házas... Hát köszi....

2021. szept. 18. 17:04
 74/103 A kérdező kommentje:
Akkor te tudod mit éreztünk mi. Ott ült mellettem az esküvőn és ledöbbenve hallgatta a szöveget hogy ez a nászajándékunk és látszott hogy ő se erre számított.
2021. szept. 18. 18:16
 75/103 anonim ***** válasza:
80%

Mondom én, hogy egy suttyó paraszt az anyós.

A fő szempont, hogy mit szól a nászasszony.

A fia érzései nem számítanak.

Undorító. A gyerekeiért az ember tűzön-vízen át mindent meg kell hogy tegyen. Ja, nem...

2021. szept. 18. 19:24
 76/103 anonim ***** válasza:
22%

Igen, igazságos.

Semmi közöd anyósod pénzéhez.

Köszönd meg, hogy kaptál tőle valamit.

2021. szept. 18. 20:07
 77/103 anonim ***** válasza:
78%

Kérdezze már meg a fia, hogy miért van így!?

Én anyósom is ilyen. "Kislányának" mindent fizet. Attól nem vesz el lakbérre otthon (27 éves a csaj, keres 300 ezret legalább), fiától elvette meg ráadást is kért, mert hogy neki nincs pénze. Ahogy a fia kikerült a családi házból, érdekes mód anyósom akkor már elment másodállásba mert kevés a pénz. Előtte nem ment volna (max hébe hóba), hanem fiától kéregetett meg tőlem - csak én nem adtam nagyobb összeget soha, pedig tőlünk kért 90 ezret is egyszer de én megmondtam hogy nem adunk. Lagzinkra "valahogy" össze szedett 200 ezret... Előzően pedig meghallgattuk, hogy jáaaaj mennyi munkát kell neki azért vállalni, hogy adni tudjon majd az esküvőre. De mivel tudta, hogy az én családom adni fog több száz ezret, nem akart beégni "50 ezer forinttal".

A lánya látványosabban fontosabb mindenhogy! Egy dolog a pénzügy, de anyósom olyan különbséget tesz... pl. a falon csak a lányával közös képek vannak. A fiáról egy sincs. Semmi...Neten is 99%-ban csak a lányával van. Igaz, ez nem igazi szeretet, csak a külvilágnak szól.

Tudod mit? Ne is adjon, mert elvár cserébe vissza!

Másrészt meg adjon csak, mert szemét dolog amit a fiával csinált! De férjem sem kérte számon soha és nem csak a pénzre gondolok. Fél megkérdezni tőle.

2021. szept. 18. 22:54
 78/103 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, innentől ti se ugráljatok anyósnak. Ha pedig ebből az egyenlőtlenségesdiből rendszer lesz a jövőben, akkor majd a sógornődék gondoskodnak anyósról öreg korában. Mert akárhogy is tépik itt a szájukat a birkák, hogy "semmi közöd hozzá", azért ez kétélű dolog.
2021. szept. 19. 10:06
 79/103 anonim ***** válasza:
12%

Ha ennyire igazságtalannak érzed, add neki vissza. Jaa hogy azért annyira mégse?

Férjed tud róla mennyire pénzleső vagy?

2021. szept. 19. 10:22
 80/103 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pénzleső!!!! Te ne engem sértegess.... megnézném hogy állna a szád ebben az esetben.... Amúgy neki is rosszul esett....... jobb ha tudod....
2021. szept. 19. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!