Miért kérdezi minden alkalommal a párom hogy mi mit ettünk,mit főztünk?
Heti 1 alkalommal biztosan beszél párom a szülőkkel, de változó. Nagy átlagban 7 napból 2szer. Ez még átlagos DE(!)-nincs olyan 4-5 perces hívás ahol az anyja ne kérdezne rá az ételre,ebédre. Hogy a fia mit vitt a munkaba,én mit ettem.. Tudja hogy ketten közösen főzünk így szeretjük. Miután összeköltöztünk nem erőltette,nem hozta ide a kajákat meg nem erőszakoskodott. Ezért nem értem mi ez,attól fél hogy nem tudok főzni vagy éhezünk vagy csak kedves érdeklődés. De így már fura, heti 2x ha beszélnek akkor 2x kérdezi,ha heti 1x akkor 1x ha pont 3x beszélnek a végén mielőtt letenné a "kagylót" megkérdezi a párom.
Olyat sose kérdez hogy mi hány forint,ki fizette ki,mennyibe került,és sose kérdez ilyet hogy heti hányszor mosok..Tehát nem beteges csak fura.
Én mondjuk ezt az eltűnnek majd előkerülnek mondáson azért szoktam kamillázni mert lehet 50 év után te is ilyeneket fogsz csinálni. Soha nem lehet tudni.
Szerintem ferebb megkérdezni miért érdekli annyira vagy jelezni hogy ha vmi nem tetszik, hogy tudja. Hosszabb távon egy idő után nektek is fárasztó lenne ez az eltűntök megkerültők mint Rodolfo varázslata. 🙂
Engem is mindig megkérdez édesanyám, hogy mit főztem. Néha adunk egymásnak tippeket is hogy mit hogyan, de sokszor kérdezi, hogy van e tojás, zöldség, amiket tudnak küldeni faluról. Nincs ebben semmi rossz. Párom anyja is szokta kérdezni, bár ő azért mert más téma nem igen van.
Nem e azert kérdezi, mert csak kíváncsi, hogy mit adsz a fiának? Kíváncsi miket szerettek, talán majd var valamivel titeket és tudni akarja mik a kedvencetek. Engem anyám mindig megkérdez például mielőtt megyünk haza, hogy miket ettünk mostanában, hogy ne ugyan azzal várjon minket.
Nálunk is ez a kedvenc téma. Egyértelműen azért, hogy jól tartom e a pici fiacskáját. :D Most volt egy időszak, hogy rendszeresen késő estig dolgoztam (még tavaly). Anyuka mélységes megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy én dolgozom, a pici fia meg otthon, ma már nem találkozunk. Ezt követte az elképedt kérdés: és akkor a párom mit eszik??? Hámondom amit talál.
Amúgy ettől függetlenül mi jóban vagyunk, így nem veszem sértésnek ezeket a kérdéseket. Bár az évek alatt rászoktam arra, hogy rövidre zárom, ha még nem főztünk (sokszor állunk neki estefelé, az is főbűn, nincs délben főtt étel), akkor vagy az előző napi, vagy a tervezett menüt sorolom, és akkor ő is megnyugszik, hogy nem halunk éhen. :)
Egyébként plusz poén, hogy páromat meg azzal nyaggatja, hogy mennyire meghízott, mióta velem van, túl sokat eszik, fogyjon le. :D
Szóval nem jó semmi, de mivel tényleg nem bántásból nyomatja, így megtanultam nem magamra venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!