Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki nem akar chip-et tetetni...

Aki nem akar chip-et tetetni a kutyájába, mik az ellenérvei, és változott-e valamit a véleménye most, hogy kötelezővé teszik?

Figyelt kérdés

2012. okt. 21. 19:49
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/225 Igaz Állatbarát ***** válasza:
32%

Akik igazán szeretik az Állatokat,

nekik nagyon fontos,

hogy egészséges,boldog életet éljenek

a Kutyák és egyéb Állatok is.

2012. nov. 6. 15:58
 112/225 A kérdező kommentje:
Nem "fikázok" (a szóhasználatoddal élve), hanem felhívtam egy tipikus hibára a figyelmet. Aki akarja, megfontolja, aki nem, az nem változik, szabadon választható. De hogy te a chip működésén kívül még a rák kialakulásáról is mi mindent tudsz, na, én meg ezt nem tudom komolyan venni. Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje.
2012. nov. 6. 16:08
 113/225 anonim ***** válasza:

Én nem akarok meggyőzni senkit, csak még egyszer szeretném megkérdezni, hogy aki ellenzi a chipet, az milyen megoldást javasol az állat azonosítására?

Tehát ha pl. ellopják a kutyámat, hogyan bizonyíthatom, hogy az enyém?

Mert azt be kell látni, hogy erre éppen a kutyák érdekében szükség van.

Értettem, a chip nem jó. Mi a jó?

2012. nov. 6. 16:15
 114/225 A kérdező kommentje:

Sok kérdésben volt már ez vita tárgya, itt egy közülük:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3576564-baj-h..

2012. nov. 6. 16:21
 115/225 anonim ***** válasza:

" És pont a chip pártiak, akik ugyanazt szajkózzák, ráadásul agresszív, sértett, pökhendi, nem egyszer egyenesen közönséges stílusban. (A kevés kivétel ne vegye magára.) Ez egy tipikus védelmi mechanizmus, az egó reflexszerű reakciója arra, amikor érzi, hogy esetleg nincs 100%-ig igaza, ezért támadásba lendül. Csak ne felejtsük közben el, hogy itt nem a büszkeség és a hiúság a tét, hanem az állataink."

Ha ez nem fikázás akkor mi ?

És igazad van nem értek a rákhoz ezt el is ismerem. Sőt, még azt is elismerem hogy félreérthető volt amit írtam."a daganatokért nem CSAK a rádiófrekvenciás sugárzás a felelős..." és azzal a csak szócskával már több értelme van az írásomnak, mert rengeteg sok más tényező is közrejátszik a betegség kialakulásában. Ezt nem én találtam ki, ezek a tények utána lehet olvasni.

Na de hogy lezárjuk a vitát: támaszd alá az elképzelésed miszerint a chip miatt a kutyáknál szaporodott a daganatos megbetegedések száma. Ha ezt megteszed elfogadom hogy káros a chip.

Egyébként meg tök mindegy ki mit gondol, kötelező lesz berakatni a kutyába (szerencsére).

2012. nov. 6. 16:25
 116/225 A kérdező kommentje:

"Ha ez nem fikázás akkor mi ?"

Elnézést, ha annak tűnt, de tényleg ezt vettem észre, és akinek nem inge, az nem veszi magára. Nagyon sokan támadóan, primitív stílusban írnak itt a fórumon, és hiába kapnak kulturált választ, ami egyfajta példamutatás is, csak nem hagynak fel vele. De mondom, akire ez nem illik, az úgyis nyugodt marad.

A daganatokról:

Ilyen esetekben nem azt kell bizonyítani, hogy valami daganatot okoz, hanem az ellenkezőjét. Azt, hogy biztosan nem okoz! (Olyan, mint a büntetőpereknél, hogy nem mindegy, hogy a bűnösséget vagy az ártatlanságot kell bizonyítani.)

2012. nov. 6. 16:34
 117/225 anonim ***** válasza:
100%

Hát én ebből az érvelésből nem kaptam választ arra kérdésre, hogy hogyan azonosítható egy kutya. Értem, szerintetek nem veszik el, ha mégis arra meg ott az adatbázis (ilyen most is van egyébként).

Oké, mindent értek.

Tételezzük fel, hogy találtam egy kutyát. Népszerű fajta, sokan vágynak ilyenre. Meghirdetem, ketten is jelentkeznek, mindketten azt állítják, hogy az ő kutyájuk, mindkettő tud mutatni családi fotót amin valóban egy olyan kutya szerepel, és mindkettő nevére ki van állítva az adott fajtához tartozó oltási könyv.

Hogy döntöm el, hogy melyiknek adjam oda?

2012. nov. 6. 16:37
 118/225 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy mielőtt megmutatnád nekik a kutyát, leírják, hogy néz ki. (Persze nem azokat a jegyeket, amik az adott fajta szinte minden egyedére jellemzők. Nincs két egyforma kutya. Plusz megkérdezed a kutya nevét, és megnézed, hallgat-e rá. Plusz ha a kutya meglátja a gazdáját, máshogy reagál, mint egy idegenre.) De ha a kutyán volt egy erős nyakörv és azon biléta, akkor az nem fog leesni, azon rajta lenne a telefonszám.
2012. nov. 6. 16:43
 119/225 anonim ***** válasza:

Oké, akkor mondok más példát. Örökbeadtam egy kutyát, írtunk szerződést. Kimentem ellenőrizni, a gazda nem megfelelően tartja a kutyát, nem tett eleget a szerződésben foglalt kötelezettségének. Ezért a szerződés alapján vissza szeretném venni.

Ő azt állítja, hogy ez nem az a kutya, mert az a kutya meghalt, és eltemették a kert végében, tehát szerinte nincs jogom a szerződés alapján kobozni.

Ilyen esetben mi a teendő?

2012. nov. 6. 16:55
 120/225 A kérdező kommentje:
Hogy azt hazudná, hogy véletlenül talált az utcán egy kutyát, akinek ugyanaz a (pl) három kis anyajegy van a hasbőrén ugyanabban az elrendeződésben, ugyanakkora folt van a jobb füle tövénél, ugyanaz a kis hiba található a fogazatában? Akkor visszakérdezek: amíg nem volt chip, hány ilyen esettel találkoztál? (Van egy tippem: nulla?) És mégegy kérdés: olyan estből hány lesz, hogy a chip mizéria miatt agyonütik a kutyát? (Van egy tippem: rengeteg?)
2012. nov. 6. 17:02
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!