Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki nem akar chip-et tetetni...

Aki nem akar chip-et tetetni a kutyájába, mik az ellenérvei, és változott-e valamit a véleménye most, hogy kötelezővé teszik?

Figyelt kérdés

2012. okt. 21. 19:49
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/225 Igaz Állatbarát ***** válasza:
43%

Egy másik kérdésből

a 25.-et kell elolvasni :

soha nem tudtak egyetlen Kutyát sem visszajuttatni a chip alapján :

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3293139-kotel..

2012. nov. 6. 20:46
 132/225 anonim ***** válasza:
74%

Eddig az összes kutyát visszajuttatták, ami chipes volt és elveszett!

Ennek a kijelentésemnek pont annyi valóságalapja volt, mint annak, amit te mutattál Igaz. Te mindent elhiszel, amit írnak, és a szád íze szerint van?

Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!

Facepalm

2012. nov. 6. 21:05
 133/225 anonim ***** válasza:
54%
:)))
2012. nov. 7. 00:30
 134/225 anonim ***** válasza:
22%

Szerintetek ki lopna manapság kutyát? Egyre szigorúbbak a feltételek, drágább a fenntartása, stb. Nem afelé halad a világ, hogy az emberek vágyjanak háziállatra. Manapság egy kiskutyát szinte lehetetlen még elajándékozni is. Elismerem, hogy hasznos a chip a fajtiszta, tenyész-, esetleg kiállítási, vagy versenyző, nagy értékű kutyáknál, de aki kapott a szomszédból egy keverék kutyát, mert nem akadt gazdája, és ő gondját viseli, akkor minek chip??? Ettől ő még nem rossz állattartó. Megértem, mint azonosítási lehetőséget, de ne tegyék már kötelezővé! Keverék kutyát pedig könnyű azonosítani, abból tényleg nincs két egyforma. A gazdát pedig könnyű kideríteni: ha meglátja, odaszalad hozzá. Ritka, hogy a kutya nem talál haza, ha elszökik. Mindig is volt kutyám és rendszeresen elszöktek, és mindig hazataláltak még aznap! Egyszer a szomszéd faluból hozzánk került egy nagytestű kutya, de keresték, és megtaláltuk a hirdetést. Jött érte a gazdája és a kutya szó nélkül beugrott az autóba. De hogy ez a történet se maradjon lezáratlanul, a kutya valószínűleg nem akart hazamenni, mert rossz körülmények között tartják, nálunk meg jól érezte magát a nagy terület, meg a rengeteg állat miatt. De a gazdáját mégis csak a gazdája, tehát hazament vele.

Tehát a chip lehetőségét nem ellenzem, csak a kötelezővé tételét. Amíg nem volt kötelező, meg sem fordult a fejemben, hogy ilyet tegyek, mivel kedvtelésből tartott, keverék kutyám van. Tökéletesen boldog voltam a kisállat-egészségügyi könyvvel. Különben lóútlevelet láttatok már? Minden egyes jegye, tulajdonsága fel van benne tüntetve. Nem értem, ez kutyáknál miért ne lenne elég. Bár még mindig nem hiszem el, hogy nem okoz kárt, mert biztos, hogy nem egészséges, de attól még elvi problémáim is vannak vele. Feltételezem, hogy sok itt a hitetlen (tisztelet a kivételnek), de én elhiszem a következő sorokat:

"Ezt is míveli, hogy mindenek, kicsinyek, nagyok, gazdagok és szegények, szabadosok és szolgák az ő jobb kezeken, vagy az ő homlokokon megbélyegeztessenek.

És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin vagyon a fenevadnak bélyege, vagy neve, vagy nevének száma."

Nyilvánvaló, hogy az emberek is sorra kerülnek. Aki ezt tagadja, az nem látja tisztán a dolgokat.

2012. nov. 7. 08:47
 135/225 anonim ***** válasza:
73%

Történetesen itt van a saját lovam útlevele épp a szekrényben, és mit fedeztem fel benne... A jegyeken kívül benne van ám a besütés száma. Ajjjajjjj, azonosítva van ez is. Ugyanaz, csak ez fájdalmasabb, mint a chip.

Az amerikai lovaknál már chip van a sütés helyet, hála égnek, legalább ők haladó szelleműek.

Egyébként onnantól fogva, hogy nagy a terület meg sok az állat, számomra egyértelmű volt, hogy hozzászóló, te vagy az a gazda, aki még életében el nem vitte sétálni a kutyát, csak ki van dobva a kertbe. Mivel én már a ,,new wave"-be tartozom (értem ez alatt: kutyasétáltatás, kutyatáp, állatorvos, ivartalanítás, chipezés, stb.), ezért nincs értelme semmiről sem társalognunk, mivel alapjában tér el a gondolkodásunk a kutya (meg ebből gondolom, hogy az állatok úgy generally) ellátását illetően.

Nem tudok adni a véleményedre, mivel két nagyon különböző nézőpontból nézzük a dolgokat...

2012. nov. 7. 09:05
 136/225 A kérdező kommentje:
Kedves 59%-os, nem értem, mi az, hogy körbe-körbe nyomatnám ugyanazt, hiszen mindenre rendesen válaszoltam, például a 84%-os hozzászóló kérdéseit is mint megválaszoltam, ötleteket vetettem fel, érveltem, példákat hoztam fel, eléggé logikusan, józanul és érthetően. Tessék arra reagálni, és nem a másikat hamis vádakkal illetni. Egyszerűen figyelmen kívül hagyjátok, amiket válaszolok. Az nem megoldás (és főleg nem becsületes!), hogy egy az egyben rámondod valamire, hogy hülyeség. Ott áll minden mondatom tisztán és érthetően, tessék idézni belőle, hogy mégis mi hibádzik. Vitastílus, könyörgöm.
2012. nov. 7. 09:54
 137/225 A kérdező kommentje:
A rendszer "áldozatai" (te jó ég, még leírni is borzalmas) pedig nem fognak elfogyni. Beszélnek itt hullámról, ami felcsap az elején, majd alábbhagy. De a nem kívánt szaporulatok továbbra is be fognak következni, köszönhetően azoknak a gazdáknak, akik hagyják elszökni a kutyáikat. Akár van chip, akár nincs. Ezek a kölyökkutyák pedig valakiknek továbbra is útban lesznek. Ez nem egy hullám lesz, hanem egy állandósult állapot, naivság lenne magunkat az ellenkezőjével áltatni.
2012. nov. 7. 09:59
 138/225 A kérdező kommentje:

"Egyébként onnantól fogva, hogy nagy a terület meg sok az állat, számomra egyértelmű volt, hogy hozzászóló, te vagy az a gazda, aki még életében el nem vitte sétálni a kutyát, csak ki van dobva a kertbe."

Tévedsz, és nyomatékosan megkérnélek, hogy ne állíts hazugságokat, mert egy hazug és rosszindulatú emberrel nem vitázom. Ha ezt nem tudod betartani, azesetben kérlek és hagyd el a topicot.

2012. nov. 7. 10:02
 139/225 A kérdező kommentje:
Csak most olvastam az egyik kommentelő írását, neki szólt az beidézett mondat, úgyhogy az utolsót visszavonom, és elnézést kérek.
2012. nov. 7. 10:05
 140/225 A kérdező kommentje:
Valaki szakmabeli vagy hozzáértő meg tudná saccolni, hogy jelenleg a kutyák hány százaléka van bechipezve? Tudom, a nyilvántartatlanok miatt nincs pontos adat, de csak úgy nagyjából, egy százalékot írjon, ha nagyjából meg lehet tippelni.
2012. nov. 7. 10:52
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!