Anyagilag padló,ti volt már hogy kértetek anyosektol pénzt kölcsön?
A COVID óta olyan szinten megborultunk,bevezették az online sulit és nekem fel kellett mondanom,hogy a lányommal tanuljak,így felére csökkent a bevétel. Aztán jött a nagyobb pofon erre nem egész 2hétre rá párom kirúgták azóta meg csússzunk lefelé. Párom csak alkalmi melokat kap , munkanélkülit is csak 4oras után kapott ( utólag derült ki a főnöke ügyeskedése)
Merjek kérni? Annyira szégyellem magam
Párom néhány alkalmi munkát elvállalt helyben erre őt fúrják miatta .... de nekünk is kell a pénz.
Nemtudom mi lesz.
A kozmetikus nem egy-két hónap, hanem inkább fél-egy év, folyamatosan továbbképzésekkel, mert mindig van valami új technika, amit megkell tanulni (de ugyan ez igaz a fodrászra, műkörmösre, pedikűrösre stb) mellé hatalmas befektetés kell, pláne ha nem szalonba megy az ember dolgozni, megkell venni minden felszerelést.
De itt többen írták, fix állás kell a férjednek! Akkor te tudsz tanulni, otthon maradni és megéltek. Nem kell mindkettőtöknek, ha ennyire nagy gond a gyerek felügyelete, de legalább az egyikőtöknek fix, bejelentett állás kell. Igen, baromi nehéz összehangolni a munkával a tanulást, de több millió ember csinálta/csinálja, gyerek/ek, munka, férj munkahelye, háztartás és minden mellett. Csak nem kell csípőből elzárkózni attól, hogy átkell mindent szervezni hozzá és nehéz.
Bocsánat, ha valakit ismétlek, nem olvastam el mind a 431 választ, csak nagyjából 90-ig.
Kérdező!
Én falun élek, diplomás vagyok.
Életem egy nagyon nehéz korszakában, amikor egyik napról a másikra 0 Ft. lett a jövedelmem, elmentem magánszemélyekhez takarítani.
Ehhez persze ingáznom kellett a 40 km-re levő nagyvárosig, de 4-5 órákat dolgoztam, mert csak ilyeneket vállaltam el.
A tisztességes küllemű és életvitelű emberekre nagy igény van manapság, ilyeneket keresnek, akik takarítónőt akarnak alkalmazni.
1500-1800 Ft-os az órabér, 4 órában megkeresnél 6-7000 Ft-ot, ebből csak az útiköltség jön le.
Nekem - egyedülállóként - ennyiből kellett fenntartanom egy házat és eltartani egy tanuló gyereket és mégis itt vagyok!
Azért az elég érdekes, hogy egy kőműves-burkoló a szezonjában manapság anyagi gondokkal küzd, amikor vagyonokat kereshetne!
Lehetnek gondok a férjed munkavégzésének a minőségével, ha a munkahelyéről is kirúgták és egy olyan szakmával ami másoknak aranybánya, nektek a szükség farkán kell lovagolni!
430 Nem kozmetikus az csak példa volt.
Direkt nem adtam meg konkrétan mi az, mert akkor egyből jönnek a károgók hogy miért nem jó mi nem jó.
Meg sok okos ha pàrom elmegy fixre hogy megyek el a képzésre ? Alkalmazkodni kell.
432 Hidd el elmennék takarítani nem okoz gondot a saját házam is meg lehetne nézni,rendezett es tiszta! De nincs igeny itt erre h házhoz jarni takarítani.
A tanfolyam mellett döntöttúnk és nagyon nagyon hálás vagyok anyósomnak hogy segít benne.
Mert szerinte ha most ad X ezret de ugyanúgy nincs munkam semmi értelme akkor tanuljak valamit amivel jobban van lehetőség.
433 Nem a munkája miatt rúgtak ki,valakinek nem volt szimpatikus.
Érdekes vannak referencia képei is amiket ő csinált meglehet nézni. Vagy élőben is tud mutatni melyik az ő munkája nem vaktában kell dönteni a vállalkozónak sem hogy megfelel e.
431 Nem zárkózom el tőle van aki meg is tudja oldani, de ehhez Olyan rokonság lehetőség kell , meg olyan közlekedés pl nekünk nincs autónk és a buszközlekedés hez kell igazodni. Lehet van ami nincs messze de a bejárást is számításba kell venni anyagilag és időben is.
És nem all készenlétben segítség, anyósom anyagilag segít és sogornom is segítene gyerekre vigyazni de messze van. Itt helyben nincs olyan aki több napot megoldana.
Szeritnem itt bele sem gondol senki milyen az amikor vaalki tényleg fixen csak ketten vannak a párjával
Nincs nagyi dedi Papo mostohapapo akárki.
Kérdező, rengeteg egyedülálló szülő van, akinek nincsen semmi segítsége és megoldja, ti meg ott vagytok ketten és nem tudjátok megoldani a dolgaitokat!
Őszintén, egy ilyen isten háta mögötti helyre, ahol alig van munka és tömegközlekedés hogy lehet gyereket vállalni, főleg ahol hemzsegnek a c kategóriások? Nehezen hiszem, hogy a kis falud csak féléve lett ilyen rossz..
Kérdezem, hogy a többi szülő hogy oldja meg a munkát, ha nincs napközi ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!