Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatenyésztők úgy szidják...

A kutyatenyésztők úgy szidják azokat az embereket, akik saját kutyáikat pároztatják, mintha az életük múlna rajta. Haljon meg a kutyám ahhoz, hogy ne tituláljanak bunkónak?

Figyelt kérdés

Itt ezen az oldalon is olvastam olyan hozzászólást tenyésztőtől, hogy idézem "az összes szaporító kösse fel magát" meg hogy minden szaporító paraszt (már a szaporító szó önmagában sértő szerintem).

Kérdem én: van egy skótjuhászom, aminek fajtajellege a méhének elrákosodása, ha nem fial. Nem minden esetben, de két imserősöm is van, akiknek az egyik skótjuhásza belehalt a rákba, a másiknak meg kikellett operálni a méhét.

Az én skótjuhászom 3 éves, és egyetlen egyszer akarom fialtatni, hogy ne legyen beteg még véletlenül se, én nem akarom megkockáztatni azt, hogy ő vajon bele esik e abba a százalékba, amelyikben fialás nélkül nem lesz rákos a kutya. Egy gyönyörű fiút találtunk neki (mellesleg törzskönyves, bár én erre a részére teszek magasról, nem attól lesz kutya a kutya) de a múltkori fedeztetésnél nem jött össze, most nyáron fog tüzelni megint az enyém, és már nagyon várom, mert már 3 éves, és minnél később fial annál nagyobb esélye van hogy baja lesz.

Akkor a kérdés: dögöljön meg a kutyám (tenyésztőt idéztem!!) inkább rákban, vagy operálják meg, csakazért, mert ha teszek ellene, engem fognak a tenyésztők leugatni és leköpni, amiért kölykei vannak a kutyámnak?

2009. ápr. 27. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
87%

"Minden műtétet, radikális beavatkozást elakarok kerülni"

éés akkor mi van hogyha fedezteted és császármetszésre kerül a sor? arra már mégse mondhatod h maradjon bent az összes kölyök majd kijönnek ha akarnak!

vagy az már nem műtét? csak a csúnya ivartalanítás radikális beavatkozás, amit el kell kerülni?

ráadásul, az ivartalanítás 10-15 p, addig egy császármetszés sokkal több időt vesz igénybe!

na melyiket választanád?

2009. ápr. 27. 17:10
 32/71 A kérdező kommentje:

Üdv mindenkinek, most jöttem haza, úgyhogy közlöm nem én pontoztalak le titeket hanem mások, én amugysem foglalkozok ilyen baromságokkal mint a pontozás.

"Aludj rá egyet, akár kérdezz meg állatorvosokat is és gondold végig a lehetőségeket. :)"

pont hogy egy állatorvos világosított fel róla, hogy pároztassam minnél hamarabb, mert fajtajellege a rákosodás ha nem fial. Na erre varrjatok gombot!

2009. ápr. 27. 17:23
 33/71 anonim ***** válasza:
91%
És mi lenne ha ivartalanittatnád???? vagy oylat nem tud az orvos,csak hülyeségekkel tömni a fejed? Erre varjál gombot...
2009. ápr. 27. 17:35
 34/71 anonim ***** válasza:
92%

WTF? 15 éve foglalkozom igen komolyan a collie-kal, de akkora baromságot még az életben nem hallottam. Fajtajelleg náluk a különböző szembetegségekre való hajlam, de nem a rákra. A rák nem hajlam kérdése, és rohadtul mindegy, hogy az a kutya hányszor szül ugyanúgy megkaphatja.

Ma már minden hentes kinevezheti magát állatorvosnak ebben az országban? Nagy részük csak azért eteti be ezt a baromságot a hozzád hasonló tájékozatlan emberekkel, mert jó pénzt szakíthat a szülésből, illetve a kölykök oltásából. Itt az állatorvosi kamara hivatalos állásfoglalása az ügyben, olvasd el, majd keress egy tisztességes állatorvost.

[link]

2009. ápr. 27. 17:38
 35/71 A kérdező kommentje:

Bebizonyítottátok, hogy még fialnia sem kell a kutyának ahhoz, hogy a tulajdonosát szidjátok mint a bokrot :)

Sok buta ember. Kár veletek foglalkozni.

