Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?
Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...
Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...
Az a baj a besikerült almokkal, hogy folyamatosan biztosítják az utánpótlást, és emiatt a kutyának nincs értéke. Beteg? Kidobjuk, lesz másik, szomszéd Bélánál úgyis most születtek. Viselkedésproblémás? Kidobjuk, lesz másik.
Ahol találnak neki ingyen gazdát, ott vagy az van, hogy volt egy potenciális jó gazda, aki életet adhatott volna egy már megszületett szerencsétlenül jártnak, de így a szerencsétlen elbukta, mert kapott a gazda hobbiszaporítótól kutyát, vagy az van, hogy eredetileg nem akart kutyát, csak mert ismerősnél született és cuki bevállalta, de az első problémánál (pl. kertesből lakásba költözés) kidobja.
Tudod minél nagyobb valamiből a kínálat, annál alacsonyabb lesz az adott valami értéke. Így jelen esetben ezek a becsúszott almok épp az élet értékét csökkentik.
a szaporító azért kinoz, mert a kelleténél sokkal többször fedezteti a szukát, ami nagyon egterheli a szervezetét, vagy egy diszplázis szukát fedeztet akinek még a járás is fájdalom nemhogy a vemhesség. igen, lehet h jó helyre kerül. de lehet hogy a kutya megbetegszik, diszpláziás lesz és azt anyagilag nem tudják vállalni, vagy problémás kutya nem kell nekik. nem kezdj el hőbörögni, igenis van olyan (itt is egy rakat ilyen kérdező!!!) hogy hoz egy kutyát, aztán meglepődik h mennyibe kerül az állatorvos és akkor jönnek a kérdések hogy: házilag hogyan tudnám orvoslni ezt meg ezt (basszus olvass már ma is olvastam vagy 2őt...), vagy a másik kedvencem a : szerintetek mi baja lehet a kutyámnak ? kérdések. nem dokit kérdez. itt kell virtuálisan elmondani neki h ha 3 napja hány és fosik az baj, infúzió pl meg doki. nahh az ővé sem MEGBÍZHATÓ tenyésztőtől van.
miért mész el az ilyen mindennapos dolgok mellett? te minket tartasz butának, mi téged. de rajtunk kivül is van élet, vannak hülyébbek. te szereted a korcsod én is szeretm az enyémeket. nem értünk egyet, de ugy látszik h azért ellátjuk a kutyáinkat rendesen.
DE vannak akik nem igy gondolkoznak. neked a kutya társ, de másnak haszon. tegnapelőtt olvstam egy olyan kérdést aminek az volt a lényege h a tk- nélküli kutyáját fedeztetné h eladhassa a kiskutyákat. ez sem egyedit eset. és nem véletlen becsúszott alom. a fej homokba dugása egy dolog. de a szaporítók nem egy megfoghatatlan, szabadkőművesek szerű titeokban működő szervezet, léteznek , az arcodba tolják a rengeteg hirdetésüket.
Na most érted, erre mit lehet mondani?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1752230-van-e..
Semmit nem tud a szaporodásbiológiáról, mégis csinálja. Orvos nyilván nem látta, immunizálva nyilván nem volt, herpesz oltás nyilván nincs, és nyilván császárra se lesz pénze, ha gáz lenne.
,,senki sem kérte h légy naprakész, de nem tudom mit tiltakozol az ellen h vannak csúnya, rossz emberek akiknek megélhetési lehetőség a divatkutyák szaporítása. semmi hihetetlen nincs benne.v"
de én ezt már az előző oldalon elismertem hogy jó ok, elhiszem igaz, biztos vannak ilyenek is és szomorú és kínozzák őket és ez gonosz és elitélendő dolog de utána írtam hogy nem kéne minden felelőtlen egyszer bekapta a legyet a kutyám című emberkéket leszaporítózni.
,,Na most érted, erre mit lehet mondani? "
fe lett búgatva?? :-D úristen...
jó igen. gondolom semmit. én 1ébként rendszeresen hallom h a szuka tüzelés végén vérzik... vannak ilyenek
aki már egyszer lopott az is nehezn mossa le magáról...és a fene sem hiszi el h legközelebb nem fog.
(értsd: aki egyszer már nem figylt a szukájára és lebabádzott az nem valószinű h tennifog legközelebb vmit, inkább megszabaul a feleslegtől, v megpróbálja elpasszolni, v földhözbaszkodja. na azok aztán nem kerülnek menhelyre.akk ez lenne a jó oldala?)
"nem kéne minden felelőtlen egyszer bekapta a legyet a kutyám című emberkéket leszaporítózni."
Pedig nincs rá jobb szó és akármilyen hihetetlen de ugyanolyan károkat okoznak a kutyáknak mint azok akik ebből élnek.
Csak gondolj arra mennyi gazdikereső van valahol csak megszülettek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!