Hogyan lehetek biztos benne, hogy minden kullancsot megtaláltam?
Figyelt kérdés
Tegnap elmentem túrázni a kutyámmal, aminek a végeredménye komplett pánik lett, amikor elkezdtem kullancsokat találni benne. ( rettegek a kullancsoktól ) Kettőt még menet közben leszedtem róla, hazaérve átfésültem, úgy találtam kettőt, aztán átnézten újra úgy találtam még kettőt, aztán sehogy se tudtam megnyugodni beraktam csórit a kádba, úgy találtam még NYOLCAT. Így összesen TIZENNÉGY kullancsot szedtem le róla és kb 3 órán át buzeráltam szegényt. Van valami trükk, hogy biztos lehessek benne, hogy nem maradt rajta több? Szed nexguardot, pont egy hete vettük be az újat, és egyik kullancs se volt befúródva, reménykedhetek, hogy így nem lesz baja? Nem tudom mit tehetnék mégma 09:43
1/7 anonim 

válasza:

Az tök jó, hogy leszedted róla, amit találtál, de ha adod neki rendszeresen a Nexgardot, akkor nem lesz baj. (A Nexgard azt ígéri, hogy hamarabb elpusztítja a befúródott kullancsot, semmint hogy bajt okozhatna.)
2/7 anonim 

válasza:

Vagy cseppentős módszer, van többféle is, olvass róluk!
3/7 anonim 

válasza:

A többit akkor fogod megtalalni,ha megszívták magukat vérrel, és jó nagyok lettek. Lesz még benne néhány hidd el.
5/7 anonim 

válasza:

4-es, mondjuk azért, mert nem szeretne kullancsokkal élni egy lakásban, amik a kutyáról rá is átmászhatnak?
Egyébként Nexgard mellett is lehet beteg egy kutya, és ezekre a szerekre az van ráírva a tájékoztatóban, hogy csak a vérszívás megkezdése után hatnak, ergo nem tudják 100%-ig garantálni, hogy nem fog fertőződni az állat. Igaz, ritka, hogy ilyen tabletták mellett fertőződnek, de azért nem teljesen kizárható.
6/7 anonim 

válasza:

5. A nexgard megöli a kullancsokat, nem tud átmászni sehova! Hiszen pont ez a lényege...
7/7 anonim 

válasza:

6 hát nemtom, az én kutyám is Nexgardot szed, erdei túra után x órával az ölemben ülve simogattam és vígan ott mászott a hátán a kullancs, simán átmászhatott volna rám. A Nexgard akkor öli meg, ha már elkezd vért szívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!