Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek igazságos, ha...

Szerintetek igazságos, ha anyósomnak 3 fia van, kettőnek most volt az esküvője és az egyiknek 350 ezret fizetett és semmit nem adott, míg a másiknak kifizetett egy milliót és még a táncpénzbe is dobott be?

Figyelt kérdés
Már régóta feltűnt, hogy az egyik gyerekre szívesebben költ. A páromnak és nekem most volt az esküvőnk múlt hónapban. Mi szerény lagzit tartottunk, mindössze 46 fővel. A rá eső rész 350 ezer forint volt, amit ki is fizetett és utána közölte, hogy nászajándékot nem ad, mert ő kifizette az esküvőnk felét. A múlt hónap végén volt a párom öccsének is az esküvője. Ahogy én spóroltam, hogy ne kerüljön sokba, ők szórták a pénzt. 180 fős lakodalom, ilyen-olyan videós meg sofőr, fél milliós díszítés. A rá eső rész a meghívott 60 fő után 1 millió pár ezer forint volt. És akkor akadtam ki, amikor bedobta a 20 ezrest nekik a táncpénzbe, ráfogva, hogy az nem nászajándék. Azért mert nekünk nem a buli az életünk, ennyivel kevesebb kell hogy járjon? így háromszor annyit költött rájuk mint ránk. Hol itt az igazság?

2021. szept. 17. 13:17
 51/103 anonim ***** válasza:
76%
És? Ha nekik pompa kell és fényűzés? Nem a Te pénzedet költötték. Az Ő dolguk, semi közöd hozzá. Ti is támogatva letettek, ami abszolút nem volt kötelessége. Jobb esetben úgy házasodtatok, hogy pénzetek is volt rá. Te írtad, hogy Neked nem kellet a nagy lagzi. Nagyon nem értem a problémádat. Mi lesz ha gyerek lesz? Akkor is elvárjátok, hogy támogasson? Az meg a legdurvább, hogy anyósodról van szó, nem anyukádról. Attól, mert hozzámentél a fiához, semmi jogod Neked beleszólni a dolgaiba, sem a sógorodéba.
2021. szept. 18. 06:23
 52/103 anonim ***** válasza:
37%
Elég nagy szarrágás azon a 20 ezer forinton kiakadni, amit a menyasszonytáncba dobtak.
2021. szept. 18. 07:05
 53/103 anonim ***** válasza:
56%
Mi az, hogy rá eső rész? Felnőtt emberek vagytok, fizessetek a bulit ti, ha szeretnétek megtartani. Nem fair kötelező koltsegekbe verni a családot
2021. szept. 18. 07:11
 54/103 anonim ***** válasza:
27%

Na, igen. Mit szól a nászasszony, meg a falu, meg a többi lepcses szájú vénasszony.

Még megszólják mi?

Vén hülye. Nem a fia az első, hanem hogy a másik vénasszony majd mit szól.

Szánalom.

2021. szept. 18. 08:02
 55/103 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy én gondolom rosszul, de szerintem egyformán adott mindkettőnek. Az adódott költség felét átvállalta. Hogy ez kinél mennyi, az részletkérdés. A te szüleid mit tettek bele az esküvőbe?
2021. szept. 18. 09:05
 56/103 A kérdező kommentje:
Úgy látom még mindig nem tud mindenki olvasni a sorok a között, vagy értelmezni amit olvas. Nem a 20 ezren akadtunk ki.... hanem, hogy ráfogta hogy az nem nászajándék... akkor mi???.... és ha nekik járt nekünk is járt volna. Nem kell védeni, senki nem várta el hogy kifizesse......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az ő akarata volt.
2021. szept. 18. 09:05
 57/103 A kérdező kommentje:
Dolgozol egy munkahelyen, ahol ugyanazért a munkáért más 3-szor annyit kap az nyilván úgy van jól!?????
2021. szept. 18. 09:22
 58/103 anonim ***** válasza:
71%

Hogy erted, h "akadtunk ki"? Kik azok a mi?

A ferjed???

Mert az, h itt te vered magad, az elegge visszas...

Ha a fia akadt ki, akkor meg beszeljen vele! Ha beszelt vele, es a mama mondta, h szerinte igy igazsagos, akkor NINCS MIT TENNI, el kell fogadni. Annyit mondhat a ferjed neked, h rendben, akkor innentol egy kicsit visszaveszunk, s nem kell menni kapalni, meg csekkeket befizetni stb...

De nem eroltethetitek ki!!!

Akkor nektek is ugy kell a dolgokhoz hozzaallni.

Mi is 3an vagyunk testverek, nekem is rosszul esne, megmondom oszinten. S megvaltoztatnam a gondolkodasomat a dolgokrol, ugy ahogy leirtam fentebb, mondvan amilyen a mosdo, olyan a torulkozo.

Mert kieroltetni nem lehet, ha igy erzi igazsagosnak, nem fogod meggyozni sem.

Te milyen megoldassal lennel elegedett amugy?

2021. szept. 18. 10:12
 59/103 anonim ***** válasza:
82%

Ugy tunik megis a 20ezer forinton vagy kiakadva.

mind ket eskuvonel fizettek szepen, de te ki vagy akadva, hogy te nem kaptam extra 20 ezer forintot

eszem megall.

az o penzunk, ha neked nem adtak szivesen akkor el kell fogadnod. ez van. ha 20 ezer forint ennyire faj neked, akkor szakits meg veluk minden kapcsolatot. De akkor sincs igazad. nem jart volna neked ez a penz. az ajandek nem jar. ha ugy gondoljak adnak, ha nem, nem

2021. szept. 18. 10:32
 60/103 A kérdező kommentje:
Mi lett volna a helyes megoldás? Ha nekik is ad 350 ezret és közli velük hogy fizessék a többit ők. Akkor egyik gyereknek se kellett volna, hogy rosszul essen..
2021. szept. 18. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!