A kutyatenyésztők úgy szidják azokat az embereket, akik saját kutyáikat pároztatják, mintha az életük múlna rajta. Haljon meg a kutyám ahhoz, hogy ne tituláljanak bunkónak?
Itt ezen az oldalon is olvastam olyan hozzászólást tenyésztőtől, hogy idézem "az összes szaporító kösse fel magát" meg hogy minden szaporító paraszt (már a szaporító szó önmagában sértő szerintem).
Kérdem én: van egy skótjuhászom, aminek fajtajellege a méhének elrákosodása, ha nem fial. Nem minden esetben, de két imserősöm is van, akiknek az egyik skótjuhásza belehalt a rákba, a másiknak meg kikellett operálni a méhét.
Az én skótjuhászom 3 éves, és egyetlen egyszer akarom fialtatni, hogy ne legyen beteg még véletlenül se, én nem akarom megkockáztatni azt, hogy ő vajon bele esik e abba a százalékba, amelyikben fialás nélkül nem lesz rákos a kutya. Egy gyönyörű fiút találtunk neki (mellesleg törzskönyves, bár én erre a részére teszek magasról, nem attól lesz kutya a kutya) de a múltkori fedeztetésnél nem jött össze, most nyáron fog tüzelni megint az enyém, és már nagyon várom, mert már 3 éves, és minnél később fial annál nagyobb esélye van hogy baja lesz.
Akkor a kérdés: dögöljön meg a kutyám (tenyésztőt idéztem!!) inkább rákban, vagy operálják meg, csakazért, mert ha teszek ellene, engem fognak a tenyésztők leugatni és leköpni, amiért kölykei vannak a kutyámnak?
Attól, hogy te egyszer fialtatod a kutyádat, attól még nem igazán leszel szaporító szerintem.
De ezt csak akkor tedd, ha már úgy néz ki biztos helye van a kölyköknek, és vemhesülés után, mikor már lehet tudni mennyien lesznek, akkor még mindig megvannak a leendő gazdik!
Különben inkább ivartalanítsd a kutyádat( tudtommal az egész méhét eltávolítják így, de nem vagyok biztos benne)!
Amúgy asszem az is szaporításnak számít, ha két törzskönyves kutyának kölykei születnek, amik nem törzskönyvesek, viszont ugyanúgy fajtatiszták, csakhát ugye törzskönyv nélkül olcsóbbak, ha a gazdi hozzáértő valamennyire, oltás+féregtelenítés az összes kiskutyánál, máris inkább onnan visznek kutyát, mint az igazán szaporítónak nevezhető emberektől vagy a méregdrága árakkal rendelkező tenyésztőtől...
Természetesen egyetlen egyszer akarom csak fialtatni, az egészsége miatt. Minden műtétet, radikális beavatkozást elakarok kerülni, ezért az ivartalanítás szóba sem jöhet. Amióta megvan nekem ez a skótjuhász, már kölyökkorában volt jelentkező az ő kölykeire, jelenleg 3 ember is szeretné, 2 kölyök 2 barátnőmnek, 1 meg a fiú gazdájának. És most puhítom az itthoniakat hogy egyet mindenképpen tartsunk meg. Szóval attól nem félek, hogy nem lesz gazdájuk a kölyköknek.
És igenis nem tudom elengedni a fülem mellett ezeket a durva beszólásokat, mert nem vagyok bamba, akit ha köpnek meg se nyikkan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!