Minden macska aljas szemét dög?
Azóta utálom a macskákat, mióta nekünk is van...
Tényleg mindegyik ilyen sunyi gonosz vagy csak ez ?
Figyeljetek:
"Azért egy kicsit nagy büdös paraszt vagy, kérdező.
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad."
Azt mondja, ezt a választ már látta moderátor, blablabla..
Senki nem akar itt hős lenni. Arról van szó, hogy itt mindenki neki esett a kérdezőnek, hogy jaj a szegény cicuka, hogy lehet ilyet mondani, biztos nincs is vele semmi baj, csak a kérdező egy paraszt.
Azért mert valakinek nincs problémás macskája, vagy csak egy normálisan problémás macskája van, azért ne higgye már azt, hogy másnak sincs. Ez kicsit olyan, mint aki nem hiszi el, hogy Afrikában éheznek, mert neki tele a hűtője.
Álszent képmutatás, amit itt sokan művelnek. Igen is érezhetem úgy, hogy a hátam közepére sem kívánom a macskámat, mert egy átlagos macskához képest annyi baj van vele és igenis ezt fel is vállalhatom. Mi ezzel a baj?
Azt ne mondja nekem senki, hogy soha nem érzett indulatokat és "meg tudnálak fojtani egy kanál vízben"-t a szomszéd, a barát, a kollégák, a szülők, a gyerek, vagy akárki felé. Az érzelmek léteznek és nem csak a habos-cukros rózsaszín változatok. És ugyanígy lehet az állat felé is érezni, főleg, ha 2-3x annyi el nem fogadás sávjába eső dolgot produkál, mint egy átlagos állat.
És ezért az a hülye, aki kimondja, felvállalja, hogy ember, emberi érzésekkel, nem pedig csak szenteskedik?
Mert igen normális ember érez így és semmi szégyellni való nincs benne. Abban lenne szégyellni való, ha felkötné az első fára, de nehogy már a düh vagy az indulatok a szégyen kategóriába tartozzanak.
De most komolyan, ti szemellenzővel olvastok? Nem látjátok miket írt itt a kérdező, milyen érveket hozott fel a macska ellen?? Nevetséges! Minden macskával, minden állattal vannak problémák. Amiket a kérdező felsorolt egyik sem kirívó, aki tart macskát az mindenki szembesült már ilyenekkel. Nem is tudom ésszel felmérni hogy lehet elege valakinek a macskájából, persze van hogy engem is felbosszant néha, nem tagadom, de az tart 1 percig és eszembe se jut hogy azt mondjam utálom!
A másik pedig az hogy a macskának nem a lakás a természetes környezete, azt az ember találta ki hogy a lakásában tart macskát, mindenkinek a saját döntése.
Nem érdekel ha minden válaszomat lepontozzátok a sárga földig, akkor is vállalom a véleményemet.
Nézd én általában nem szeretem a gyerekeket, a macskákat viszont igen. De ha lesz egy gyerekem és azért nem fogom tudni az éjszaka közepén elaltatni és azért nem fogok tudni én sem egy normális éjszakát aludni, mert a macska ott fog üvöltve nyávogni, még akkor is, mikor a gyerek már abbahagyta és így újra kezdi, akkor azért lehet, hogy nem csak egy rövidke percecskéig fogom azt gondolni, hogy hülye dög.
Nálunk volt kisgyerekes vendég, mikor üvöltött a gyerek, a macska összegömbölyödve aludt, csak billegtette a fülét. A gyerek utána elaludt, boldogság, békesség, hegedűszó. De ha ehelyett az is elkezd visítani, és senki nem alszik az akciójának köszönhetően, mert a gyerek is tovább ordít, akkor azért el tudom képzelni, hogy mennyivel másabb érzéseim lettek volna abban a helyzetben.
#85-ös!
Neharagudj, de szerinted ez normális? Hogy csak a szőnyeget tudja összefosni, hányni, pisilni? Szerinted ez normális, hogy mindent összepisál és a frissen kitisztított szőnyegre fosik? AZ normális, hogy lopkod? Nehogy már mindenkinek a macskához kelljen alkalmazkodnia! Még ő tesz szívességet a kérdezőnek, hogy reggeltől estig takaríthatja a szart utánna? Neharagudj akkor mégis mi a pozitívuma a macskatartásnak? Az, hogy megetetheted? Meg lehet simogatni amikor őfelsége kegyeskedik megengedni? Pfff... Hát nekem nem lesz macskám az biztos. Ha ez vele jár szerinted, hogy az ember élete végéig végtermékeket fog takarítani a cicumicu után, karmol, harap, lop, és utánna megengedi, hogy megetessék, vagy megcirógassák. Hát neharagudj. Akkor te majd alá rendeled a macskának magadat és az egész családodat. Nálam az állattartás nem arról szól, hogy reggeltől estig a kutyám popsiját nyalom, és minden rosszaságára, bólogatok, hogy milyen tündibündi. Hanem arról, hogy egyaránt alkalmazkodunk EGYMÁSHOZ!!! De nyilván én vagyok hülye... Te majd tovább viseled, hogy terrorban tart 1 macska.. Én boldog vagyok a kutyámmal, mert ő szeretetből alkalmazkodik is hozzám.. Ennyi. Sajnálom kérdező, meg egyik válaszadó, nekik tök mind1 mit mondasz csak te leszel a szemét, mert nem vagy macskabolond!! Meg nyilván a kérdező gyerekére kellene haragudni, mert ugyan, hogy merészeli, hogy sír és fölébred, mert az aranyos ciculi miculi üvöltve nyávog?? De hát szegény macska had csinálja. A gyerek meg ne aludjon mi? Jesszus, milyen nézeteket vallotok ti..
Én éppenséggel mondjuk macskabolond vagyok, ettől függetlenül elismerem, hogy igenis vannak olyan macskák, akiket a háta közepére sem kívánna gyakran az ember, nekem van is egy ilyen. Mondjuk, ha nem lenne, szerintem akkor sem acsarkodnék itt habzó szájjal, mert attól, hogy nekem nem jutott ki, elhiszem, hogy másnak igen.
És amúgy is. Nézzük már meg a kérdéseket! Az emberek szeretik első kétségbeesésükben, dühükben stb. feltenni és azt írni ami épp akkor élénken bennük van. Jaj meghalok a szégyentől mi lesz most, utálom apámat, mert 17 éves vagyok és nem mehetek ki egyedül, legszívesebben felrobbantanám az iskolát, mert nem megy a matek stb. Most miért más kategória az, hogy a macskám egy aljas szemét dög? Azt miért kell véresen komolyan venni és úgy állni hozzá, mintha legalább is valami elvetemült macska kínzó féreg lenne?
88-as! De te miért nem érted meg hogy a macska nem ember, nem tud ember fejjel gondolkodni, nem direkt csinálja ezeket a dolgokat hogy téged bosszantson, maximum belemagyarázod mert mérges vagy. Ha nem érted mi a jó a macskatartásban akkor ne tarts, nem kötelez rá senki. És igen, sok viselkedési forma igenis normális a macskáknál, mégha nem is tetszik nektek.
Sajnos úgy érzem ez a süketek párbeszéde, elengedtek mindent a fületek mellett és ragaszkodtok ahhoz hogy a macska a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!