Anyagilag padló,ti volt már hogy kértetek anyosektol pénzt kölcsön?
A COVID óta olyan szinten megborultunk,bevezették az online sulit és nekem fel kellett mondanom,hogy a lányommal tanuljak,így felére csökkent a bevétel. Aztán jött a nagyobb pofon erre nem egész 2hétre rá párom kirúgták azóta meg csússzunk lefelé. Párom csak alkalmi melokat kap , munkanélkülit is csak 4oras után kapott ( utólag derült ki a főnöke ügyeskedése)
Merjek kérni? Annyira szégyellem magam
Párom néhány alkalmi munkát elvállalt helyben erre őt fúrják miatta .... de nekünk is kell a pénz.
Nemtudom mi lesz.
Kérdező! Ideiglenesen nem tudnál közmunkát vállalni? Nem, nem az árokásásra gondolok. Én is szegény vidékről származom és egy évig kénytelen voltam közmunkán dolgozni, de irodán rendőrségen iktattam és excelben dolgoztam, közben tudtam egyetemre is járni, mert közfogisokkal elnézőbbek voltak, neked is sikerülhetne így. Nem valami biztosítással kapcsolatosat szeretnél tanulni? Habár valakinek bejön, de ahhoz a munkához általában autó kell és sokszor sokat kell jönni-menni, habár megoldható.
Én egyébként tudom, hogy miről írsz a soraidban, mert amint már írtam feljebb én is az észak-keleti régióból származom, ahol csak a csókosok kapják a legjobb munkalehetőségeket, illetve marad még a diplomásoknak is a közmunka, ráadásul szétlopják ott is a házakat és lelakják teljesen az ott maradt kisebbségiek. Ezt egy székesfehérvári, budapesti, vagy akár győri nem igazán értheti és élheti át. El is menekültem onnan a fővárosba, nincs más lehetőség. Te is menekülj, a gyereked érdekében! Hiába él a családom még mindig vidéken, nekem nincs jövőm ott. Ráadásul itt pesten válogathatok a munkák közül és a párom is. Nekünk egy 2 éves fiúnk van és azt kell, hogy mondjam örülök, hogy a fiam itt fog felnőni és szocializálódni, mert neki olyan lehetőségei lesznek, amik nekem sohasem voltak anno.
463
461,462 Igen vannak olyanok is de nem mindenki
463 Sajnos igen fáj a szivem miatta de nem jó már ittlenni hiába imadom de itt már ha ettől is rosszabb lesz.
A ház tényleg szuper de ez a környék züllik.
Igen közmunkán 2 ember van irodán az egyik ebből a polgármester menye a másik meg az alpolgármester lanya ehhez nemsokat lehet hozzáfűzni. Az összes többi köztük olyan is aki éveket dolgozott a volánnál irodai munkán nem akarok hülyeséget irni bérelszámoló vagy ilyesmi, onnan elküldték azóta meg csak közmunkát kap és már ő is azóta megszerette az italt....ezért nem vágyom ide.
464 Szeretnék inkognitóban maradni mert túl sok mindent Megosztottam magunkról aztán ebből nem szeretnék problémàt.
"Nem igazán van olyan ami fix és állandóra bejelenti, ez egy ilyen terület ő meg ehhez ért."
Kérdező! Ezt ugye te se gondolod komolyan? Most már én is csak azt látom, hogy kifogás kifogás hátán, és egyik szavaddal ütöd a másikat.. egyszer ahoz ért, abba akarna dolgozni, másik oldalról pedig a fent említett idézésed.
Szerintem a közmunka is segítene valamit, amíg nincs más. Hiába írod hogy milyenek vannak ott, senki nem mondta hogy össze kell nőni velük, és traccsolni. Mivel pici faluba élsz, a nagyon max ember aki ott dolgozhat 8-10 ember. Nehéz kibírni? Igaz nem sok pénz az az 54 ezer de több mint amit most kapsz, és a munkaidő is jó, hétvége szabad.
Ha viszont nem tetszik, nem értem miért kellett eladni az autót, persze erre is írtad a költségét a javításnak, erre már nem mondok semmit, a lényeg hogy a lehetetlen busz menetrended meg lenne oldva vele, és akár mehetnél 30 km-t is arrébb dolgozni.
Én voltam az aki írta a Debreceni hetelős heti fizetest, sőt még szállást is ad, azt írtad megbeszéled a pároddal, de basszus hogy ez se jó.. Na ilyen már tényleg nincs a világon.
467 Azért adtuk el az autót mert Nagyon sokat kellett volna rákölteni, amennyit ér annyit kb és pár hónapra ra jött volna a műszaki vizsga is ami szinten nem olcsó.
Nemtudtuk ezt kigazdálkodni ezért eladtuk.
Nem maga a közmunka a gond hanem,hogy ilyen emberek vannak ott és nem lehet őket elkerülni mert velük kell dolgozni pl virágot ültetni vagy sepregetni. Ha lenne erre lehetőség KÜLÖN az alkeszoktol nem is zavarna ha sepregetni kell vagy ilyesmit.
468 Kaptam azért jó ötleteket is nem minden nemjó.
Párom is most két hétig még tuti megy és utána is ha lesz munka hivja a vállalkozó tehát megvan elégedve Hogy ha legközelebb is hivni akarja. Képeket is csinált a munkákról referenciákat gyűjtjük.
Hát kérdező ne haragudj ezt nem hiszem el. A műszaki vizsga nem drága, és a javításra se hinném hogy nem találtatok olyat aki olcsóbban megcsinálja. Mindenhol van ilyen. Tapasztalat, mert 3 hónap múlva műszakira viszem a sajátot is, szóval akinek van autója az tudja hogy nem eget rengető összeg. Inkább eladtátok, ezzel kivetted magad alól az egyetlen biztos közlekedést, nem kéne a hidegben állni a gyerekkel ha lekésitek a buszt stb, a te szavaiddal élve. De mondok erre jobbat, szerintem már akkor szorult volt az anyagi helyzet,és nem tudtátok tankolni se, ezért került eladásra.
A közmunka se ilyen egymás kezét fogva kell ültetgetni, szóval el lehet őket kerülni annyira amennyire nem zavarna téged. Mindenki csinálja a dolgát, nem kötelező beszélgetni. De tényleg hiába írtunk neked sok sok mindent, ha mindegyikre van kifogás, valami hibát tálaltál minden segítőkész válaszban.
Viszont ha a párod dolgozik, nem kell kölcsön kérni. A kérdésedben "padlóként" írtad, ez nem padló szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!