Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ismertek olyan szitut ahol...

Ismertek olyan szitut ahol apuka elvált vagy szétmentek és minden alkalommal amikor lehetett ment a gyerekért sok éven keresztül? Esetleg új barátnő/család mellett is?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 16. 15:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem :(
2020. ápr. 16. 16:52
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én többet is, de olyanokat is, ahol apánál lettek elhelyezve a gyerekek. Én is elváltam, az exem mindig is tartotta a gyerekekkel a kapcsolatot, rendesen fizette a gyerektartást. Én is éltem olyan férfivel később, akinek szintén voltak gyerekeik, az egyik minden hétvégén velünk volt.

Vannak nagyon rendes elvált apák, mint ahogy nem rendes anyák is. Ez csak általánosítás, hogy az apák nem kötődnek a gyerekeikhez.

2020. ápr. 16. 17:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen apa vagyok én is. 10 éve váltam. Azóta új házasságban élek es született egy másik gyerekem is. Ennek ellenére minden második hétvégén megyek az elsőszülött gyermekemért.

Nem értem mi ebben a furcsa számodra.

2020. ápr. 17. 08:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Minimális érzelmi intelligencia megléte esetén, valamint amikor mindkét szülő valóban szereti a gyerekét, és valóban fontos a számukra az ő jólléte, akkor képes jól működni a család válás után is. Nálunk pl nincsen láthatási idő, közös megegyezés, és napi kommunikáció van. Remekül működik. Nincsen játszmázás, a gyerek nem zsarolási alap, így nem viseli meg apa hiánya (lévén, hogy szinte napi szinten jelen van ugyanúgy az életében), én pedig anyaként nem szakadok bele, mert vannak szabad hétvégéim, nyári szünetem, stb.

Én azokat nem értem, akiknél ez máshogy van. Az apa az a válás után is apa marad, a gyereknek ugyanúgy szüksége van rá. Ki vagyok én, hogy korlátozzam?

Amúgy rengeteg rossz válást néztem végig, rengeteg pszichésen megbetegített gyereket láttam. Nekem gyerekkoromban meghalt az apukám. Talán ezért is annyira fontos, hogy az én gyerekeim ne veszítsék el az övéket. Persze ehhez az apa akarása is kell, de szerencsére abban nincs hiba.

2020. ápr. 17. 18:40
 15/15 anonim válasza:
Igen
2020. ápr. 18. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!