Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatenyésztők úgy szidják...

A kutyatenyésztők úgy szidják azokat az embereket, akik saját kutyáikat pároztatják, mintha az életük múlna rajta. Haljon meg a kutyám ahhoz, hogy ne tituláljanak bunkónak?

Figyelt kérdés

Itt ezen az oldalon is olvastam olyan hozzászólást tenyésztőtől, hogy idézem "az összes szaporító kösse fel magát" meg hogy minden szaporító paraszt (már a szaporító szó önmagában sértő szerintem).

Kérdem én: van egy skótjuhászom, aminek fajtajellege a méhének elrákosodása, ha nem fial. Nem minden esetben, de két imserősöm is van, akiknek az egyik skótjuhásza belehalt a rákba, a másiknak meg kikellett operálni a méhét.

Az én skótjuhászom 3 éves, és egyetlen egyszer akarom fialtatni, hogy ne legyen beteg még véletlenül se, én nem akarom megkockáztatni azt, hogy ő vajon bele esik e abba a százalékba, amelyikben fialás nélkül nem lesz rákos a kutya. Egy gyönyörű fiút találtunk neki (mellesleg törzskönyves, bár én erre a részére teszek magasról, nem attól lesz kutya a kutya) de a múltkori fedeztetésnél nem jött össze, most nyáron fog tüzelni megint az enyém, és már nagyon várom, mert már 3 éves, és minnél később fial annál nagyobb esélye van hogy baja lesz.

Akkor a kérdés: dögöljön meg a kutyám (tenyésztőt idéztem!!) inkább rákban, vagy operálják meg, csakazért, mert ha teszek ellene, engem fognak a tenyésztők leugatni és leköpni, amiért kölykei vannak a kutyámnak?

2009. ápr. 27. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
85%

Sokkal jobban járna a kutya is, meg te is, ha ivartalanítanád. Attól, hogy egyszer fial, ugyanúgy rákos lehet később, ezt csak a mielőbb ivartalanítással tudod megakadályozni.

Belegondoltál mennyi tennivaló van a kiskutyák körül? Mi van, ha születik pl 10 kölyök, mert nem ritka az se. 8 hétig nálad lesznek, szétszedik az udvart, össze-vissza pisilnek mindenhova. És ott vannak még a költségek. Féregtelenítés, legalább kétszer 8 hetes korukig, oltás 6 hetes korban, kölyöktáp, utána ha szerencséd van 8 hetesen elviszik a gazdik őket. De ha addig nem sikerül gazdit találni nekik, akkor ott maradnak a nyakadon, 2 hetente viheted őket újra oltásra, aminek darabaj 3-6 ezer Ft. Vagy akkor mennek majd menhelyre??? Mert megunod, hogy állandóan rágnak, ugatnak, sokat esznek...

Ivartalanítás egyáltalán nem megrázó, műtét után másnap már vígan szaladgálnak a kutyák.

2009. ápr. 27. 14:06
 22/71 anonim válasza:
84%

jajhhh...hányszor kell még ezt a marhaságot elolvasnom?!mitől lenne rákos TE eszes? azok a nők akik nem szülnek,rákosak? ha nem ivartalaníttatod, sokszor a betegségek(így a rák is...) kialakulásának a kockázata.

Tk nélkül a kutya nem nevezhető fajtatisztának,akkor sem ha szuka/kan tk-es... 4500ft a tk kiváltása,nem attól drágább a tenyésztőnél egy kölyök.ő garanciát vállal a kicsik egészségére,betegségekre szűret(egy-egy szűrés elvégzése több tízezer forint!),minőségi ételt kapnak,oltatja őket,és még sorolhatnám.

Gondolkodj el,és olvass kicsit utánna a dolgoknak,mielőtt hülyeséget csinálsz.....

2009. ápr. 27. 14:31
 23/71 anonim ***** válasza:
84%

Ismertem nem egy kutyát,aki minden évben ellett és rákban pusztult el.

Ne haragudj,de nagy marha volt,aki ezt a rák/fajtajelleg dolgot mondta Neked.

Sok collie-st ismerek,igen komoly szakembereket kérdeztem és mind röhögött ezen a hülyeségen.

Más:a fajtamentőkhöz kerülő kutyák,skótok is,nagy többsége ilyen "egyszer szülnie kell"-alom terméke.

Erre gondolj,mielőtt pároztatsz.

2009. ápr. 27. 14:43
 24/71 anonim ***** válasza:
83%
Nos, kedves kérdező, mire jutottál? Azért szerintem elég meggyőző kell legyen ennyi különböző ember ennyire egybecsengő véleménye, nem...? Remélem higgadtan átgondolod amiket itt mondtak a válaszolók. Hidd el, aki veszi a fáradságot, hogy választ gépeljen, az nem azért teszi, mert rosszat akar - még ha nem is azt írjuk, amit hallani akarsz. Aludj rá egyet, akár kérdezz meg állatorvosokat is és gondold végig a lehetőségeket. :)
2009. ápr. 27. 14:44
 25/71 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom hogy ki mondta neked azt hogy ha fialtatod a kutyád nem lesz ilyen meg olyan baja ?

Ez egyszerüen nevetséges.

Ilyen butaságot hogy lehet elhinni?

Ha annyira meg akarod óvni a kutyád akkor tessék ivartalaníttatni , mert ha 1x leelleted azt fogod mondani jaj na még egyszer mert olyan édik voltak a picik.Stb...

Ja igen , mi lesz ha pl. 10 vagy annál több kicsi születik ? Akkor azokat megtartod ? Vagy mi lesz ha nem lesz gazdi?

2009. ápr. 27. 14:58
 26/71 anonim ***** válasza:
90%

Pontosan attól lehet rákos a kutya, ha nem ivartalanítod időben. Érdekes az én ismerősöm collie-ja sem fialt egyszer sem, mégis elvan és semmi baja. Meg a miénk is. Vagy ez csak véletlen kivétel?

Ez akkora marhatág, ahogy leírtad.

A tenyésztők durván fogalmaztak, de igazuk van, mert egy csomó fajta ezért van lejáratva, és ezért van ennyi kutya a menhelyeken meg utcan, mert "jajj a kutyám hadd szüljön egyszer" megoldást választják sokan...

2009. ápr. 27. 16:07
 27/71 anonim ***** válasza:
88%
Nah, úgy látom visszajött az idegbajos kérdező és nagy dérrel-durral lepontozott mindenkit. :DDDDDDDD Fafej...
2009. ápr. 27. 16:08
 28/71 anonim ***** válasza:
91%
Az lényegtelen,hogy tk-s kutyád van! Attól szaporítassz! És attól hogy tk-ja van még nem biztos hogy a fajta díszpéldánya. először 1-2 verseny, győzelem stb. és utána talán. De ez az elrákosodás MARHASÁG!
2009. ápr. 27. 16:10
 29/71 anonim ***** válasza:
72%
Hány éves vagy?
2009. ápr. 27. 16:11
 30/71 anonim ***** válasza:
86%

még szerencse h nem sikerült a fedeztetés

és abba nem gondoltál h vajon miért nem sikerült?

lehet h már most baja van a szukádnak! (még mielőtt mondanád, nem azért mert eddig nem szült) persze ez előfordul egészséges kutyáknál is, de mivan ha ő mégse az...?

hamarabb kellett volna ivartalanítanod

2009. ápr. 27. 17:07
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!