Kis telekre milyen kutyat ajanlotok?
Figyelt kérdés
200nm
Kinti benti lenne. Sokat lennenk vele, de napi szinten nem tudjuk sétalni vinni.
tegnap 21:20
A kérdező szavazást indított:
Mudi
Golden rettriver
Egyeb:
8 szavazat
1/12 A kérdező kommentje:
Gyermekes család.
tegnap 21:20
2/12 anonim 

válasza:

Semmilyet, úgy csinálsz mintha mindenkinek kutyát kéne tartania, tarts inkább macskát. Azok sokkal rendesebbek
3/12 anonim 

válasza:

Fogadj örökbe egy bármilyen kutyát, hidd el ben számít a kis kert.
4/12 anonim 

válasza:

Én a mudit nem ajánlom, ha nem tudjátok lefárasztani (és napi séta nélkül nehéz lesz), akkor valószínűleg borzasztó sokat fog ugatni és esélyes, hogy rombolni, ásni is fog. A golden retriever egy fokkal nyugisabb fajta, de szerintem se tartsatok kutyát, ha nincs energiátok napi szinten sétálni vele. Az udvar ilyen szempontból nem számít semmit, főleg, hogy a legtöbb kutya szívesebben van a gazdái közelében, nem fog egyedül szaladgálni. A macska (esetleg nyuszi, tengerimalacok ha már nagyobb a gyerek/gyerekek) jobb választás lenne, velük is sok mindent lehet csinálni és elég interaktív állatok, de nem annyira időigényesek, mint egy kutya.
5/12 anonim 

válasza:

Ha nincs napi séta,mudit NE!
15 évig volt mudim. 6-7 éves koráig napi 3 óra séta volt a minimumja. Hazaérkezés után 20 perccel meg kezdhettem vele játszani,foglalkozni,mert kipihente magát és unatkozott.
Kőkemény munkakutya.
6/12 anonim 

válasza:

Valami kicsit, ami benn van veletek és csak akkor megy ki amikor ti is. Pl.: beagle, yorki, pekingi palotakutya vagy hasonló
7/12 anonim 

válasza:

Nem a telekhez választjuk a kutyát hanem magunkhoz, életvitelünkhöz. Nekünk lakásban van Border Collie és kb csak fekszik, akkor pláne ha egyedül van mert sulizunk, futtatjuk, tanítjuk, vele vagyunk, játszunk vele.
8/12 anonim 

válasza:

Palotapincsi vagy valami más társasági fajta, de tényleg lehessen veletek egy légtérben, mikor otthon vagytok.
Egy menhelyi, 4-5 éves vagy idősebb, gondozók elmondása szerint is nyugisabb kutya is jó lehet.
9/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a kistestű kutyákat nem kedvelem. Minimum a közepes... border collie egész nap fekszik? :O
Golden rettrivert szeretnénk alapvetően, de úgy tudom nagy mozgasigebxu.
Velünk lenne, férjem otthonról dolhozik.
ma 07:34
10/12 anonim 

válasza:

Közepes testű kutyáknak nagy a mozgásigénye, akkor már inkább egy óriástestű kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!