Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Levágott szőr visszanő nyom...

Levágott szőr visszanő nyom nélkül?

Figyelt kérdés
Hosszú szőrű német juhász kutyámnak 3 szor újul ki a háta hátsó harmadán sebféleség, amit persze rág. 2 illetve 1 hónapja voltam vele dokinál amire azt mondták, hogy bakteriális. Kapott lemosót krémet, illetve másodszor tablettát is. Ma délután állatkórházba viszem, ahol talán alaposabbak lesznek, ezért gondolom, hogy levágják a szőrét majd.

nov. 25. 06:37
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Miért merült fel a kérdés?

Szőr, levágod, visszanő, mint bármilyen másik emlős állatnál.

nov. 25. 06:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritka eset, hogy csak az aljszőr nő vissza vagy bármi egyéb baj lesz. Ezen ne izgulj :)
nov. 25. 06:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A szőrzet folyamatosan megújul, hullik, és másik nő helyette, sőt az állatoknál elég látványos az őszi, tavaszi szőrváltás, a vedlés, főleg tavasszal a mikor a "téli kabátot veszik le".

Vannak betegségek, ami miatt nem folyamatosan zajlik a szőrváltás, annak az okát kell megszüntetni.

nov. 25. 07:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen vissza nő
nov. 25. 08:24
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
Attól függ. A “double coated” kutyákat nem hiába nem szabad nyírni, gyakorta ilyen foltokban nő csak vissza a szőr. De hát ha ez egészségügyi, akkor nincs mit tenni.
nov. 25. 11:05
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
5-ös: Azért ez így nem korrekt, mert idővel visszanő a dupla bundájú kutyáknál is maradéktalanul és nyomtalanul. Az is, ha csak részben van nyírva, az is, ha az egész kutya. Nekem skót juhászom van 30+ éve, állatorvosnál ha nyírni kellett volt, hogy sokáig meglátszott, illetve ismertem/ismerek olyan kutyákat ebből a fajtából, akiket egészségügyi okból kellett nyírni (pl. fajtamentésnél szokott lenni ilyen eset), és idővel, amikor az alap problémát kikezelték, teljesen normális bundája nőtt vissza. A szőr minősége változhat és ez sokáig eltarthat ilyen nyírásoknál, de az nem igaz, hogy hosszú távon foltokban nőne vissza.
nov. 25. 12:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Az a sebféleség nekem nagyon bolhaallergiának tűnik!

Előfordulhat csípés? Használtok Kiltix nyakörvet vagy mást bolha ellen folyamatosan?

Azért gyanús, mert írod,hogy rágja. Tehát viszket neki nagyon.

A bolhaallergia okozta csúnya sebhez 1 bolha 1 csípése elég,ha a kutya érzékeny rá!

Tehát NEM arra céloztam,hogy bolhás lenne a kutyád.

Másik eshetőség a bűzmirigy problémája, vagy esetleg a simogatás miatt a hát hátsó részén felgyűlt aljszőr alatt befülled a bőr és gombás lesz.

Ezek közül mindent végignézett a doki? Vagy csak adott egy lemosót?

A szőr vagy visszanő,vagy nem. Ezr senki nem fogja tudni neked megmondani.

nov. 25. 17:18
 8/10 anonim ***** válasza:
6-os: ez nem igy van. Attol hogy egy kutyanak veletlenul visszano, attol meg meg van a lehetosege (es nagyon is gyakori), hogy foltos marad. Hadd tudjam már, ezzel foglalkozom kozmetikuskent. :)
nov. 25. 22:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es! Úgy tűnik bolhaekcéma. Sajnos előző 2 doki felületes volt nagyon. Egyik távolról nézte csak a kutyát, hozzá sem ért, másiknak elég volt egy videó a sebről. Most kapott injekciót, antibiotikumot. Minimális szőrt is levágott, hogy lássa a sebet.
nov. 26. 05:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as, 6-os vagyok, ha elkerülte volna a figyelmedet, írtam, hogy 30+ éve van skót juhászom, ez nem egy kutya, amivel saját tapasztalatot szereztem. Ehhez még hozzászámítom a volt és jelenlegi kutyáim tenyésztőit és más tenyésztőket, akiket ismerek a fajtából (sokakkal jó a kapcsolatom), plusz a fajtamentésben szintén van ismeretségem. Náluk is láttam vagy személyesen vagy képről nyomon követhettem olyat, hogy egy-egy kutyát valami miatt részben (vagy főleg a mentésnél egész testen) nyírni kellett és cirka másfél-két évvel később ezeknek a kutyáknak a bundáján semmi "foltosság" nem látszódott, teljesen normális bunda volt. Ahogy írtam, változott időnként a szőr minősége, ennyi. Hogy más kutyafajtáknál gyakoribb-e az, hogy foltosan nő vissza, azt nem tudom, ez egy konkrét fajta volt dupla bundával és három évtizedre rúgó tapasztalat.

Egyébként kutyakozmetikusként neked milyen fajtákkal van ilyen tapasztalatod? Hány évig követted egy-egy kutya bundájának az alakulását? Teljes nyírás vagy részleges nyírás után? (Nem kekeckedés, érdekel.)

nov. 26. 11:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!