Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha nekem fiu havanese kutyám...

Ha nekem fiu havanese kutyám van mibe kerül ha (menyiért szokták pároztatni? ) szeretném pároztatni a kutyám,? és hogy szokták ezt? Mi viszük a lányhoz vagy a lány jön az én kutyámhoz?

Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 21:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/126 A kérdező kommentje:
oké köszi de én még egyetlen egy menhejen se látam havanese kutyust pedig nézük minden nap vagy 10-szer.tudnál valamijen menhejet ajánlani ahol vannak havanese meg ijesmi fajtáu kutyák?mert igen vannak de legtöb csak link vagyis a képet le töltik a google-röl és fel teszik de sehol semmi tegnap 4 et hivtunk és mind link volt
2010. máj. 15. 22:39
 12/126 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem is először valakitől próbáljatok szerezni vagy menhelyről. Ők már megszülettek és gazdára várnak. Lehet, hogy ott is találtok szépet és akkor jót is tesztek.

De ha neked a tiedtől kell kiskutya, hogy rá hasonlítson meg stb. azt is megértem.

Ilyenkor simán meg kell beszélni valakivel akinek van szuka(lány) kutyája, hogy mit akartok. És ilyenkor össze szokták őket engedni. Általában a szukához viszik a kant. Tehát neked kell a fiú kutyádat elvinni, de mindegy amúgy.

Ingyen szokták, de meg kell kérdezni, ha nem ismered az illetőt annyira jól, hogy hogy lenne neki megfelelő, mit kérne cserébe. Mert mégiscsak az ő kutyája eszik többet a vemhessége alatt és a kicsiket is etetni kell, mert rögtön nem lehet őket elválasztani az anyától.

Nem baj, hogy nincs törzskönyv, ilyenkor nem szokták kérni.

De tényleg érdemes átgondolni a dolgoz, nehogy beteg kiskutyák szülessenek vagy hasonló. Ezért nem szabad csak úgy pároztatni őket.

De remélem szép, egészséges kiskutyáitok születnek és jó helyre kerülnek!

Arra azért gondolj, hogy valószínűleg több kiskutya fog születni. Gondolom a tesódnak nem kell 5-6 kutya, csak 1. Nem ártana előre találni pár embert, akinek még kellene kiskutya, hogy mindnek legyen szerető gazdája.

2010. máj. 15. 22:45
 13/126 anonim ***** válasza:
68%

Ja és minimum 2 éves legyen a kutya. Úgy tudom 8ig lehet még kiskutyája. De minél fiatalabb, annál jobb. Ha idősebb akkor már mint az embereknél is, veszélyesebb lehet a szülés és a kiskutyák kevésbé egészségesek.

Egy 3-5 éves havanese lány kutyus lenne neked megfelelő a te 2 éves kutyádhoz.

2010. máj. 15. 22:49
 14/126 A kérdező kommentje:
hát lenne rá jelentkezö.és azért az én kutyusomat szeretném pároztatni mert nagyon ritka szinü és nagyon szép. mi is meg tartanánk 1 et belöle.de mi márt elvittük dokihoz és teljesen egéséges kutyus na de az is lehet hogy nem pároztatom mert hát ha valakinek is oda adjuk néhány ember azt mondja jo hejre kerül közben meg kereskedik velük
2010. máj. 15. 22:53
 15/126 A kérdező kommentje:
oké de valaki meg azt monta hogy csak 2,5 -3 éves kortol és tul öreg márt 5 éves kortol. akor most mejik?
2010. máj. 15. 22:55
 16/126 anonim ***** válasza:
22%
Nem kell ezt túlvariálni.Nyugodtan viheted pároztatni most,és kérj tőlük egy kiskutyát cserébe.
2010. máj. 15. 22:59
 17/126 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kan 8 évesen nyugodtan fedezhet még.

Szukát szokták vinni a kanhoz egyébként, mert a kan idegen helyen, ahol nem ő a domináns, nem biztos, hogy tud produkálni.

Ajánlatos a fedezést 2 nap külömbséggel ismételni.

Kölyökért cserébe szoktak fedezni, Te választhatsz majd először az alomból.

2010. máj. 15. 23:17
 18/126 anonim ***** válasza:
Szerintem meg érdemes várni egy segítségre váró kutyulira. Az én kutyusaim ritka fajtának számítanak(100ezres tétel egy ilyen) és mégis ajándékba hoztam el őket tenyésztőtől. (Érdemes a tenyésztők honlapjait is nézegetni, hátha van harapás vagy szőrhibás kutyusuk ajándékba.) Komoly tk-es szuka gazdijai nem fognak veletek fedeztetni. A többiek meg valószínűleg nincsenek szűrve betegségekre. Szeretnéd, hogy a kutyád herpeszes legyen? Azért megfontolandó...
2010. máj. 15. 23:33
 19/126 A kérdező kommentje:
hát semikép nem szeretném hogy bármit el kapjon de am törzskönyveztesük csak ki dobta elözö gazdija mi ugy találtuk és elvittük dokihoz és fajtizsta és makk egéséges kutyus.és tudna egy tenyésztö honlapot adni mert én nem nagyon ismerem a tenyésztöknek a honlapján
2010. máj. 15. 23:38
 20/126 A kérdező kommentje:
és a maga kutyusa mijen fajta?
2010. máj. 15. 23:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!