Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?
Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...
Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...
,,Azért a rehabilitálást, gyógyítást, szocializálást nem kéne simogatássá degradálni."
Degradálás vagy sem, ezek szerint hobbi szinten szabadidős elfoglaltságként megy ugyanúgy mint a többi pl-m.
"túl sok kézzel fogható eredménye nincs"
Ha csak egy olyan kutyát sikerül megmentenem, aki általad selejtnek nevezett, ha csak ezt az egyet sikerül meggyógyítanom és boldog otthonba juttatnom, ez az egyetlen szerencsétlen kutya a világ legnagyobb eredményének fogja érezni, hogy megmenekült a haláltól és amikor ott ül az öledben, a szemébe nézel és simogatod, akkor az eredmény igenis kézzel fogható. És azt a hálát, amit látsz ezeknek a szegény kutyáknak a szemében, nem lehet szavakkal leírni. Ezért, igen ezért megéri ezt csinálni! Ezért az érzésért, amit akkor érzel, mikor egy ilyen reményvesztett kutyának a szemébe nézel.
,,Lehet, te többre tartasz egy fiatal egészségest, én azt mondom, a csúnya, öreg, bántalmazott is megérdemli az esélyt. "
Én elméletben nem tartom többre a fiatal egészséges kutyát a beteg öregnél, de gyakorlatban ekkora túlzsúfoltság mellett, ekkora túlkínálatba ezek a beteg kutyák az egészségesek elől veszik el a helyet. És átvitten ti is ítélkeztek életek felett vagy így vagy úgy. Ha a beteget választjátok akkor ítéltetek neki még egy esélyt, de ezzel lehet hogy 3 másiknak a halált ítéltétek. Nem lehet minden kutyát megmentei, egészségesekkel is Dunát lehet rekeszteni. Az egy dolog hogy ha valaki ugyanolyan esélyt akar a betegnek mint az egészségesnek, nade hogy még külön preferálja is a beteget? Az egészséges javára? Mert ez történik, ez érthetetlen. De az előző írásomban szerintem jobban összeszedtem mi a fenét akartam kihozni ebből.
,,Ha csak egy olyan kutyát sikerül megmentenem, aki általad selejtnek nevezett, ha csak ezt az egyet sikerül meggyógyítanom és boldog otthonba juttatnom, ez az egyetlen szerencsétlen kutya a világ legnagyobb eredményének fogja érezni,"
De ezt nemes egyszerűséggel azért mondom mert azt a kutyát ismerted! És azt láttad. Az, hogy másik 20 döglött meg miatta, mert őket előbb gazdához lehetett volna adni mondjuk az mellékes, mert az nem fáj, arról nem tudsz!
Nem érted. Az egészséges könnyebben gazdára talál, mint a beteg. Ellenben ha meggyógyítom a beteget, onnantól neki is ugyanolyan esélyei lehetnek, mint az egészséges társának.
"túllkínálatba ezek a beteg kutyák az egészségesek elől veszik el a helyet"
Ebben tévedsz. Nem a gazdátlanok veszik el az esélyt egymás elől, függetlenül attól, hogy beteg, idős vagy ronda, hanem az újabb és újabb feleslegesen megszületett kiskutyák veszik el tőlük az esélyt, akiknek egy jó része aztán hasonló sorsra fog jutni. A túlkínálatot nem a már megszületettek oldaláról kéne megfogni, hanem a MÉG meg nem születettek oldaláról. Ergo nem kéne boldog boldogtalannak babázni, mert jaj hadd szüljön egyszer, meg jaj a gyerek hadd lásson kiskutyákat stb. Nagyon sokan nem csak a fajtatisztákat szaporítják így, hanem a keverékeket is. A másik eset, különösen falun, hogy lesz@rják, mert úgy gondolják, természetes a szaporodás. Aztán ha nem lesz gazdája, agyon csapja, kútba dobja, elássa a kölyköt, vagy beb@ssza a sintérre... Vagy kóborol ki tudja meddig, beteg lesz és a történet kezdőik elölről. Ezzel van a baj. Hogy túlkínálat van. Ezek a kutyák mind megszülettek egyszer valahol, valamilyen okból. Ha nem születne ennyi, akkor nem lenne ez az helyzet. Nem az okozat, hanem az ok irányából kell vizsgálni a helyzetet és akkor mindjárt másképp fest az egész.
természetes, hogy csak ismételni tudod önmagad. korlátolt vagy.
visszaolvastam az összes hozzászólásodat és cseppet sem gondollak empatikusabbnak,értelmesebbnek mint az elején. nem érdekel h mit fogsz reagálni. nem fogok erre kérdésre visszamézni. folytassa veled az a meddő vitáját aki akarja. akinek at a dolga, hogy kutyákat mentsen az tegye. akinek meg annyi h munkaidejében kekeckedjen az meg azt tegye. nahh az én életembe mind a kettő belefér. szerencsés vagyok h a párom is besegít. remelm te is szerncsés vagy h a párod (ha van) be tud néhanapján segíteni a kekeckedésben.
szebb napot
hát nem véletlen hogy úgy mennek a dolgok ahogy mennek -.-"
ahoj harcikeszeg úszkálj másfele, épp csak 3x írtam le kb amire utsó válaszodban rákérdeztél... -.-"
,,Akkor gyere szállj be, és csináld jobban! Ott a lehetőség, minden segítség aranyat ér!"
próbálnék nektek segíteni, de hajthatatlanok vagytok, egyik pillanatba mintha már értenétek miről ugatok itt aztán meg egy csapásra kezdődik minden előlről... ugyanolyan érzésem van mint nektek lehetne ha gondolkodnátok egy picit és kitörölnétek a könnyeket a szemetekből és látnátok is...csak egyhelyben topogtok és nem haladtok előre... mindamellett hogy igen sok kétes ügylete volt és van ma is ilyen állítvédő szervezeteknek, csak gyönyörüen figyelmen kívül hagytátok a nem általam írt negatív kommenteket, pl a híres ember kamu örökbefogadása, a menhelyigazgató viselkedése, az hogy elvettek olyan kutyát aki után még jóideig sírtak, a libatömést meg a peta idiótaságát... bocs hogy van aki felétek is bizonytalan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!