Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhelyről elhozni kutyát...

Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?

Figyelt kérdés

Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...

Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...

2011. ápr. 27. 09:55
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/234 panettone ***** válasza:
100%

de ha valaki nem lett volna felelőtlen vagy akármicsoda akkor nekem most nem ez az édes rondaság "nyalogatná a lábujjaim" ...

Ezek az édes rondaságok sokszor a poklok poklát járják meg amiről a gazdijelöltek rémálmaikban sem mernének gondolni, hogy néha a kölyökök férget hánynak és azt sem tudod milyen dózisban kezd őket féreghajtani hogy ne haljon bele abba mi egy tenyésztőnél alap és elő sem fordulhat mert megkapja ami jár neki, hogy ezek a szerencsétlenek sokszor csak azért kelnek el gyordsan kicsi pénzért mert olcsóbbak mint a lego aztán ha lebetegszik akkor vigyük de azonnal, majd tavaszra vesznek újat. Sok gyerek ezt látja otthon sok szaporítónak ez természetes odaadja bárkinek csak fizesse ki az árát.

És a hobbi almok oltás áráért "odaajándékozott" kölykei? Na azok még annál is olcsóbbak mint a szaporítók kutyái... :-(

2011. ápr. 28. 17:17
 172/234 A kérdező kommentje:

,,Csak gondolj arra mennyi gazdikereső van valahol csak megszülettek...."

persze de épp azt hangsúlyoztátok az előbb hogy a ténylegesen szaporítók ebben pénzt látnak, sokszor egymás után túlterhelve ugyanazon kutyával teszik mindezt...szerintem igenis van különbség és nem érdemelnek a kicsit egyszerű buta vagy egyszer felelőtlen "épp fagyit nyaltam, vagy csacsogtam valakivel miközben megtörtént a dolog" és a direktbe számítóan ilyet tevő emberek azonos bánásmódot! Nem hiszem hogy egy olyan embert aki bement a boltba és véletlenül levert egy vázát ugyanúgy kellene kezelni mint aki berontott és mérgében földhöz vágott 30-at. Lehet hogy káros ez is meg az is, de tessék megkülönböztetni!

2011. ápr. 28. 17:19
 173/234 anonim ***** válasza:
100%

jójó, énis a magam kis hétköznapjaiban örülök a tacsimnak aki szintén ronda mint a bűn, meg az erdélyi kopómnak.de nem ez az ideális. többre már nincs kapacitásom és lesz még az utcánkban kóbor kutya...

jahh pont eszembe jutott kutyásbarát új szerzeményének a története. kb 3 hónapos a sztori. csepelre jár fodrászhoz ahol mesélték neki h látták az üzletből amint egy platós kocsi platójáról menet közben kidobnak egy kutyát, mivel lassan tudtak halaldni az utcában, a tacsi visza tudott ugrani. nde viszalökték. a haver összeszedte, vemhes volt.kb 4 éves. tehát feltételezzük h kb 4 évig valakinek a kutyája volt. kicsin mulott h nem kocsi alatt végezte a babáival a hasában. biztos sokan elitélik de nem hagyta megszületni a babákat, aznap este dokihoz vitte, ki is pakoltatta. azt mondja h nem tudta volna vállalni a felelősséget sem 1 sem 11 kölyökkutyáért. nem akarta 1nek sem azt az esélyt adni h igy végezze.

2011. ápr. 28. 17:22
 174/234 anonim ***** válasza:
100%

Ebben teljesen igazad van. Sokszor türelmetlenek vagyunk, a sok borzalom miatt, amit láttunk.

ez egy nagyon jó cikk erről a témáról, fusd át ha van még rá időd és energiád: [link]

2011. ápr. 28. 17:23
 175/234 A kérdező kommentje:

,,Ezek az édes rondaságok sokszor a poklok poklát járják meg amiről a gazdijelöltek rémálmaikban sem mernének gondolni"

Én azt is mondtam már többször hogy mindenféle direkt állatkínzást teljesen elítélek, akkor is ha valaki kést szúr bele, akkor is ha nem ad neki enni vagy akkor is ha kiköti és otthagyja és akkor is, ha kidobja valahova DE

mindemellett azt gondolom hogy a kutya is élőlény, azon belül állat, szaporodik. Azért tekintünk rájuk másként mert az embernek speciális a kapcsolata a kutyával és ezért meg tudja akadályozni vagy épp erőltetni a szaporodását. Szerintem is rossz az ha olyan ember AKAR kiskutyákat gyártani akinek ez nem a hivatása, DE, ha már valakiknél véletlenül megesett és nem is kínozta őket, csak egyszerüen jó helyre el akarja ajándékozni, főleg ha még meg is találja a jó helyet hozzá, az nem baj. Annak hagy örüljenek a kispénzű de melegszívű emberek, vagy akik akarnak. És ezért is született meg ez a kérdés a fejemben. Mert azt nem értem, mi a fene baj van velem? Szeretem a kutyát, gondozom a kutyát, nem szaporítom a kutyát, el is hoznék még egyet, de az istennek se fogom teljesíteni amiket kérnek, mert ez nekem sok. És hányan lehetnek igy??

