Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek igazságos, ha...

Szerintetek igazságos, ha anyósomnak 3 fia van, kettőnek most volt az esküvője és az egyiknek 350 ezret fizetett és semmit nem adott, míg a másiknak kifizetett egy milliót és még a táncpénzbe is dobott be?

Figyelt kérdés
Már régóta feltűnt, hogy az egyik gyerekre szívesebben költ. A páromnak és nekem most volt az esküvőnk múlt hónapban. Mi szerény lagzit tartottunk, mindössze 46 fővel. A rá eső rész 350 ezer forint volt, amit ki is fizetett és utána közölte, hogy nászajándékot nem ad, mert ő kifizette az esküvőnk felét. A múlt hónap végén volt a párom öccsének is az esküvője. Ahogy én spóroltam, hogy ne kerüljön sokba, ők szórták a pénzt. 180 fős lakodalom, ilyen-olyan videós meg sofőr, fél milliós díszítés. A rá eső rész a meghívott 60 fő után 1 millió pár ezer forint volt. És akkor akadtam ki, amikor bedobta a 20 ezrest nekik a táncpénzbe, ráfogva, hogy az nem nászajándék. Azért mert nekünk nem a buli az életünk, ennyivel kevesebb kell hogy járjon? így háromszor annyit költött rájuk mint ránk. Hol itt az igazság?

2021. szept. 17. 13:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/103 anonim ***** válasza:
63%

Azért akik itt lepontozták azokat, akik azt írják, hogy igazságtalan, megnézném a fejüket, ha az ő rovásukra lett volna ilyen kettős mérce.

Könnyű mást kioktatni és pénzéhesnek beállítani, de kb. a most a kérdezőt ócsárolók pofája járna legjobban ilyen szituban.

2021. szept. 17. 15:08
 22/103 anonim ***** válasza:
71%

"Annyit ad, amennyit akar, ez ellen nincs apelláta, ráadásul mindenért hálásnak kell lenni. A "jobban szereti" meg érzelmi kérdés, ebbe sincs beleszólás."

Remélhetőleg majd 30 év múlva sem lesz beleszólás, amikor anyóst kell segíteni idős korában.

2021. szept. 17. 15:09
 23/103 anonim ***** válasza:
67%
Mi az hogy a ráeső rész? Szóval anyóssal fizettettétek a lagzi felét és még háborogsz?
2021. szept. 17. 15:10
 24/103 anonim ***** válasza:
49%

Jaj, akadjatok már le arról, hogy kell-e a szülőnek befizetni az esküvőbe, nem erről szól a kérdés. Hanem arról, igazságos-e, hogy egy anya az egyik gyerekét 350 ezer forinttal támogatja az életben, a másikat meg 2 millióval mintegy egyértelművé téve, hogy a másik fontosabb számára.

Az, hogy valaki látja ezt a különbséget, az önmagában még nem haszonlesés. Gondolom nem a kérdező tudakolta meg a másik párnál, hogy mennyit kaptak, hanem ők mondták.

Most tegye már fel a kezét az, aki szerint ez így normális, és aki szülőként képes lenne ilyen megkülönböztetésre. Na, hányan vagytok?

Nekem is fájna. Nem maga a pénz, hanem a tudat, hogy sokkal kevésbé fontos vagyok a szüleimnek, hogy a másikat annyival jobban szeretik, hogy ennyire kimutatni is képesek.

Vagy ha a férjem szülei csinálnák ezt, akkor is meglenne róluk ugyanez a véleményem. Lehet, hogy nem mondanám nekik, de meglenne.

2021. szept. 17. 15:12
 25/103 anonim ***** válasza:
87%

"a jobban szereti" meg érzelmi kérdés, ebbe sincs beleszólás"

Hát, szerintem amikor az ember gyerekrt vállal, akkor bizonyos erkölcsi kötelességeket(!) is vállal vele, például azt, hogy nem vágja tönkre a lelkivilágát azzal, hogy kimutatja, őt kevésbé szereti, mint a testvérét.

Mert ez egy olyan dolog, amivel visszafordíthatatlan sebet lehet ejteni az emberen

2021. szept. 17. 15:17
 26/103 anonim ***** válasza:
77%

Ha a párodat ez zavarja, akkor gáz. Valahogy meg kellene beszélnie az anyjával, hogy mi bántja.

Ha nem, akkor nincs gond, neked pedig semmi közöd hozzá, hogy melyik fiának mennyi pénzt ad.

2021. szept. 17. 15:44
 27/103 anonim ***** válasza:
78%

15:08 maximálisan egyetértek.

Ez annyira jellemző egyébként minden fórumon. A nagy közös csaholás, a falkaszellem.

Nem is értem milyen érzelemvilágú nők/anyák azok, akik szerint ilyen különbségtétel okés. :(

Empátia, hogy mit érezhet aki kevesebbet kap, az meg nulla...

2021. szept. 17. 16:20
 28/103 anonim ***** válasza:
39%
Egyértelműen látszik, hogy az anyuka nem fix összegben gondolkodott, hanem arányosan próbált beszállni a költségekbe. Mindkettőnél a felét állta. Viszont azt is látni, hogy a kérdezőnek nem csak azzal van gondja, hogy a másik testvér többet kapott, hisz tudja a miértjét. (ott is az esküvő fele volt fizetve), hanem most veri a fejét a falba, mert nekik is lehetett volna költségesebb, ha tudták volna, hogy anyuka többet is fizetne. De mivel az ő esküvőjük volt előbb, így erre valószínűleg nem is gondoltak.
2021. szept. 17. 16:37
 29/103 anonim ***** válasza:
89%

Anyaként nem érzem igazságosnak. Nálunk úgy volt, hogy a szüleim, ha nekem vagy tesómnak adtak valami nagyobb összeget, arról a

másik is tudott, és elmondták, hogy azt majd a másik is megkapja. Pl amikor a testvérem kapott egy autót (megkapta a korábbi családi autót és szüleim vettek újat), mondták, hogy majd ennyi és ennyi pénzt fogok kapni később (mivel ők ugye akkor vettek autót, nekem meg nem volt sürgős, inkább később adták oda). Ugyanannyi támogatást kaptunk lakásvásárlásra és nászajándékba is. Én is így szeretném majd a gyerekeimmel.

2021. szept. 17. 17:52
 30/103 A kérdező kommentje:
Nos nem érzem magam pénzlesőnek. A meghívottak számával arányisan fizette ki a részt. Ez az ő akarata volt. Az egyik fél részére 350 ezret a másikéra 1 milliót. Mi nem azért nem akartunk nagy esküvőt mert nem telt volna rá, hanem mert nem vagyunk azok a bulizós fajták. Mi a szűk családunkkal szerettünk volna együtt ünnepelni.
2021. szept. 17. 17:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!