Minden macska aljas szemét dög?
Azóta utálom a macskákat, mióta nekünk is van...
Tényleg mindegyik ilyen sunyi gonosz vagy csak ez ?
kutyám van az teljesen normális és tanítható.
macskám nem tudom most hol lehet tőlem kb 400 kilométerre van az a lényeg.
valami nem stimmel az alommal a mi cicánk is csinált ilyet hogy kapart az alomban aztán a küszöbre szart,olyankor cseréltük az egész almot, és feltöltöttük (ha ez hamarabb keletkezett be mint az átlag cserénél).
Milyen fajta almot használsz? mi kettőt vettük és azt kevertük össze: az egyik por szerű volt apró kavicsokkal,a másik meg nagy szemű kavicsokkal voltak...
mi viszont sose szedtük egyből ki, egy két órát mindig benne hagytuk.
az is lehet hogy rossz helyen van az alom. a cica kényes állat nem szereti ha kaja mellett van az alom vagy olyan helyen ahol látják.. nálunk pl fürdöszobában a mosdó alatt volt.
a kaparófára nem lehet megtanitani... pontosabban: a cica az egy önkényes állat. a mi cicánknak is volt kaparófája, de azt csak akkor használta, ha "kaját kért" (kb a láttod milyen jó kislány vagyok? nah adjál alutasakosat) ha meg nem az volt amit ő akart akkor hisztizett, és direkt olyat csinált amiről tudta hogy nem szabad.
minden macska egyéniség. lehet hogy a te cicád az előző gazdák miatt ilyen gonosz lett.
Amúgy nem csoda hogy Egyiptomban istenként tisztelték őket...
A cicádnak hány wc-je van?Csak szobacica vagy ki is jár?Ez lényeges, mert ha van módja több helyen is elvégezni a dolgát, akkor az eléggé összezavarhatja.Szóval, ha esetleg több helyen is van alomja, akkor ezt meg kellene szüntetni, csak egy legyen, és próbáld megfigyelni, hol tartózkodik szívesen, oda tedd az almot neki.Vannak nehezebben nevelhető macskák,mint ahogy az emberek között is vannak, akik nehezebben tanulnak, alkalmazkodnak, de nem reménytelen a helyzet.Ha egy macska kijárós is, meg bentlakós is, akkor nehezebb lehet megnevelni, hogyan viselkedjen a lakásban.
A gyerekek mozgékonyságukkal, hangoskodásukkal persze jobban felkeltik az állat figyelmét, de ez nem baj, majd egymáshoz szoknak.
"1: macskariasztóval ellehet a bútoroktól szoktatni, citrus illatúval..."
még valami, a macskamenta mellé: bármi ami mentás, borsmenta, fodormenta, de a macskák rettentően imádják a kakukkfüvet...egy kevesett köss fel a kaparófára...azon fog lógni egész nap. a kaparófa legyen neki egy "kellemes hely"
22. köszi, hogy írtál.
A mosdó alatt van neki is, az a fajta, amibe tényleg el lehet vonulni, mert kb olyan, mint egy utazóláda, és csapóajtó van rajta, szóval elég profi. Azt láttam rajta, hogy szereti nyugodtan elvégezni a dolgát, úgyhogy sztem ez még jó is. Szilika golyós van most, ezt könnyebb tisztán tartani, de am a hagyományos kavicsossal sem volt más a helyzet.
Már csak arra tudok gondolni, hogy a gyerekkel nem bír megbarátkozni, mert ugyan kicsi, de nála nagyobb, és hát hangos, meg figyelmet igényel ő is, mert gyerek...
Csodálom, hogy azt még nem írta egyik "okos" válaszoló sem, hogy dobjam ki a gyereket, hogy őkandúrsága nyugalma zavartalan legyen :) Bocsánat, de tényleg nem bírom cinizmus nélkül az ilyen csőlátású fanatikus alakokat. De legalább örülök, hogy egymásra találnak itt ebben a topikban. Jah, és kb. fél polcnyi macskás könyvünk van és olvastam is őket, mert gyerekkoromban is volt, csak arra már nem emlékszem, az hogy viselkedett mert én is kicsi voltam.
Persze ettől még természetesen továbbra is csúf és gonosz vagyok, értem én...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!