Ismertek olyan szitut ahol apuka elvált vagy szétmentek és minden alkalommal amikor lehetett ment a gyerekért sok éven keresztül? Esetleg új barátnő/család mellett is?
Igen, hugoméknál pl. így volt (most 20 éves már a fia, 4 éves volt, amikor elváltak).
Kétgyerekes elvált nő lett a párja a pasinak, de abszolut tartotta a fiával a kapcsolatot. Közös nyaralások a nővel és a nő két gyerekével, mindig vitte a fiát is. De volt csak külön apa-fia nyári program is.
Meg természetesen tanév közben is, hétvégeken is.
(előző voltam amúgy)
Volt férjem is ilyen apa. AMikor elváltunk a lányunk 7 éves volt. Mindig jött, rendesen fizette a gyerektartást, szünetekben mindig a lényukkal volt. Amikor a lányom 13 éves volt megnősült majd született egy új kislánya. De az apja ugyanúgy foglalkozott a lányukkal. Sőt a felesége is mindig tündéri volt vele. Lányom már 22 éves, ma is jár az apjához, és a mostohahúgával is nagyon jóban van.
Mondjuk mi anno barátsággal váltunk el, és bár papíron rögzítve volt a láthatási idő, de sosem korlátoztam a közös találkozásukat. Akkor vitte, akkor ment a lányom amikor akart. Sosem szidtuk egymás ellen a szülőket, sosem szidtam a másik feleséget. Tisztelem, becsülőm őket.
Az én szüleim is szétmentek, és apa heti kétszer vitt minket magához (7 és 10 évesek voltunk kb). De - persze ezt előre senki nem tudta - utóbb kibékültek a szüleim és azóta is boldogan élnek együtt. Lehet, hogy van összefüggés a kettő között...
Jogilag sosem váltak el, tehát nem volt bírósági gyermekelhelyezés, láthatás, gyerektartás megítélve. A különlakás ideje alatt apa - amennyire ezt én meg tudom ítélni - nagyon gálánsan támogatott minket anyagilag is (fix összeget utalt anyának+anya írta a velünk kapcsolatos kiadásokat, pl. sportcipő 5000 Ft és azokat is kifizette apa, nem tudom milyen %-ban).
Én sajnos nem.
Egy elvált apukát ismerek, aki eddig rendesen foglalkozik a gyerekével. Kb. 3 éve vált el. Új kapcsolata nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!