Ha nekem fiu havanese kutyám van mibe kerül ha (menyiért szokták pároztatni? ) szeretném pároztatni a kutyám,? és hogy szokták ezt? Mi viszük a lányhoz vagy a lány jön az én kutyámhoz?
Szerintem is először valakitől próbáljatok szerezni vagy menhelyről. Ők már megszülettek és gazdára várnak. Lehet, hogy ott is találtok szépet és akkor jót is tesztek.
De ha neked a tiedtől kell kiskutya, hogy rá hasonlítson meg stb. azt is megértem.
Ilyenkor simán meg kell beszélni valakivel akinek van szuka(lány) kutyája, hogy mit akartok. És ilyenkor össze szokták őket engedni. Általában a szukához viszik a kant. Tehát neked kell a fiú kutyádat elvinni, de mindegy amúgy.
Ingyen szokták, de meg kell kérdezni, ha nem ismered az illetőt annyira jól, hogy hogy lenne neki megfelelő, mit kérne cserébe. Mert mégiscsak az ő kutyája eszik többet a vemhessége alatt és a kicsiket is etetni kell, mert rögtön nem lehet őket elválasztani az anyától.
Nem baj, hogy nincs törzskönyv, ilyenkor nem szokták kérni.
De tényleg érdemes átgondolni a dolgoz, nehogy beteg kiskutyák szülessenek vagy hasonló. Ezért nem szabad csak úgy pároztatni őket.
De remélem szép, egészséges kiskutyáitok születnek és jó helyre kerülnek!
Arra azért gondolj, hogy valószínűleg több kiskutya fog születni. Gondolom a tesódnak nem kell 5-6 kutya, csak 1. Nem ártana előre találni pár embert, akinek még kellene kiskutya, hogy mindnek legyen szerető gazdája.
Ja és minimum 2 éves legyen a kutya. Úgy tudom 8ig lehet még kiskutyája. De minél fiatalabb, annál jobb. Ha idősebb akkor már mint az embereknél is, veszélyesebb lehet a szülés és a kiskutyák kevésbé egészségesek.
Egy 3-5 éves havanese lány kutyus lenne neked megfelelő a te 2 éves kutyádhoz.
Szia!
Kan 8 évesen nyugodtan fedezhet még.
Szukát szokták vinni a kanhoz egyébként, mert a kan idegen helyen, ahol nem ő a domináns, nem biztos, hogy tud produkálni.
Ajánlatos a fedezést 2 nap külömbséggel ismételni.
Kölyökért cserébe szoktak fedezni, Te választhatsz majd először az alomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!