Baj ha nincs ivartalanítva a kutyus?
Betegesebb így? Kevesebb ideig él?
NEM akarjuk pároztatni!!
(szuka kutya)
Nagyobb az esély az emlőrákra, és a gennyes méhgyulladásra, na meg az álvemhesség se kellemes.
Hobbikutyáknak ajánlott az ivartalanítás.
Ha nem ivartalanitod evente 2x par napig:
- kutyad nyugtalan lesz, mert hajtani fogja a vere
- nem lesz nyugodt setad, mert molesztalni fognak titeket az ivaros fiu kutyak
- verpottyos lesz az egesz lakas
- idos koraban egy csomo betegsege lehet ami az ivarossaggal fugg majd ossze
Szia.
Az én kutyusom nem lett ivartalanítva, de én kötelezővé tenném, ha nem akarnak utódokat neki.
Én viselkedésbeli problémát nem észleltem, de emlőráka lett.
Mivel más betegségei is voltak, sokáig nem műtötték meg, csak az utolsó pillanatban amikor már nem volt más választás.
De szerencsére 11évesen felépült és boldogan él :)
Úgyhogy ivartalaníts :)
10 éves korában halásztam ki a kutyámat egy gyepiről. Az ivartalanítási kampányok poszterállata is lehetett volna akár:
- több emlődaganat
- méhnyakdaganat
- megnyúlt méhszövetek (egy idő után minden tüzelésnél bántotta)
- kezdődő méhgyulladás.
Őszintén, én szívlapáttal verném agyon azt a barmot, aki nem ivartalaníttatta.
A "nem akarjuk pároztatni" meg a "párzik-e a kutya" az viszont két külön dolog. Átugrik a kerítésen, kiássa magát, de olyat is láttunk már, hogy a kan kutya a kerítésen keresztül dugta be...
Tenyésztő ismerősöm a felvevős napokon inkább nem is vitte a kutyát sehova, előtte is csak óvatosan. És mindenhol megérdeklődte, hogy oda mehet-e a tüzelő szukájával. (Mert ugye előtte akár már 2 héttel is nagyjából villogó, neonszínű hirdetőtáblával hirdeti magáról a szuka, hogy "tüzelés készül, kanok, ide hozzám!". Néhány kutya erre elég rosszul reagál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!