A kutyatenyésztők úgy szidják azokat az embereket, akik saját kutyáikat pároztatják, mintha az életük múlna rajta. Haljon meg a kutyám ahhoz, hogy ne tituláljanak bunkónak?
Itt ezen az oldalon is olvastam olyan hozzászólást tenyésztőtől, hogy idézem "az összes szaporító kösse fel magát" meg hogy minden szaporító paraszt (már a szaporító szó önmagában sértő szerintem).
Kérdem én: van egy skótjuhászom, aminek fajtajellege a méhének elrákosodása, ha nem fial. Nem minden esetben, de két imserősöm is van, akiknek az egyik skótjuhásza belehalt a rákba, a másiknak meg kikellett operálni a méhét.
Az én skótjuhászom 3 éves, és egyetlen egyszer akarom fialtatni, hogy ne legyen beteg még véletlenül se, én nem akarom megkockáztatni azt, hogy ő vajon bele esik e abba a százalékba, amelyikben fialás nélkül nem lesz rákos a kutya. Egy gyönyörű fiút találtunk neki (mellesleg törzskönyves, bár én erre a részére teszek magasról, nem attól lesz kutya a kutya) de a múltkori fedeztetésnél nem jött össze, most nyáron fog tüzelni megint az enyém, és már nagyon várom, mert már 3 éves, és minnél később fial annál nagyobb esélye van hogy baja lesz.
Akkor a kérdés: dögöljön meg a kutyám (tenyésztőt idéztem!!) inkább rákban, vagy operálják meg, csakazért, mert ha teszek ellene, engem fognak a tenyésztők leugatni és leköpni, amiért kölykei vannak a kutyámnak?
Sokkal jobban járna a kutya is, meg te is, ha ivartalanítanád. Attól, hogy egyszer fial, ugyanúgy rákos lehet később, ezt csak a mielőbb ivartalanítással tudod megakadályozni.
Belegondoltál mennyi tennivaló van a kiskutyák körül? Mi van, ha születik pl 10 kölyök, mert nem ritka az se. 8 hétig nálad lesznek, szétszedik az udvart, össze-vissza pisilnek mindenhova. És ott vannak még a költségek. Féregtelenítés, legalább kétszer 8 hetes korukig, oltás 6 hetes korban, kölyöktáp, utána ha szerencséd van 8 hetesen elviszik a gazdik őket. De ha addig nem sikerül gazdit találni nekik, akkor ott maradnak a nyakadon, 2 hetente viheted őket újra oltásra, aminek darabaj 3-6 ezer Ft. Vagy akkor mennek majd menhelyre??? Mert megunod, hogy állandóan rágnak, ugatnak, sokat esznek...
Ivartalanítás egyáltalán nem megrázó, műtét után másnap már vígan szaladgálnak a kutyák.
jajhhh...hányszor kell még ezt a marhaságot elolvasnom?!mitől lenne rákos TE eszes? azok a nők akik nem szülnek,rákosak? ha nem ivartalaníttatod, sokszor a betegségek(így a rák is...) kialakulásának a kockázata.
Tk nélkül a kutya nem nevezhető fajtatisztának,akkor sem ha szuka/kan tk-es... 4500ft a tk kiváltása,nem attól drágább a tenyésztőnél egy kölyök.ő garanciát vállal a kicsik egészségére,betegségekre szűret(egy-egy szűrés elvégzése több tízezer forint!),minőségi ételt kapnak,oltatja őket,és még sorolhatnám.
Gondolkodj el,és olvass kicsit utánna a dolgoknak,mielőtt hülyeséget csinálsz.....
Ismertem nem egy kutyát,aki minden évben ellett és rákban pusztult el.
Ne haragudj,de nagy marha volt,aki ezt a rák/fajtajelleg dolgot mondta Neked.
Sok collie-st ismerek,igen komoly szakembereket kérdeztem és mind röhögött ezen a hülyeségen.
Más:a fajtamentőkhöz kerülő kutyák,skótok is,nagy többsége ilyen "egyszer szülnie kell"-alom terméke.
Erre gondolj,mielőtt pároztatsz.
Nem tudom hogy ki mondta neked azt hogy ha fialtatod a kutyád nem lesz ilyen meg olyan baja ?
Ez egyszerüen nevetséges.
Ilyen butaságot hogy lehet elhinni?
Ha annyira meg akarod óvni a kutyád akkor tessék ivartalaníttatni , mert ha 1x leelleted azt fogod mondani jaj na még egyszer mert olyan édik voltak a picik.Stb...
Ja igen , mi lesz ha pl. 10 vagy annál több kicsi születik ? Akkor azokat megtartod ? Vagy mi lesz ha nem lesz gazdi?
Pontosan attól lehet rákos a kutya, ha nem ivartalanítod időben. Érdekes az én ismerősöm collie-ja sem fialt egyszer sem, mégis elvan és semmi baja. Meg a miénk is. Vagy ez csak véletlen kivétel?
Ez akkora marhatág, ahogy leírtad.
A tenyésztők durván fogalmaztak, de igazuk van, mert egy csomó fajta ezért van lejáratva, és ezért van ennyi kutya a menhelyeken meg utcan, mert "jajj a kutyám hadd szüljön egyszer" megoldást választják sokan...
még szerencse h nem sikerült a fedeztetés
és abba nem gondoltál h vajon miért nem sikerült?
lehet h már most baja van a szukádnak! (még mielőtt mondanád, nem azért mert eddig nem szült) persze ez előfordul egészséges kutyáknál is, de mivan ha ő mégse az...?
hamarabb kellett volna ivartalanítanod
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!