Levágott szőr visszanő nyom nélkül?
Miért merült fel a kérdés?
Szőr, levágod, visszanő, mint bármilyen másik emlős állatnál.
A szőrzet folyamatosan megújul, hullik, és másik nő helyette, sőt az állatoknál elég látványos az őszi, tavaszi szőrváltás, a vedlés, főleg tavasszal a mikor a "téli kabátot veszik le".
Vannak betegségek, ami miatt nem folyamatosan zajlik a szőrváltás, annak az okát kell megszüntetni.
Az a sebféleség nekem nagyon bolhaallergiának tűnik!
Előfordulhat csípés? Használtok Kiltix nyakörvet vagy mást bolha ellen folyamatosan?
Azért gyanús, mert írod,hogy rágja. Tehát viszket neki nagyon.
A bolhaallergia okozta csúnya sebhez 1 bolha 1 csípése elég,ha a kutya érzékeny rá!
Tehát NEM arra céloztam,hogy bolhás lenne a kutyád.
Másik eshetőség a bűzmirigy problémája, vagy esetleg a simogatás miatt a hát hátsó részén felgyűlt aljszőr alatt befülled a bőr és gombás lesz.
Ezek közül mindent végignézett a doki? Vagy csak adott egy lemosót?
A szőr vagy visszanő,vagy nem. Ezr senki nem fogja tudni neked megmondani.
Kedves 8-as, 6-os vagyok, ha elkerülte volna a figyelmedet, írtam, hogy 30+ éve van skót juhászom, ez nem egy kutya, amivel saját tapasztalatot szereztem. Ehhez még hozzászámítom a volt és jelenlegi kutyáim tenyésztőit és más tenyésztőket, akiket ismerek a fajtából (sokakkal jó a kapcsolatom), plusz a fajtamentésben szintén van ismeretségem. Náluk is láttam vagy személyesen vagy képről nyomon követhettem olyat, hogy egy-egy kutyát valami miatt részben (vagy főleg a mentésnél egész testen) nyírni kellett és cirka másfél-két évvel később ezeknek a kutyáknak a bundáján semmi "foltosság" nem látszódott, teljesen normális bunda volt. Ahogy írtam, változott időnként a szőr minősége, ennyi. Hogy más kutyafajtáknál gyakoribb-e az, hogy foltosan nő vissza, azt nem tudom, ez egy konkrét fajta volt dupla bundával és három évtizedre rúgó tapasztalat.
Egyébként kutyakozmetikusként neked milyen fajtákkal van ilyen tapasztalatod? Hány évig követted egy-egy kutya bundájának az alakulását? Teljes nyírás vagy részleges nyírás után? (Nem kekeckedés, érdekel.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!