Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet szobatisztaságra...

Hogyan lehet szobatisztaságra szoktatni egy tacskót? Van egy négy hónapos kiskutyánk egyszerűen nem használja mindig a pelenkát sokszor mellé pisi ha leszidom van hogy az ágyra illetve össze vissza . Érzem a szagot a házban pedig 5 óránként visszük..

Figyelt kérdés
.. sétálni , albérletben vagyunk rettegek hogy mi lesz ha nem javul semmi sem segít fogalmam sincs mit tegyek

nov. 25. 06:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
A pelenkát nem is fogja, semmi nem készteti őket hogy arra végezzék a dolgukat. Gyakrabban kell kivinni a fűbe.
nov. 25. 06:24
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A pelenkával csak azt tanulja meg, hogy valamire pisilni kell. Az neki tökmindegy, hogy a szőnyeg, a kanapé, egy földön hagyott póló az.

A szobatisztaság az, mikor nem pisil a lakásba.

nov. 25. 07:19
 3/20 anonim ***** válasza:
75%

Ha valóban szidással próbáltad eddig szobatisztaságra nevelni, azzal, csak még nehezebbé tetted a tanulást.

Mit ért a kutya a szidásból?

Megérti, hogy valami olyat tett, ami neked nem tetszik, de nem tudja, hogy mi lenne, ami jó, a szidásból nem derül ki, hogy mi az, amit elvárnál tőle.

Pláne, ha nem is akkor szidod le, szólsz rá, amikor látod, hogy készülődik, hanem később... akkor már azt sem tudja, hogy miért szidod.

Gyakran kell kivinni, és ha ott elvégzi a dolgát, megdicsérni, ránevelni arra, ha kimegy, ürítsen is, ne a lakásban tegye, még pelenkára sem.

Türelemjáték, de a dicséretet tudja mihez kötni, a szidást nem biztos.. arra esetleg később külön tanítás nélkül rájön, ha ki kell menni, "szól".

nov. 25. 07:30
 4/20 A kérdező kommentje:
De hiába viszem ki, minden hiába és ha máshova végzi a dolgát akkor pedig hiába mosok fel ugyan úgy érzem a szagot a kanapéból nem tudom kiszedni
nov. 25. 07:43
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, elég sokan meg tudták oldani a kutyájuk szobatisztaságát. Egy 4 hónapos kutyánál normális, ha vannak időnként balesetek.

A kanapéhoz hívj hivatásos tisztítócéget.

A pelenkát meg dobd ki, ne legyen opció a benti ürítés.

nov. 25. 07:45
 6/20 A kérdező kommentje:
De hogyan oldják meg? Hiszen a parketta is be issza a szagot ? Ha nincs pelenka csak a parkettára megy
nov. 25. 07:55
 7/20 A kérdező kommentje:
Annyira stresszes vagyok miatta egyszerűen nem tudom mit csináljak vele konkrétan azt érzem hogy már kezdem utálni a kutyát
nov. 25. 07:56
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

5 óra amúgy is sok neki. Azt szokták mondani, hogy maximum annyi óra, amennyi hónapos, de amíg nem kezdi el érteni a szobatisztaség mibenlétét, és 2-3 óránként kivittem.

Éjszakára lekefvés előtt gey jó nagy játék után egy dobozban az ágyam mellé tettem aludni... és mikor éjjel hallottam, hogy mocorog, szintén kivittem. A kutya a saját fekhelyére nem szeret piszkítani, így amikor éjjel kellett neki, ki akart jönni a helyéről...

A szobába csak akkor jöhetett be, ha otthon voltunk. Figyeltem, és amikor kuporodott lefelé, hogy végezni akarja a dolgát, rászóltam, hogy "nem!", felkaptam, és szaladtam vele kifelé... ha kinn sikerült neki, hatalmas dicséret és jutalmazás. Miközben pisilt, mindig mondtam neki, hogy "pisi, pisi"! Ez azért volt jó, mert mikor már szobatiszta volt, ha siettem, csak mondtam neki kinn, hogy pisi, pisi, és ebből tudta, hogy most nincs séta meg játék, szaglászás, csak pisilni kell gyorsan.

Amikor nem voltunk otthon, kinn hagytam őt az előszoba-konyha részben, mert ott járólap van, és nem teszi tönkre a parkettát... ha bentre sikerült, mire hazaértem, feltakarítottam alaposan, ecetes vízzel, hogy ne érezze a szagát, de nem szidtam le. Nem szóltam semmit.

nov. 25. 09:39
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha 5 orankent ki tudjatok vinni, akkor az azt jelenti hogy valaki mindig van otthon, nem? Na, akkor tessek kivinni 2 orankent es ha kint pisil, akkor jutalomfalat.

A kanapet meg karpittisztito geppel ki lehet tisztitani, bar en mar jartam ugy, hogy egyet ki kellett dobni, mert sehogy nem jott ki belole (szinten alberlok, kutyaval, tobbet ezek utan nem is engedtem). Szoval bele kell kalkulalni, ha nem a tietek, hogy ujat kell venni.

De amugy ne engedjetek igy fel a kanapera. Ha felugyelet nelkul van a kutya, akkor legyen mondjuk szobakennelben vagy valahol mashol, ahol nincs agy/kanape. Ha meg otthon vagytok, neveljetek szepen es ne engedjetek fel. Nem is ertem a logikat,ha egyszer nem szobatiszta, akkor minek kell igy, na mindegy.

nov. 25. 09:53
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Màr meg ne haragudj, te mégis mit vártál, amikor kölyökkutyát vettél magadhoz? Csak tudtad előre, hogy nem lesz egyből szobatiszta és azt is, hogy parketta van az albiban.

A parkettát ha azonnal felmosod és utána szárazra törlöd, akkor nem lesz baja. Nyilván, ha órákig rajtahagyod a hugyot, akkor beissza, igen.

Gyakrabban vidd le és dicsérd. Egyéni, hogy mikor válik szobatisztává. Nálunk az egyik 6 honaposan teljesen szobatiszta volt, a masik ketto csak kesobb.

nov. 25. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!