Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyus ivartalanítás után nem...

Kutyus ivartalanítás után nem mozog, mi a baj?

Figyelt kérdés
Lány, adtak rá egy szűk ruhát, de levettük róla, mert szűknek tűnt. Addig mozgott ide,oda, azóta,napok óta nem mozog, egyhelyben ül vagy fekszik. Tényleg, ahova letesszük, úgy marad. (A ruha levétele miatt?) Ritkán is pisil, ürít, keveset eszik.

febr. 16. 18:13
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
96%

Egyrészt, ha a kutyád műtét után nagyon nem oké, akkor fel kéne hívni az állatorvost.

Másrészt, a ruha azért volt rajta hogy ne piszkálja a sebet és azért volt szűk hogy ráfeküdjön a ruha és az se dörzsölje. Mindkettő azért van, hogy ne fertőződjön el.

Hívd fel az állatorvosod.

febr. 16. 18:31
 2/29 anonim ***** válasza:
91%

Azért ha 4 lábra állítjátok, akkor tud (tudna) menni? Vagy úgy látjátok, hogy a lábai nem működnek jól? Pl. Összecsuklik, ha felállítjátok? A sebe szép? Nem gyulladt, nem piros, nem gennyes?

Mikor operálták?

febr. 16. 18:32
 3/29 anonim ***** válasza:
94%
Orvos. Az normális, ha a műtét után kába pár óráig, és ha aznap fáradt és pihen, de másnap már jónak kéne, hogy legyen. Vasárnap van, szóval legalább 2 nap eltelt a műtét óta (gondolom), szerintem nem kéne, hogy már ennyire gyenge legyen.
febr. 16. 18:41
 4/29 A kérdező kommentje:

Pár napja operálták. Tudna járni simán, gyorsan is járt párszor, leszegett fejjel, de csak másodpercekig. Valami lelki dolog lehet szerintem. Nem piszkálja a sebét, de mi sem láttuk, a hasán fekszik vagy ül.

De számomra feltűnő, hogy mintha a ruha levétel óta lenne ez. Úgy gondoltuk, szoríthatja a ruha, nagyon szűk, nehéz volt levenni is.

febr. 16. 18:44
 5/29 anonim ***** válasza:
94%

Direkt szűk az a ruha. De ha szerinted a ruha volt rossz, és levetted, akkor miért azóta van rosszul, hogy nincs rajta?

Ha a kutya nem oké műtét után napokkal se, akkor irány az állatorvos.

febr. 16. 18:49
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

A műtét utáni ruha akkor hasznos ha szűk(nek tűnik annak aki még nem látott ilyet) :

[link]

Ha levetted és utána lett furcsa, akkor nem valószínű, hogy az a gond. Kivéve ha a ruha levétele miatt sikerült elfertőződnie a sebnek, de ez akkor lehet ha piszkálta.

Mindenképp vidd el, vagy legalább hívd fel az állatorvost, ha nem normális viselkedést mutat a kutya napokkal a műtét után.

febr. 16. 18:53
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Minél előbb vidd vissza az orvoshoz.

Már a kérdés megírása helyett is azt tettem volna.

febr. 16. 18:56
 8/29 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs baja, hozzá sem ér. Úgy érzem, mivel nincs rajta ruha, fél hogy megsérül a sebe, ezért nem mozog. Volt rajta másik ruha is amúgy, tágabb, kisebb, de abban sem mozgott.
febr. 16. 18:59
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted…..

Orvoshoz vidd ne találgass mielőtt késő lenne.

febr. 16. 19:02
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de ez butaság. Ő nem tudja hogy a ruha védi bármitől. Ha nem viselkedik normálisan, akkor beszélj az állatorvosoddal. Komolyan mondom, lehet olyan komplikáció amin most még segíteni tudnak, de ha nem beszélsz vele akkor nagyobb baj lehet. Ha megértem ide kérdést kiirni róla, akkor egy telefonhívást is megér
febr. 16. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!