Dentálhigiénikus kérdése:
Olvastam a kutya chip áráról szóló jogszabályt, mégis mindenhol többe kerül mint 3500ft. Hogy van ez? Nem értem, segítségeteket megköszönöm.
Figyelt kérdés
2012. okt. 16. 20:38
1/7 anonim válasza:
A chipet annyiért teszik be mindenhol, csak jó pár helyen akár ugyanennyit vagy még többet is elkérnek annak beregisztrálásáért.
2/7 anonim válasza:
Egyrészt a doki elkérhet érte vizsgálati díjat is, másrészt ebben a 3500-ban csak a nem létező állami rendszerbe történő regisztráció van benne, de az állatorvosok szeretik egy létező rendszerbe (petvetdata) regisztrálni a chipet, hogy legyen is értelme annak, hogy a kutyában van, ami viszont plusz pénz.
3/7 anonim válasza:
Viszont azt is tegyük hozzá, h az állatorvosok az árakkal nagyon szeretnek dobálózni, ugyanis a petvetdata-ba való regisztráció 600 Ft + ÁFA, azaz 762 Ft.
4/7 anonim válasza:
Amúgy ha jól tudom akkor 6000-Ft, ra nőtt 15-ével nem vagyok benne biztos itt olvastam GYIK-on.
5/7 anonim válasza:
Ott is elmondtam, sajnos az állatorvosok szabadárasok. Van egy MINIMUM, amit kérni kell, de efelett annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. Egy chipbeültetés mindennel együtt kb 1200 Ft-ba kerülne minimáláron.
6/7 anonim válasza:
Igen, mint minden egyéb másnál is sajnos!
De fölhívom minden chipet beültetni szándékozó tulajdonos figyelmét, hogy amint megkapta a kutya otthon tessék leellenőrizni a petvetdatán - mióta TILOS EZT A LINKET LEÍRNI??
mert némely orvos elfelejti azt a nyilvántartásba fölvinni!
Nekem 1 év múlva derült ki, hogy nincs fönn:((
7/7 anonim válasza:
szia!
Nekünk 3000Ft volt regisztrációval együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!