Nyáron pároztatom a kutyám és lesznek kölykei.

Sajnálom hogy rontom az üzleteteket :)

2009. ápr. 27. 17:42
 36/71 anonim ***** válasza:
89%

Nem, baj, növeld csak az állatorvosét! :) Szülni és fedezni tök jó buli! A szukád élvezni fogja, és simán kirázza a kisujjából... Nem a mi kutyáink fognak összeragadva, meg ellés közben kínlódni... Hidd el tényleg jó buli! :D Nem mi fogunk majd agybajt kapni, hogy miért nem szül még a kutya, és hogy mit csináljunk a kölykökkel, ha 2 óránként etetni kell őket! Ja meg nekünk fognak állandóamn ugatni, és piszkítani, sőt még csak nem is nekünk kell foglalkozni velük! Mi addig jól elszórakozunk a kutyáinkkal, akik nyugodtan tudnak pihenni, mert köteleztük őket erre a macerára...

Egyébként meg szerintem az összes válaszoló szépen és normálisan fogalmazott... De ha már semmi nem hat, akkor téged az sem érdekel, hogy ennyi különböző ember ugyazt mondja? Hiszel inkább egyetlen orvosnak, akinek szintén meg kell élni valamiből? Jah hát az már igaz, hogy egy ivartalanítás kevesebb neki, mint a 10 kiskutyád oltása, féregtelenítése, császátmetszés, meg az összes többi gond... Ezek szerint minden más állatorvos hülye, és mi is mind akik itt vagyunk? Érdekes... A collie standardjában sehol sem olvastam, hogy ez fajtajelleg lenne. És azt meg tudnád mondani, hogy miért nagyobb dolog egy kis műtét ami utén már szaladgál, mint a vemhesség, ami két hónap, plusz szülés, plusz fedezés, plusz nevelés, ami mint kellemetlen a szukának? Ez hol logikus? És az hol logikus, hogy ha egyszer szült, akkor többször nem lehet baja? Mi változik szülés után?

2009. ápr. 27. 17:53
 37/71 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó vagyok, félreértés elkerülése végett... Nekem három szukám van. Nincs törzskönyvük, mert mindegyik ilyen egyszer szüljünk típusú helyen született. És ivartalanítva vannak! HOLOTT neves emberek ajánlották, hogy csináltassak nekik törzskönyvet (mert ritka magyar fajta), mert olyan képzettek, jó az ösztönük, és nem is csűnyák! Szóval semmi közöm a tenyésztőkhöz, de azt amit te állítassz, az alap, hogy mindeki tudja, hogy nem így van... Nagyon alap dolog annál aki kutyázik...
2009. ápr. 27. 17:59
 38/71 A kérdező kommentje:
Írjatok még!
2009. ápr. 27. 18:05
 39/71 anonim ***** válasza:
77%

Te vagy nagyon buta és korlátolt!

És hidd el nem fogod rontani a tenyésztők üzletét, mert az ő kiskutyáik eladják saját magukat!

2009. ápr. 27. 18:08
 40/71 anonim ***** válasza:
89%

Nem kell nekünk hinni, de belinkeltem az állatorvosi kamara álláspontját, nekik azért illene elhinni amit mondanak. De akár fel is hívhatod őket (egyben el is mondhatnád annak a barom állatorvosnak a nevét, aki ezt ajánlotta neked, hátha kizárják.).

Az én üzletemet nem rontod, mert nem tenyésztek (még), akit pedig ismerek igazi tenyésztőt, az szintén lesz*rja üzleti szempontból, hogy mit csinálsz a kutyáddal, mert

1.: nem üzleti alapon tenyészt

2.: a következő 4 alom kiskutyára (ami majd talán 3 év alatt fog megszületni, ha meglesznek a megfelelő párok) megvan a biztos vevője. Neki nem kell reklámoznia magát, reklámozzák eleget azok akik már vettek tőle kölyköt.

2009. ápr. 27. 18:19
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!