Ha nekem fiu havanese kutyám van mibe kerül ha (menyiért szokták pároztatni? ) szeretném pároztatni a kutyám,? és hogy szokták ezt? Mi viszük a lányhoz vagy a lány jön az én kutyámhoz?
www.tarsasagikutya.lap.hu
Ha jól emlékszem itt minden megtalálható :)
Jaj gyerekem neked nagy zűr van a kis fejedben. Próbálj meg figyelni arra amit itt többen írtak.
Törzskönyveztetni csak törzskönyves szülők kölykeit lehet, azt is csak kölyök korban. Egy talált felnőtt kutyát nem.
És az hogy ő fajtatisztának látszik, még nem jelenti hogy tényleg az. Lehet hogy a felmenői közt van más fajta csak ez rajta kevésbé látszik.
Tehát neked van egy havanesenek tűnő talált kutyád, nem pedig egy fajtatiszta havense kutyád. (és ezen ne sértődj meg, nem bántani akarlak, ez egy tény)
Ez már pont elég ok lenne hogy ne szaporítsd, de azért írok neked több okot is.
Nincsenek meg a szűrései, vizsgálatok lehet hogy van valami genetikai betegsége ami a kölykökön üt ki, és te jót szeretnél a tesódnak, de helyette adsz neki egy beteg kiskutyust, akivel rohangálhat dokihoz és nézheti ahogy szenved és lehet elpusztul, ezt ugye te sem akarod?
A pároztatás nem úgy megy hogy összeteszek két kutyát aztán hajrá várom a babákat. Egy igazi tenyésztő alaposan körül járva választja ki a kant és a szukát, hogy minél szebb és egészségesebb kölykök legyenek. Például arra is vigyáznak hogy egy kis termetű szukát ne tegyenek össze egy nagyobb kannal, vagy nagyobb ősökkel rendelkező kannal mert akkor lehet hogy a kölykök is nagyobbak lesznek és a szuka nem tudja megszülni őket.
Tehát a te kutyád nagyon nem alkalmas pároztatásra, persze azért megteheted de ha a kölykök betegek lesznek az a te felelősséged lesz. Mint ahogy az is ha esetleg az utcán végzik, vagy megkínozva, kukába dobva. Hisz születhet akár 4-5 kölyök is, és nem tudhatod hogy az új gazdik mit csinálnak majd velük. Lehet hogy majd ők is akarnak kölyköket de azoknak már nem találnak gazdikat és menhelyre adják őket.
Kérlek ezt mind gondold végig, rengeteg a kóbor kutya ne akard még te is növelni a számukat. És menhelyeken is találni hasonlót, én már rengetegszer láttam, voltak is nálam ideiglenesbe, és szerencsére gyorsan begazdisotak.
például itt vannak ők:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!