Tényleg kötelező januártól a kutya chip?
Ez egy riszzsem méretű testbarát műanyag kapszula, szerinted milyen kárt tud okozni?
És igen, januártól már csak úgy lehet 4 haónaposnál idősebb kutyát tartani. Tehát magára a chipezésre 2012. december 31éjfélig van lehetőség, ha törvénykövető akarsz lenni.
Ha nem chipelteted be nem kap oltást, nem kap orvosi ellátást, a dokinak kezt kötelező bejelentenie, és téged megbírságolnak.
2012. okt. 18. 18:51
Igen, kötelező lesz. Ha lehetne tőle bármi baja, akkor engedélyezve se lenne, nemhogy még kötelező. :)
Ha jól tudom, 2000Ft környékén megcsinálják. Nem lehet majd érezni, tényleg annyira pici. Nem fogja a kutyádat zavarni, csak kap egy szúrást.
Szerintem előfordulhat, hogy januártól nem kapsz oltást néhány helyen. Ezt majd állatorvosa fogja válogatni, de biztos lesz ilyen.
2012. okt. 18. 18:51
3/15 spyboot válasza:
annyira kötelező hogy 2013 január 1-től büntetnek ha nem rakatod be...mi most rakattuk be a kutyánknak ezer forintba került.minden kutyát kötelező
2012. okt. 18. 18:53
4/15 A kérdező kommentje:
nekem nem az összeggel van bajom, mert ha 10.000 akkor is kifizetem ha kell, csak feleslegesnek tartom, de hát ha muszáj, akkor ez van.Abból a szempontból viszont megértem, hogy sokan kínozzák állataikat, és nem tudják ki a gazdája.
Köszi a válaszokat!
5/15 A kérdező kommentje:
Így legalább azonosítható lesz a gazdája. Nem mintha itt Mo-n akkora bünetést kapnának az állatkínzók....
6/15 A kérdező kommentje:
Minden nap van egy ilyen kérdés minimum. Igen kötelező, igen akkor is ha a kutya a büdös életben ki nem megy a kertből, akkor is ha 23 éves, és nem nem oltják be legközelebb ha nincs benne chip. Semmi baja nem lesz a kutyáknak tőle. Külföldön ez már bevett szokás, és még nem számoltak be a chipes kutyák tömeges pusztulásáról. Ez egy pici adathordozó, nem sugároz, nem bocsájt ki mérgező anyagot.
2012. okt. 18. 19:01
8/15 A kérdező kommentje:
Te figyelj már utolsókám. norma vagy? nyugodj meg. el tudlak képzelni, ahogy ülsz a gép előtt, és agresszíven ütöd a billentyűket. ennyire felkavar? én nem olvasok éjjel nappal gyiket, tudod, én dolgozom, és nem lógok itt egész nap, és nem tudtam hogy minden van van ilyen kérdés...de azért köszi a választ.
Ez legyen a legnagyobb gondod az életben, csak hasznára van a kutyának, kárára nincs.
2012. okt. 18. 20:31
Igen norma vagyok, én is dolgozom. Állatorvosnál vagyok asszisztens. Annyian megpróbálnak kibújni a chipezés alól h eléggé idegesít. Mellesleg mielőtt kiírod a kérdést, van egy olyan opció, hogy nézd meg a kérdéseket, nem találsz-e esetleg választ a már feltett kérdésekben. Bár tudom h a keresőt ritkán használják. Nem konkrétan neked szólt a kirohanásom, bocsánat.
2012. okt. 18. 22:39
Kapcsolódó kérdések: