Szerintetek természetes az, hogy ha gyerek születik akkor automatikusan kizárjuk a kertbe azt a kutyát aki eddig velünk élt bent a házban?
Szerintem rohadtul nem,szegény kutya mit érezhet,hogy eddig ott lakott bent a szeretett gazdáival most meg hirtelen ki lesz rakva a kertbe és foglalkozni sem fognak annyit vele a kölyök miatt.
Nem érdekel a kutyának a kertben a helye duma, mert nem az a kérdés.
Hát igen ez engem is elkeserít és sokszor a kutya féltékeny lesz a gyerekre és emiatt támadja meg a gyereket..ilyenkor a kutyát pedig elaltatják,pedig csak a kutyára is oda kellett volna figyelni és szépen hozzá szoktatni a gyerekhez..
én tuti azt fogom csinálni,hogy ha majd gyerekem lesz az messze van még, maximum abba a szobába ahol a gyerek van oda nem mehet be vagy csak az ajtóba feküdjön,de a ház minden részét használhatná ,én tuti nem zárnám ki és foglalkoznék vele is,hogy tudja ,a gyerek nem "turta" ki a helyéről..
Sajnos nagyon-nagyon sok családnál ez a mai napig természetes...de nem értem, hogy miért, hiszen elég, ha a gyerek szobájába nem megy be a kutya. A baba érkezésével alapból kevesebb figyelem jut a kutyára, ezt tetőzni a család életéből való kizárással szerintem teljes szívtelenség. Annyi plusz melóval járna a benti tartás a továbbiakban, hogy jóval többet kell takarítani.
De ez még a jobbik eset, mármint a kertbe kirakás...sokan ÚJ GAZDÁHOZ VAGY MENHELYRE passzolják a sokszor idős négy lábút, akit addig elvileg "családtagnak" kezeltek...no comment.
Ha feltétlen kerti kutyát akarnak csinálni a kutyából a gyerek miatt, akkor legalább 1-2 hónappal a baba születése előtt kell kiszoktatni FOKOZATOSAN, nem egyik napról a másikra. És a gyereket hazaérkezéskor meg kell mutatni a kutyának, sokszor kivinni hozzá, hogy a kutya ne érezze, hogy a betolakodó miatt nem foglalkoznak vele...
Szerintem nem természetes, ha addig bent élt.
Azt viszont lehet,hogy a gyerek szobába pl. tilos neki bemenni,könnyen meg is lehet neki tanítani,de nem kitenni. Ez olyan ha gyerek nagy lesz és elköltözik akkor vissza jöhet kutya vagy veszel egy másikat?! (nem te,értem a kérdést,úgy általában )
A kutya egy társ jó esetben és nem lecserélhető,kirakható ha nincs rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!