Aki nem akar chip-et tetetni a kutyájába, mik az ellenérvei, és változott-e valamit a véleménye most, hogy kötelezővé teszik?
"Na de hogy egyszerűbb legyen a dolog csak címszavat add meg:"
Például a 118-as, 120-as, 124-es hsz-ban.
"Neked mi közöd van ahhoz, hogy más rakat e chipet a kutyájába vagy sem?"
Semmi. Ha szabadon választható lenne, akkor nem szólnék semmit. Úgyhogy a kérdés pont fordítva állja meg a helyét: kinek mi köze ahhoz, ha valaki nem akar chipet rakatni a kutyájába? Hát sajnos mindenkinek van köze hozzá, mert ez a törvény. Érted, épp az ellenkezője a helyzet.
"Foglalkozz magaddal."
Nem, mert az elég nagy önzés lenne. Ezért magamon kívül foglalkozom még a szerencsétlen állatokkal is, akik jó nagyot szívnak majd emiatt a törvény miatt. Tudod, nekem nem csak a saját kényelmem és a saját kutyáim biztonsága számít. Persze könnyebb lenne úgy, de a lelkiismeret nem engedi.
"Jó de mik azok a kevésbé jó dolgok? A fegyverekre gondolsz és a hadiipar fejlődésére? Vagy mire ? Mondj valami példát"
Ne kanyarodjunk el a kutyáktól a fegyverekig, annak a hozzászólásomnak csak annyi volt az értelme, hogy nem vagyok fejlődés ellenes, semmi több.
"De ez senkit nem érdekel "odafent""
Úgy látom, "idelent" sem...
#118 (a bilétás részt hagyjuk, arra már érkezett válasz). Elég egy rosszabbul sikerült kép, és már nem biztos hogy felismered a kutyádat képről. Vagy járhat olyan helyen, ahol koszos, foltos lesz a szőre ami megint csak megtévesztő. Kicsi a valószínűsége, de megeshet. Kölyökkutyáknál meg míg meg nem történik a babaszőr váltása =6-7-8 hónapos kora körül véglegesnek mondható), tök mindegy hogyan nézett ki előtte mert az új szőre szinte 100% hogy nem ugyan olyan lesz. Változhat a kutya szőrének árnyalata szőrváltás után (téli-nyári szőrre gondolok), az én kutyámnak pé tavaly világosabb volt idén sötétebb. Most ha őket lefényképezed, és nem ugyan olyan a szőre bárki mondhatja hogy nem ugyan az a kutya mivel más a szőrzete.
#120 A felét már megválaszolták, olvasd el a 84%-os hsz-t. Annyit fűznék hozzá, hogy szerinted mennyi kutyának van meg a foglenyomata hivatalos adatbázisban ? Ugye ezt te sem gondoltad komolyan... A szőrzettel kapcsolatban leírtam a választ az előbb. Nyilván nem 100%-os a rendszer, mindig lesznek olyanok akik nem tartják be a szabályt. De ez minden törvényre igaz, így ezt nem lehet negatívumként felhozni.
#124 Pont hogy ha egy felakasztott kutyában majd megtalálják a chipet, akkor beazonosítható lesz a gazdája ergo felelősségre lehet vonni.
Na de hogy most én is kérdezek: Mit tennél olyan esetben, ha egy kutya megtámad egy embert mondjuk maradandó sérüléseket is okoz, a kutyát elfogják de nincs benne chip. Hogyan lehet felkutatni a felelőst( a gazdáját) ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!