Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek igazságos, ha...

Szerintetek igazságos, ha anyósomnak 3 fia van, kettőnek most volt az esküvője és az egyiknek 350 ezret fizetett és semmit nem adott, míg a másiknak kifizetett egy milliót és még a táncpénzbe is dobott be?

Figyelt kérdés
Már régóta feltűnt, hogy az egyik gyerekre szívesebben költ. A páromnak és nekem most volt az esküvőnk múlt hónapban. Mi szerény lagzit tartottunk, mindössze 46 fővel. A rá eső rész 350 ezer forint volt, amit ki is fizetett és utána közölte, hogy nászajándékot nem ad, mert ő kifizette az esküvőnk felét. A múlt hónap végén volt a párom öccsének is az esküvője. Ahogy én spóroltam, hogy ne kerüljön sokba, ők szórták a pénzt. 180 fős lakodalom, ilyen-olyan videós meg sofőr, fél milliós díszítés. A rá eső rész a meghívott 60 fő után 1 millió pár ezer forint volt. És akkor akadtam ki, amikor bedobta a 20 ezrest nekik a táncpénzbe, ráfogva, hogy az nem nászajándék. Azért mert nekünk nem a buli az életünk, ennyivel kevesebb kell hogy járjon? így háromszor annyit költött rájuk mint ránk. Hol itt az igazság?

2021. szept. 17. 13:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/103 A kérdező kommentje:
Akik engem szidnak megnézném mit szólnának, ha anyósuk őket harmadannyival támogatná, mint a másik gyereket. Én nem turkáltam senki pénztárcájában, de azt tegyük hozzá, hogy úgy jöttünk el h semmit nem pakoltak, bezzeg a mienken nem győzött csomagolni a másik fiának meg az anyósának.
2021. szept. 17. 18:02
 32/103 anonim ***** válasza:
63%
Akkor miért háborogsz.Úgy akartátok ahogy lett. A másik nagy bulit akart úgy lett. Ahhoz mondjuk semmi közöd. Amúgy azt sem volt kötelező elfogadni, amit az anyós adott. Ha egy fillért sem adott volna akkor se,m elehetne egy szavatok sem. Arányosan Ti kaptatok így is többet. Ha meg built tartasz, mert a 46 fő is, fizessétek Ti akik házasodtok, ha nincs pénz annyit sem kell tartani. Ma magyarországon az esküvő ingyenes.
2021. szept. 17. 18:02
 33/103 A kérdező kommentje:
Miért kaptunk többet? Nem értem. Az uram részéről 22 meghívott volt, plusz ő. Ugyanennyi tőlünk is. Náluk 180 fő, a sógor részéről 63. Ennek arányosan fizetett. Ehhez ő ragaszkodott, hogy kifizesse. Hasonló esetben ha téged kevesebbel támogat nem esik rosszul?
2021. szept. 17. 18:12
 34/103 anonim ***** válasza:
29%

De, mindenkinek rosszul esne, ezt mar tobben leirtuk.

Menjel, beszelj a ferjeddel, spanold fel, azt majd o rakerdezz, h megnyugodhass.

Ha szerencsed van, elszegyenli magat anyosod es elutalja a kulonbozetet...

2021. szept. 17. 18:32
 35/103 A kérdező kommentje:
Nem utalja el, mert ő így érzi igazságosnak.
2021. szept. 17. 18:33
 36/103 anonim ***** válasza:
72%

Akkor meg nyeld le a békát!

Alászolgája

2021. szept. 17. 18:38
 37/103 anonim ***** válasza:
64%
MI itt a gond, komolyan ennyire nem kell pénzéhesnek elnni.
2021. szept. 17. 18:59
 38/103 anonim ***** válasza:
57%
Nem , nem esne rosszul,mindenki azt csinál a pénzével amit akar. Ha a szomszédnak adja, nektek meg nem azt is le kell nyelnetek. Felnőtt embernek van pénz az esküvői bulira, vacsira, nem akkor nem tart ennyire egyszerű. Meg kell nagyon köszöntötök így is, hogy annyit adott, nem duzzogni. A férjednek pláne, az Ő anyja.
2021. szept. 17. 19:15
 39/103 anonim ***** válasza:
63%

Nekem mondjuk égne a pofám ha más pénztárcájába túrnék,főleg olyanhoz akihez amúgy még csak semmilyen vérrokonság nem is fűz.

Számomra érdekes, hogy mennyire vágod sógorodnak mennyibe volt a lagzi, kitől és mennyit kaptak. Ehhez aztán végképp mi közöd?

Az vajon eszedbe jut, hogy anyósod ki nem állhat?

Őszintén? Egy pénzéhes libának tűnsz. A saját szüleiddel, rokonságoddal miért nem vered a csalánt?

2021. szept. 17. 19:16
 40/103 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pénzéhes liba. Tudod a sógornőm lószart nem segít nekik, én vagyok az, aki mindent megcsinál. Főzök rájuk, kapálok a kertben, mosogatok. Ha bármi gondjuk van segítek, amikor koronásan otthon voltak, én fizettem a csekkjeiket és vásároltam nekik. Nem gondolnám, hogy ki nem állhatna.
2021. szept. 17. 19:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!