Aki nem akar chip-et tetetni a kutyájába, mik az ellenérvei, és változott-e valamit a véleménye most, hogy kötelezővé teszik?
Ha van rajta biléta, akkor felhívják a gazdát. De ha nincs (mert itt írták, hogy mi van ha valaki lelopja), akkor ott lenne a honlap. Ez valóban nagy feladat lenne, de szerintem megérné a hasznos cél érdekében, mert a chipeket kifejleszteni és konkrétan a kutyáknál való alkalmazást, szervezést megoldani sokkal bonyolultabb és költségesebb is lehetett (sőt, még folyamatban van). Nem a gazdáknak költséges, úgy értem, az egész kitalálása és fejlesztése. Viszont annál többet hoz majd nekik vissza a konyhára.
Aki tudja, hogy chip van a kutyájában, az már nem fogja kirakni, holott szíve szerint megtenné, onnantól kezdve már csak kényszerből fogja ellátni a gyűlölt kutyát, belegondolni se merek, hogy mit meg nem tesz majd vele. Simán kínozhatja és megölheti, ha utána el tudja tüntetni, senki nem tudja majd felelősségre vonni. Ezért írtam a gyerekek oktatásáról, ahol meg lehetne fogni a dolgot. Persze 100%-ig így sem, de azt sose fogjuk elérni.
"Valamint mi lesz azokkal a kutyákkal akiket meguntak és kiraktak az utcára ergo nem is akarják őket megtalálni ? ők 10 évig fent lesznek a honlapon ?"
Ebben teljesen igazad van! Erre még nem gondoltam, mert csak egy ötlet volt részemről, nem egy teljes egészében kidolgozott terv. De ha lenne remély ilyesmire, akkor nekiülhetnénk többen állatbarátok és szakértők, összedugnánk a fejünket és valamit kitalálnánk. (Mert a chipnél is vannak kétségek, még nincs minden letisztázva, mégis bevezetik azzal, hogy majd szép lassan kialakul.)
A keresésben csak a kutya adatait kellene megadni, amik változatlanok (helyszínt nem).
A bilétával kapcsolatban egyetértek a többiekkel, könnyen elveszhet. A nyakörvek sem örökéletűek amikre a biléta van rakva.
Egyébként pont az írásom lényegével kapcsolatban nem írtál semmit: ezentúl beazonosítható lesz a kutyák tulajdonosa, így felelősségre lehet vonni majd ha valamit csinál a kutya. Pár éve volt hogy valami iskolánál egy kutya megtámadta a játszótéren a gyerekeket, a kutyát el is fogták és az ott lakók tudták is hogy kié a kutya, de mivel nem lehetett beazonosítani a kutya gazdáját (a szomszédok szava nem elég hozzá) így az megúszta a felelősségre vonást. ha lett volna chip, meglett volna a felelős is. 1000 ilyen esetről tudok még.
A chippel kapcsolatban: azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy Magyarország fejlesztette ki a chipet ? külföldről lett behozva az ötlet, a készülék minden. Még az adminisztrációs része is, csak annak több idő kell mire kiépül mint a kész chipeket a kutyákba ültetni.
Magát a chipet meg nem az állatoknál kezdték el először használni, ez csak úgy magával hozta a fejlődés így nem sokat kellett rajta fejleszteni hogy alkalmazhassák állatokon (lást számítógépek ezeket a hadiiparban használták először és onnan terjedt el személyi használatra, a chipet meg gondolom szállítmányozásnál, logisztikánál).
Még egyszer leírom: a chip beültetésével felelősségre lehet vonni a gazdát hiszen beazonosítható lesz a kutya ha esetleg elkövet valamit (a gazda hibájából persze). Az autókon is ezért van rendszám.
Az oktatással egyetértek fontosabb lenne ha oktatnák a felelős állattartás alapjait, mint mondjuk az amőbák szaporodását tanítani. De ez már oktatási kérdés, könyörgöm ne menjünk bele ebbe is.
Úgy beszéltek a chipezett kutyák elveszéséről és megtalálásáról mintha csak felelős emberek élnének ebben az országban. Nagyon idealizáljátok az a képzelt valóságot !
1.Évekkel ezelőtt volt egy befogadott kutyám, aki egy nap elment csavarogni és nem jött vissza... kerestem és sehol sem volt. Véletlenül megtaláltam a városszéli cigányok házánál megkötve. Mint később kiderült, nyakörvén rajta volt a telefonszámom, de az a cigányok nem olvasták el, és ha lett volna benne chip, azt sem tudta volna senki elolvasni, mert természetesen nem vitték állatorvoshoz....
2.Itt a gyakorikerdesek.hu-n lehet olvasni olyan történeteket, hogy a chipezett, fajtiszta kutyákat hogyan adják tovább, pénzért. És az eredeti tulaj fordulhat a rendőrséghez...Nos ezért IS vagyok chipellenes.
Nov.1. 15:50-kor aki írt :
a Kutyákat is emberként kell kezelni,
Ők is Élőlények,
joguk van élni.
Éreznek fájdalmat,bánatot,boldogságot,stb.,mindent,amit az ember!
Jól írja a kérdező az ember is eltűnhet.
Nem egyszer volt,találtak egy holttestet,nem tudták beazonosítani.
Vagy ment haza a gyerek az iskolából és ellopták.
Az emberek is eltűnhetnek,de azért én se kérnék chipet,mint a Kutyák se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!