Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek természetes az,...

Szerintetek természetes az, hogy ha gyerek születik akkor automatikusan kizárjuk a kertbe azt a kutyát aki eddig velünk élt bent a házban?

Figyelt kérdés

Szerintem rohadtul nem,szegény kutya mit érezhet,hogy eddig ott lakott bent a szeretett gazdáival most meg hirtelen ki lesz rakva a kertbe és foglalkozni sem fognak annyit vele a kölyök miatt.

Nem érdekel a kutyának a kertben a helye duma, mert nem az a kérdés.

2012. júl. 3. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
Nem kell kiforgatni az ember szavát,mert egyáltalán nem úgy értettem. Csak mondja mindenki a magáét,miközben nincs is gyereke.Akkor a végét is olvasd már el,mert nem hiszem el,hogy mit lehet az írásomon félre érteni,de te úgy látom rendesen félre értetted. Az általad idézet szöveget arra értettem,hogy megérti miért tölt az ember eleinte kevesebb időt (vagy miért tűnhet úgy,mintha kevesebb időt töltene vele),esetleg miért rakja ki. Képzel,nekem tiszta idegbaj a védőnőm,aki leszögezte,ha nem rakom ki a kutyát,annak következménye lesz. (mielőtt megint a torkomnak esnél,hogy én gonosz,szívtelen ember, megoldottam úgy,hogy mindenkinek jó legyen)
2012. júl. 3. 14:54
 72/85 anonim ***** válasza:
Soha nem tenném ki a kutyámat. A kutyámat tisztán tartom, nincs a lakásban szőr.
2012. júl. 3. 15:01
 73/85 anonim ***** válasza:

Most nem azért, de én hol forgattam ki a szavaidat? Sehol. Felvázoltam, hogy az általad írt válasz mit jelent. És a torkodnak sem estem sehol. Visszakérdeztem, hogy akkor most szerinted úgy természetes-e. Ennyi. Inkább te forgatod ki az én szavaimat, mivel elég kétértelmű volt, amit te írtál.

",de láttam hogy hiába való is lenne,így ettől eltekintek. A lényeg az,hogy majd mindent megtudtok,ha egyszer gyereketek lesz. Azt,hogy mi miért történik."

Elég jó a szövegértelmezésem inkább neked nem kéne az én nyakamnak esned.

És egyébként én ezt a mondatot ajánlom figyelmedbe:

"Mert az hogy van egy fokozat, és a kutya amúgy nem megy a levesbe, azzal nincs is gond. Itt most az olyankról beszélünk akinek addig a kutya volt a szeme fénye, és amikor ott a gyereke, akkor meg le sincs szarva. "

Szóval nem értem, hogy hol írtam számodra bántó megjegyzést.

2012. júl. 3. 15:01
 74/85 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne milyen indokot mond a védőnő? Hasonlót, mint itt egy páran?
2012. júl. 3. 15:02
 75/85 A kérdező kommentje:
védőnő..olyan is mind.
2012. júl. 3. 15:03
 76/85 anonim ***** válasza:

Újszülött volt a második gyerekem,mikor kijött megnézni. Látta,amint a nagyobb (2 éves) gyerekem megosztja a játszószőnyegét két kutyával meg egy macskával. Kijelentette,hogy az állatnak kint van a helye,beteg lesz tőle a gyerek,meg a babának se jó,hogy egy légtérben van stb. Ha ezen nem változtatok,akkor feljelent veszélyeztetésért.

natesséklétezik :

",de láttam hogy hiába való is lenne,így ettől eltekintek. A lényeg az,hogy majd mindent megtudtok,ha egyszer gyereketek lesz. Azt,hogy mi miért történik."

-ezt a mondatot az hiszem megmagyaráztam a 14.54-es hozzászólássommal.

Én pedig ezt ajánlanám figyelmedbe,ami az első válaszom lényegének szántam:

"aki csak úgy kidobja a kutyáját,mint egy darab rongyot,az nem is szerette igazán."

És erre a reagálásodra értettem azt,hogy kiforgattad a szavaim:

"Tényleg úgy gondolod, hogy az a természetes, hogy a gyerek megszületése után egyik napról a másikra, kidobom a kertbe a kutyát, mert annak onnantól kezdve ott a helye? "

Jól éreztem én,hogy nem kellett volna erre a kérdésre válaszolnom. :) További szép napot

2012. júl. 3. 15:14
 77/85 anonim ***** válasza:
0%

Ez kicsit nyers, ( nem feltétlen értek egyet minden pontjával ) de van valóságalapja...

[link]

2012. júl. 3. 15:15
 78/85 anonim ***** válasza:
68%
Egyetértek a kérdezővel. Sajnos egy nem éppen kellemes példát is tudok mondani amellett, hogy miért nem szabad a gyerek születésekor a kutyát a kertbe száműzni. Barátnőm megszülte a babáját, volt egy kutyusuk(keverék), aki a baba érkezéséig a lakásban volt, utyu-putyu, pici kutya, tündérbogár, stb nyáladzás ment. Aztán megérkezett a baba. Kutya ki a kertbe, és az etetésben kimerült minden kutyával kapcsolatos foglalkozás. Amikor a kutya véletlen a gyerek közelébe került, az volt az első, hogy megmarta a gyereket. Nem nehéz kitalálni, mi a folytatás. Szerencsétlen kutyát még aznap elaltatták. Ez csak egy példa, nem azt mondom, hogy minden esetben ez fog történni, amikor a gyerek átveszi a kutya helyét. De a kutyák iszonyatosan féltékenyek tudnak lenni. Én soha nem tartottam lakásban kutyát, nem is fogok. Bejárhat a lakásba, de kinti kutya. Viszont ha lesz babám, ugyan úgy bejárhatása lesz a lakásba, és nem fogom őt elhanyagolni, soha! Imádom őt, és már látom magam előtt, ahogy hancúroznak a babával. :) Amúgy is imádja a gyerekeket. Szóval egy kutyát vagy tartsanak mindig a kertbe(ha van gyerek, ha nincs), vagy ugyan úgy bent, mint a gyerek érkezése előtt. Nem a kutya akart gyereket, mégis őt rakják ki. Ha egy kutya kölyökkorától kezdve bent van a lakásban, azt igenis megviseli az, hogy kint kell töltenie éjszakákat.(főleg télen) Sokan tényleg nem értették a kérdés lényegét.
2012. júl. 3. 15:16
 79/85 anonim ***** válasza:

ma 15:16 vagyok

A másim az, hogy egy rendszeresen ápolt kutya nem fogja veszélyeztetni a kicsit. Persze nem szabad hagyni, hogy a gyerek a kutya szájában legyen, nyalogassa a kutya a babát, de ha egy légtérben vannak, és mindig takarítva van a kutya után a lakás, és a kis nagy dolgot kint végzi, vagy egy olyan helyen, ahol a gyerek nem fér hozzá, akkor nincs baj. Nagynéném védőnő, és egy gyönyörű német juhászuk van, aki szintén kinti benti kutya. Amikor megszületett a babája, nem lett se beteg, ép és egészséges tini lány lett belőle!

2012. júl. 3. 15:22
 80/85 anonim ***** válasza:

Pff, szánalmas.

Minden esetre jó tudni..

2012. júl. 3. 15:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!