Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?
Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...
Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...
Mindent összevetve mentett kutyához jutni túlontúl nehézks, tenyésztőtől venni megfizethetetlenül drága...figyelt itt valaki akkor honnan lesznek majd a kutyák?
Jajj én barom állatvédő?! Maradnak a seggnyaló szaporítók akik tényleg az ügyfélért vannak leszarva hogy mi jó a kutyának és inkább azt nézik hogyan lehet a leggyorsabban pénzt csinálni a kutyából.
Esetleg ha a kérdező, kedves vállalná a kilétét még akár érdekes dolgok is kiderülhetnének...
nincsenek semmiféle érdekes dolgok, és szerintem azok az ún. szaporítók akikről ti beszéltek, hogy azért direkt szaporítanak kutyákat hogy majd jól megszedjék magukat - amit kb lehetetlennek tartok, mert korcs kutyáért senki sem ad "5 Ft-ot sem" ha meg elkérnek már 30-40ezret akkor ezt is már csak az fogja kifizetni aki fajtatisztát akar az aki meg ennyire hárklis biztos tudja hogy létezik tk a világon, és biztos azt is elkéri, nem?...szóval ilyen szaporítók kb nem is léteznek, csak "ki vannak találva" ... miért?
1) mert muszáj valaminek ledegradálni azokat akiknél véletlenül becsúszott egy alom
2) a kispénzű kutyaszerető emberek örömére
3) és a méregdrágán áruló tenyésztők kárára
4) és a menhelyek egyik legfelkapottabb okaként, hogy miért csinálják balhere módjára a dolgokat
hál isten az én munkaidőmbe is belefér,hogy meddő vitákat folytassak veled.
viszont van 2 utcáról befogadott, térdkalácsficamos, allergiás kutyám. és havonta min egyszer menhelyes kutyákat sétáltatok ahogy kitelik a szabdidőmből.nem sok, de valamivel már többet tettem mint te. a menhelyesekről ár ne is beszéljünk h akár te akár én hol vagyunk hozzájuk képest...
de ki tud ilyen lestrapált ronda kutyákat eladni?...
lehet hogy 1-1 kivételes eset van ilyenre, de kivételes eset van nyuszikák kilapítására és még sok másra is... de úgy állítjátok be hogy ez mekkora buli és hogy bejön nekik, hát szerintem azon túl hogy szimpla állatkínzók nem jöhet be nekik semmi haszon ebből...
És erre azt kellene mondani hogy állatkínzó és nem azt hogy szaporító, mert nagyon felfújjátok hogy mellesleg szaporodtak is - de nem ez a lényeg abban hogyha 15 kutyát a saját kakájában tartanak. És már arra is azt mondjátok hogy "büdös szaporitó" akiknek véletlenül igy alakult, hogy lett egy almuk, egy szerencsétlen gyereket is majd szétszedtetek azért mert megkérdezte szépek e a kutyái és mindenféle undoritó szaporítónak elmondtátok!... Ezekben a képekben nem az a szörnyü hogy szaporodtak, hanem hogy rosszul tartották őket!
nézd, télleg van a becsúszott kutya. az is csúnya feleleőtlenség, de jobb esetben nemismétlődik meg.
szaporítók igenis léteznek expresszen millió találhatsz. persze h megveszik a kutyákat!gondolom te is olvasol itt egy csomó kérdést! rengetegen tesznek fel ilyen kérdést h: fajtatiszta boxert, olcsón tudtok?tk nem kell, v fajtatiszta yorkit max 40ért? vagy ingyen.
ezek mindenapos kérdések és ha ő divatból yorkit akar (amit manapság rengetegen!!!) akkor yorkit fog venni. nem tenyésztőtől mert az mondjuk legalább 80. szaporítótól mert kicsinek cuki yorkiszerű, aztán vagy tacsi lesz belőle, vagy beteg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!