Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek igazságos, ha...

Szerintetek igazságos, ha anyósomnak 3 fia van, kettőnek most volt az esküvője és az egyiknek 350 ezret fizetett és semmit nem adott, míg a másiknak kifizetett egy milliót és még a táncpénzbe is dobott be?

Figyelt kérdés
Már régóta feltűnt, hogy az egyik gyerekre szívesebben költ. A páromnak és nekem most volt az esküvőnk múlt hónapban. Mi szerény lagzit tartottunk, mindössze 46 fővel. A rá eső rész 350 ezer forint volt, amit ki is fizetett és utána közölte, hogy nászajándékot nem ad, mert ő kifizette az esküvőnk felét. A múlt hónap végén volt a párom öccsének is az esküvője. Ahogy én spóroltam, hogy ne kerüljön sokba, ők szórták a pénzt. 180 fős lakodalom, ilyen-olyan videós meg sofőr, fél milliós díszítés. A rá eső rész a meghívott 60 fő után 1 millió pár ezer forint volt. És akkor akadtam ki, amikor bedobta a 20 ezrest nekik a táncpénzbe, ráfogva, hogy az nem nászajándék. Azért mert nekünk nem a buli az életünk, ennyivel kevesebb kell hogy járjon? így háromszor annyit költött rájuk mint ránk. Hol itt az igazság?

2021. szept. 17. 13:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 anonim ***** válasza:
95%
Én ha adtam volna, akkor egyformán adtam volna ebben az esetben a gyerekeimnek, az már az ő dolguk, hogy az egyik esküvője 1 millióba, a másiké meg 5 millióba került volna. Igen, látható a kivételezés, de mit tudsz csinálni?
2021. szept. 17. 13:49
 12/103 anonim ***** válasza:
74%
Remélem a 3. tesó is veri az asztalt, hogy neki mennyi jár :D
2021. szept. 17. 13:51
 13/103 anonim ***** válasza:
74%
A "rá eső rész" jobb helyeken azt jelenti, hogy nagyjából a saját fogyasztását fedezi, ezt dobják be menyasszonytánckor. Jó kis vacsora lehetett, ha 350 000/kopf-ba került. :D
2021. szept. 17. 14:11
 14/103 anonim ***** válasza:
78%
#13 akkor gondolj bele, hogy mit szolgáltak fel, ahol több, mint egymilliót adott az anyuka...
2021. szept. 17. 14:17
 15/103 anonim ***** válasza:
64%

Tehát nektek egy 46 fős lagzitok volt, aminek a fele 350 ezer forint volt, amit kifizetett.

A másik gyereknek 180 fős, pucosabb, ahol szerintem csak a kaja 2 millió volt. És adott bele 1 milliót. Még keveset is, ha a "rá eső részt" nézzük.

Ha neked nagyobb, drágább esküvőd lett volna, többet adott volna bele.

Ez gondolom eszedbe sem jutott. A lagzik nagyságával, kiadásaival arányosan adott, ha úgy nézzük, nektek így még többet is. Hiszen a felét.

Gondolom ha adott volna 1 milliót, az esküvő 700 ezer volt, a maradék 300-at nem adtátok volna vissza.

Pénzleső kis majom vagy. Ha nincs, nem kell házasodni.

2021. szept. 17. 14:19
 16/103 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező! Nekem 2 fiam van és nem tudnék ilyen különbséget tenni.

Ez igazságtalan, így látom anyaként.

2021. szept. 17. 14:26
 17/103 anonim ***** válasza:
68%

Azért milyen kicsinyes már, hogy azt nézed, más felnőttek mennyit adnak bele más menyasszonytáncába!

Amúgy ti döntöttetek a visszafogott esküvő mellett (nagyon helyesen).

2021. szept. 17. 14:38
 18/103 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem azért a 46 fő sem a "mindössze" kategória. Nem annyira nagyon szerény az, inkább teljesen átlagos. De ez mindegy is, ennyi vendéget akartatok, oké. Az viszont nagyon gáz, hogy azt számítgatod, mások mennyivel kaptak többet, mint ti. Anyósodnak rohadtul nem lett volna kötelessége beszállni a költségekbe egy forinttal sem. Nekem nem is lenne képem elvárni anyámtól, hogy a lagzim felét ő fizesse - mégis mire föl? Ő akart házasságot? Úgyhogy inkább köszönd meg neki ahelyett, hogy hőbörögnél.
2021. szept. 17. 14:46
 19/103 anonim ***** válasza:
81%

Sok helyen még most is fizeti a szülő a saját részét,nem tudom mit kell ezen felháborodni.Attól,hogy most már dolgozik a jegyes pár,és nem 18 évesen házasodnak,mint régen,teljesen normális dolog,hogy a szülők beszállnak.

A kérdezőnek igaza van.Ha ők nem kaptam ezen felül semit,a másik párnak se kellett volna adni,vagy titokban.Eszembe nem jutna kivételezni a gyerekeimmel.Mindegyikbek ugyanannyit fizetnék,mert egyformán szeretem őket.

2021. szept. 17. 14:47
 20/103 anonim ***** válasza:
64%
Az igazság filozófiai kategória, gondolom, ez nem filozófusok vitája. Annyit ad, amennyit akar, ez ellen nincs apelláta, ráadásul mindenért hálásnak kell lenni. A "jobban szereti" meg érzelmi kérdés, ebbe sincs beleszólás.
2021. szept. 17. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!