Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki nem akar chip-et tetetni...

Aki nem akar chip-et tetetni a kutyájába, mik az ellenérvei, és változott-e valamit a véleménye most, hogy kötelezővé teszik?

Figyelt kérdés

2012. okt. 21. 19:49
 181/225 A kérdező kommentje:

"Én feladom. Mint látod, nem tudsz meggyőzni senkit, és nem értem miért erőlködsz..."

Csak nyugodtan. Akik értik, miről beszélek, azokkal magánlevelezésben tartom a kapcsolatot, nem kell emiatt félni. De továbbra sem árultad el, hogy mi az, amiről én magam sem értem, hogy mit írok. Ja, hogy talán nincs is ilyen? Mellébeszélésnél jobban szeretem a konkrétumokat.

2012. nov. 7. 18:33
 182/225 anonim ***** válasza:

"Még mindig ez? Figyelj, nem a technológiákkal van a baj, hanem azzal, hogy lehet rossz célokra is felhasználni az amúgy jó dolgokat. Pl számítógépes játékok, ahol gyilkolni kell egymást. De ez nem a számítástechnika fejlődésének a hibája. Lehet erre is, arra is használni."

És a kutyákban levő chipet, milyen rossz célra lehet felhasználni ? (emberbeültetésről ne beszéljünk, mert még nem elterjedt úgy mint az állatokban levő, így nem tudhatjuk ott milyen újításokat terveznek).

Egy sima evésre használt kést is lehet jóra és rosszra is használni, most akkor mit és miért is kell elkülöníteni ? Ja gépekről beszélünk, akkor legyen a láncfűrész. Én is úgy gondolom, hogy kezdesz belekavarodni a dolgokba.

2012. nov. 7. 18:38
 183/225 anonim ***** válasza:

"Az ilyen kutyákat el szokták altatni, ezen nem változtat, hogy ismerjük-e és megbüntetjük-e a gazdát."

Ezt a mondatodat nem értem. Az egy dolog, hogy elaltatják. De! Meglesz a felelőtlen gazda, akit felelősségre lehet vonni! Vagy ez nem számít? Mit számít az, hogy a ilyen esetek mennyire gyakoriak? Pont ez az! Chip van a kutyában, meglesz a gazdája, felelősségre lehet vonni. Rengeteg kutyát lopnak ki házak udvaráról, hogy eladják. De egy chippel ellátott kutya anyagilag nem ér semmit. Chip nélkül nem lehet kutyát eladni. Se kölyköt, se felnőttet. Szépen megkérlek, hogy rágd a számba, miért ellenzed a chipet, ha ártani nem árt a kutyának, viszont annál inkább a gazda és kutya hasznára válhat. Biztos leírtad már, de írd le nekem még egyszer!

2012. nov. 7. 18:40
 184/225 A kérdező kommentje:

"De milyen kis millió jellemzője van, amit fénykép alapján fel lehet ismerni ?!"

Fénykép, PLUSZ részletekbe menő leírás, ahogy az egyik hozzászóló is mondta, a lovaknál van, és bevált.

"Ez most is így van, ergo rosszabb nem lesz a chip után sem."

Most még nem feltétlenül akasztja fel, hanem kirakja, ami a menhelyeket terheli, ez nem vitás, de legalább a kutyát nem végzik ki brutálisan. Ha viszont a kutyában chip van, akkor nem rakja ki, mert tudja, hogy visszajuttatják hozzá, ezért ássa el. A menhelyeknek tehát könnyebb dolguk lenne így, mert kevesebb lenne a kóbor kutya, a kutyáknak viszont rosszabb, mert nem mindegy, hogy mitől csökken a kóborló állatok száma: attól, hogy az emberek felelősségteljesebb gazdákká váltak+ivartalanítanak, vagy pedig attól, hogy a kutyákat agyonütik. Tehát a statisztika az jobb lenne, de az okok a szőnyeg alatt maradnának.

"Tudok több példát is felhozni ha nagyon érdekel."

Elhiszem, hogy sok ilyen példa van, de nem olyan tömeges, mint a másik oldalon felhozott példák. Egyébként én úgy tudom, hogy eddig is felelősségre vonták az ilyen gazdákat, chip nélkül is, nem tudtak csak egy "nem az enyém a kutya" bemondással kibújni alóla.

2012. nov. 7. 18:41
 185/225 A kérdező kommentje:

"Egy sima evésre használt kést is lehet jóra és rosszra is használni, most akkor mit és miért is kell elkülöníteni ? Ja gépekről beszélünk, akkor legyen a láncfűrész. Én is úgy gondolom, hogy kezdesz belekavarodni a dolgokba."

Pont ezt mondom én is, hogy lehet jó célra és rossz célra is használni valamit. Ez egy teljesen mellékes mondat volt, csak annyit jelentett, hogy nem vagyok fejlődés ellenes (ismétlés), semmit többet, szálljunk már le a döglött lóról.

2012. nov. 7. 18:43
 186/225 A kérdező kommentje:

"Mit számít az, hogy a ilyen esetek mennyire gyakoriak?"

Annyiban számít, hogy a chipezésnél előforduló kutyagyilkosságok száma a sokszorosa lesz. Tehát valóban sok esetben jó szolgálatot tehet a chip. De mégtöbb eset lesz, amikor a hátulütői fognak megmutatkozni. Ezért nincs tökéletes megoldás, hanem a lehető legkevesebb áldozattal járó megoldást lenne jó választani. A támadó kutyák tulajdonosait chipezés előtt is felelősségre vonták. Bár egy szadista embert hiába bírságolnak meg, mert beteg elme (aki monduk direkt kutyaviadalra képzi ki a kutyáit), tehát utána is folytatni fogja a tevékenységét.

2012. nov. 7. 18:47
 187/225 A kérdező kommentje:
Mármint az olyanokra gondoltam most, akiknek azért támad a kutyájuk, mert harcikutyáknak vannak titokban kiképezve.
2012. nov. 7. 18:49
 188/225 anonim ***** válasza:
100%

De, jajj istenem azt sem tudod mit írsz hallod.... A lovak azonosítására MEGSÜTIK ŐKET, és emellett vannak az azonosító jelek. Így azonosíthatóak. Ezen kár vitázni is, mert így van sőt így is írták le a hsz-ban.

Mi az hogy nem feltétlen akasztják fel őket.Linkeljek képeket felakasztott, megkínzott kutyákról ? (nem nagyon szeretnék, nincs kedvem ilyen képek nézegetéséhez). Ha nem akar kutyát akkor nem foglalkozik vele, az tuti. Szerinted annak a kutyának milyen élete lehet ? Ha elmegy a kutya az ilyen embertől (így vagy úgy) többet nem fog magához venni másikat mert nem kell neki a chip miatt a kutya. És ez is egy előrelépés.

2012. nov. 7. 18:49
 189/225 anonim ***** válasza:
100%

"A támadó kutyák tulajdonosait chipezés előtt is felelősségre vonták."

Rohadtul nem így van. Honnan tudják hogy kié az a kutya, aki az utcán kóborolva támad meg valakit?

2012. nov. 7. 18:52
 190/225 anonim ***** válasza:

"Mármint az olyanokra gondoltam most, akiknek azért támad a kutyájuk, mert harcikutyáknak vannak titokban kiképezve."

Az ilyen kutyákat KUTYÁK ELLEN képzik, nem emberek ellen. Megint egy egy olyan hozzászólást írtál, ami megalapozatlan és teljesen téves.

2012. nov. 7. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!