Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatenyésztők úgy szidják...

A kutyatenyésztők úgy szidják azokat az embereket, akik saját kutyáikat pároztatják, mintha az életük múlna rajta. Haljon meg a kutyám ahhoz, hogy ne tituláljanak bunkónak?

Figyelt kérdés

Itt ezen az oldalon is olvastam olyan hozzászólást tenyésztőtől, hogy idézem "az összes szaporító kösse fel magát" meg hogy minden szaporító paraszt (már a szaporító szó önmagában sértő szerintem).

Kérdem én: van egy skótjuhászom, aminek fajtajellege a méhének elrákosodása, ha nem fial. Nem minden esetben, de két imserősöm is van, akiknek az egyik skótjuhásza belehalt a rákba, a másiknak meg kikellett operálni a méhét.

Az én skótjuhászom 3 éves, és egyetlen egyszer akarom fialtatni, hogy ne legyen beteg még véletlenül se, én nem akarom megkockáztatni azt, hogy ő vajon bele esik e abba a százalékba, amelyikben fialás nélkül nem lesz rákos a kutya. Egy gyönyörű fiút találtunk neki (mellesleg törzskönyves, bár én erre a részére teszek magasról, nem attól lesz kutya a kutya) de a múltkori fedeztetésnél nem jött össze, most nyáron fog tüzelni megint az enyém, és már nagyon várom, mert már 3 éves, és minnél később fial annál nagyobb esélye van hogy baja lesz.

Akkor a kérdés: dögöljön meg a kutyám (tenyésztőt idéztem!!) inkább rákban, vagy operálják meg, csakazért, mert ha teszek ellene, engem fognak a tenyésztők leugatni és leköpni, amiért kölykei vannak a kutyámnak?

2009. ápr. 27. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
100%
Jó akkor csak annyit érts meg hogy ez : 3 éves, és egyetlen egyszer akarom fialtatni, hogy ne legyen beteg még véletlenül se- nem igaz... Ugyanúgy beteg lehet, ha meg nem lesz akkor nem azért mert szült... Azon kívül, hogy az orvos mondta, tudsz valami logikus magyarázatot erre?
2009. ápr. 27. 18:20
 42/71 A kérdező kommentje:
Oké írjatok még!
2009. ápr. 27. 18:20
 43/71 anonim ***** válasza:
100%
És te miért nem mersz egy logikus magyarázatot is felmutatni? Attól nemm leszel keveseb, mi meg csak okosabbak leszünk végre, mert eddig nem értettünk hozzá...
2009. ápr. 27. 18:22
 44/71 A kérdező kommentje:
Ezek szerint én se, úgyhogy írjatok még :)
2009. ápr. 27. 18:34
 45/71 anonim ***** válasza:
91%

Kedves kérdező!

Tudod, ezzel a stílussal, amivel a normális válaszolókat 'hergeled', nem jutsz előbbre. Elég perverz lehetsz, ha számodra ez okoz örömet. Remélem, majd akkor is ilyen jókat fogsz röhögni, amikor a kutyádnál komplikáció adódik ellés közben - bár ezt ne adja ég, mert távol áll tőlem ártatlan állatoknak szenvedést kívánni (ott vagy neki Te, mint a gazdája, ez pont elég szenvedés azt hiszem).

2009. ápr. 27. 19:55
 46/71 anonim ***** válasza:
91%

most szórakozol?

hány ember koptatta a körmét miattad, h megmagyarázza, h ezzel a hülyeséggel nem jutsz semmire!

sőőt...

mivel a méhe bennmarad, ezutánis rákosodhat.

tudsz valamit felmutatni ellene?

vagy egy logikus magyarázatot?

és ha az állatorvos azt mondja h vágasd le a kutyád lábait mert akkor nem lesz sáros akkor levágatod?

mert azt állatorvos mondta mi...?

2009. ápr. 27. 19:57
 47/71 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ivartalanítsd, jobban jársz te is és a kutya is, nem lez felesleges kiskutya stb...

Amúgy valamit nem értek: Valaki írta , hogy akkor ha nem törzskönyves egy kutya, még ha szülei ugyanahoz a fajtához tartoznak is, és törzskönyvesek, akkor nem fajtatiszta. akkor mi? pl két németjuhász kölyke még mindig németjuhász, akár van törzskönyve akár nincs vagy nem? vagy mondjuk vizsla lesz belőle vagy keverék? valaki világosítson fel légyszi....

2009. ápr. 27. 20:13
 48/71 A kérdező kommentje:
Milyen stílussal? Hát kérlek titeket, hogy írjátok meg a gondolataitokat, úgyhogy írjatok még!!
2009. ápr. 27. 20:49
 49/71 anonim ***** válasza:
90%
És milyen következtetést vontál le ebből a rengeteg válaszból? Ha ennyi embernek se hiszel, csak annak az EGY állatorvosnak, akitől hallottad ezt a hülyeséget, akkor teljesen felesleges neked bármit írni...
2009. ápr. 27. 20:55
 50/71 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező! Csak ezért regisztráltam, hogy neked válaszolhassak.

Szóval elmesélnék egy mindenki számára tanulságos történetet:

Amikor gyerek voltam volt egy keverék kutyám, nagyon okos, kedves volt, de hirtelen halt meg. Ezután fél évvel a család leült tanácskozni, hogy kéne új kutya. Akkoriban nem volt netünk, és nem sok szaklapot olvastunk, így nem voltunk tisztában a tenyésztés fogalmával. A befutó fajta a colli-e lett. Nézegettünk hirdetéseket, találtunk is kutyust. Elmentünk megnézni: édes tricolor kant választottunk. A szülőknek volt törzskönyve, de nem jártak kiállításra, és csak egyszeri almot akartak (hogy maradjon utód a szukától). A szülőket nem szűrték örökletes betegségekre. A kutyám másfél éves korára megvakult! Valószínű mindkét szülő hordozó volt. Nem akartak ők rosszat, de mégis beteg kiskutyák lettek. Igaz az enyém 12 évet élt, szerettük, sétáltattuk, túráztunk, mindent megkapott, kivéve a látását.

Most van két collie-m igazi tenyészetből, akik egészségesek, és boldogok.

Szóval a tanulság: Lehet, hogy te nem akarsz rosszat, de mégis, ha ellenőrizetlen almot hozol le, az nem jó a fajtának. A tenyésztés a nemesítésről szól, és az egészséges utódokról.

És ami a legfontosabb: cseréld le a dokidat, mert a kutya attól még lehet rákos, hogy szült előtte. Sőt az megterheli a szervezetét. Inkább ivartalaníts, hidd el nem olyan rossz az a kutyának (nekem a macskám van ivartalanítva, 2 nap és teljesen felépült). Kérlek okulj az én történetemből, szeresd a kutyád, de ne akarj tőle almot.

Tami

2009. ápr. 27. 22:14
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!