Mindenki magából indul ki igaz? Én azt kérdeztem: miért kell engem ellenőrizgetni? Rendesen csinálom a dolgom. Miért akarnak hozzám jönni? Miért nem örülnek hogy el akarok hozni egy kutyát, miért kell bizonygassak nekik bármit is? ... A kutyám is úgy hoztam el, hogy hello hello, ez az? igen. jó, viszem. ok, hello. szevasz - kész ennyi volt, és sose dobnám ki...

2011. ápr. 28. 17:31
 176/234 A kérdező kommentje:
azt is elhiszem hogy bele lehet savanyodni ebbe a "melóba is" :-( ... de néha szerintem nektek sem árt másképp nézni a dolgokat ... mert ahogyan ti is kaptafákat gyártotok úgy rátok is kaptafákat gyártanak... és ha úgy érzitek ez rátok nézve alaptalan, akkor mi is érezhetjük úgy hogy az ellenőrzés túlzott és szintén sok az alaptalan feltételezés, nyilván a sok megalapozott mellett, de ez biztos rátok is igaz.
2011. ápr. 28. 17:36
 177/234 panettone ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg hogy pénzért csinálja vagy véletlenül! TÚL SOK A KUTYA!

Nincs állatvédő szervezet aki képes ennyi utcára került kutyát oltatni, ivartalanítattni. Ha nem csökken a megszületett kutyák száma a már meglévőknek esélye se lesz gazdihoz jutni!

Amikor kutyát kerestél megnéztél akár egyetlen nem is idős csak esetleg középkorú esetleg fekete gazdikeresőt is?

Harc csak a cuki kutyákért megy, akiket te is kinéztél de mi szeretjük a többi mentvényünket is nem fogjuk ivarosan mert az olcsóbb és bárkinek a kezébe adni őket mert napi húsz hívás jön be olyan hogy ivaros fiatal szukát szeretne a kanja mellé....

Mégis minek? Ha nem kölyköket akar? És ezek nem mindegyike szaporító ahogyan Te véded őket...csak annyit akar hogy a gyereke élje át a születés csodáját aztán majd elajándékozzák őket...ők sem hasznot akarnak, de ők sem látják azt hogy hogyan tovább... mi lesz a kölykökkel és mi lesz a már gazdit kereső fiatalokkal öregekkel.

És ne mond hogy bonyolultak vagyunk, ha engem felhív valaki javaslom találkozzon egyszer a kutyával, erre megbeszélünk egy időpontot. Menjen haza én is hazahozom az ebet és másnap keressük egymást. Ha átgondolta otthjon nyugiban átbeszélték és akarják és én is úgy láttam a kutyával volt némi összhang közöttük akkor egy segítőnk elviszi a kutyát a gazdijelöltekhez. Megírják a papírokat és ha akar valamiz hív ha nem akkor max egyszer kétszer megcsörgetem esetleg megkérem ha tud küldjön képeket róla.

Minden kutyánk oltott, chipezett ( és regisztrélt!) így ha bármikor gazdit cserélne vagy elveszítenék visszakerülhet akár hozzánk akár a gazdihoz, ivartalanított így esélytelen hogy akár véletlenül akár direkt utódai legyenek....

És persze ha valaki szeretné elkerülni a véletlen almot, ivartalanítathatja a kutyáját...ez sem az állatvédők kiváltsága.

2011. ápr. 28. 17:37
 178/234 A kérdező kommentje:

,,tacsimnak aki szintén ronda mint a bűn, meg az erdélyi kopómnak.de nem ez az ideális."

enyém is tacskó forma :-D

2011. ápr. 28. 17:38
 179/234 A kérdező kommentje:

bocs de nem értem ezt a szlenget hogy mi a fekete kutya, de elmagyarázom nálam hogy történt a többiről hogy mások hogy csinálták fogalmam sincs...

/ha ténylegesen fekete szinüre gondoltál akkor azzal mi a baj? a kutyám is részben fekete +barna/

először akartam egy kutyát (ami most van) én spec nem akartam érte fizetni, ajándékba szánt vagy megunt vagy "családi okok miatt" stb-t néztem, volt közte fajtatiszta is meg korcs (ez lett) meg idősebb is, meg fiatalabb is...

nekem ami a lényeg volt hogy kicsi vagy középtermetű legyen, maximum félhosszú szőrrel...volt az egészen baba korútól is, de olyan 5 éves korig tudtam elképzelni hogy befogadjam állandóra (ne kérdezd miért, fogalmam sincs) felhívtam ilyet is olyat is, és végül azzal az emberrel hoztuk össze akivel összehoztuk...az sem érdekelt hogy ivaros e vagy nem, szuka e vagy kan... alakult ahogy alakult és nem bántam meg... és szerintem a kutya sem :-D ... mi vittük először állatorvoshoz, pótoltuk az elmaradt oltásait (3 hónapos volt) és megtörtént az első féreghajtás is azonnal, mert 10cm-es férgeket kakált, koszos volt, büdös volt, meg minden...

a második alkalom amikor kutyaügyben nézelődtem, de ennek nincs folytatása, akkor azért akartam kölyköt hogy biztos kijöjjenek, és mindenképpen szukát akartam, mert a meglévő IS szuka és még véletlenül se akarok kicsiket... de ez egyelöre elnapolódott...

erre voltál kíváncsi? ...

2011. ápr. 28. 17:53
 180/234 A kérdező kommentje:
ja igen, és megnéztem a cikket, szomorú
2011. ápr. 28. 17:53
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!