Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?
Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...
Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...
A mi szervezetünk soha nem állít be sehová bejelentés nélkül. Nem tudom, mások hogy csinálják, mi ezt nem tartjuk korrekt dolognak, mindig előre megbeszéljük, de ahol tudjuk, hogy a kutyánk jó helyre kerül és kapunk rendszeresen infókat róluk emailben, telefonon, ott fölöslegesnek is tartjuk a családlátogatást. Látszik az egy fotón legtöbbször, a kutya tekintetén, hogy mi van vele... Rengeteg kutyát adtunk már örökbe, egy gazdink van, aki - gondolom a kérdezőhöz hasonló mentalitásból - nem akarja tartani a kapcsolatot, na hozzá el szoktunk menni belejelentés nélkül, de úgy, hogy nem is tudja, hogy arra jártunk. :) Csak arra fordulunk időnként, bekukucskálunk a kerítésen, látjuk, hogy a kutya jól van, megyünk tovább, nem zargatjuk. Csak bosszantó. Mert ha félévente küldene képet róla, akkor még ennyit sem tennénk, mert lenne bizalom. Vetíteni ő is tudott, mikor akarta a kutyát magának. Nem tartja rosszul most sem, csak bosszantó az elzárkózása, pedig nem akarjuk zaklatni, évente két alkalommal egy-egy levél pár fotóval nem hinném, hogy olyan borzasztó dolog lenne...
És mi még nem vettünk vissza kutyát sosem, ellenben olyan volt, hogy a gazda visszaadta, mert mégsem kellett. :( Egy problémás esetünk volt, amikor legondolkodtunk, lehet a kutya érdekében jobb lenne elvenni, de inkább azt a megoldást választottuk, hogy elbeszélgettünk vele és segítettünk a problémát megoldani. Nevezetesen úgy elkényeztette a kutyát, hogy harapni kezdett és már-már veszélyessé vált a környezetére. De mivel nem szeretett volna megválni tőle és meg akarta oldani a helyzetet, örömmel fogadta a segítségünket és szerencsére meg is oldódott a problémájuk.
egy-egy levél pár fotóval nem hinném, hogy olyan borzasztó dolog lenne...
ja mert biztos eszembe jutna nektek irogatni főleg évek múltán is, na persze -.-" arra is kiváncsi lennék hogy a panel 10.emeletére hogy kukucskáltok be ... -.-" a seggem lyukába nem akartok bekukucskálni évente kétszer? hm?
,,Most őszintén, mit éreznél, ha a te kutyádat akarnák egyszercsak visszavenni?"
Persze ez mind csak az hogy úgy érezzék hogy még mindig ők a kutya gazdái, szánalmas emberek... nem adnák ők oda legszívesebben senkinek, mindig rajta kell tartaniuk a fél szemüket mintha csak a szülö bizta volna a hülye gyerekére a kutyát addig amig valami rosszat nem csinál mert akkor ejnyebejnye két hét szobafogság, vagy elveszem a matchbox-od büdös kölyök...
És visszavettük? Nem! A fő cél az volt, hogy a kutya ott maradjon, nem azért adtuk gazdához, hogy elvegyük! Inkább segítettünk neki. Ellenben ha nem sikerült volna megoldani, akkor leültünk volna elbeszélgetni, hogy ha nem bír a kutyával, inkább önszántából adja vissza. Nem csak az ő felelőssége! Mert ha valakit úgy megharap, hogy súlyos sérülése lesz belőle és ne adj Isten feljelentést tesz, a hatóság a kutyát elaltatja, holott az egész neveléssel megelőzhető lett volna! Hiszen a kutyatámadások nagy része sem a kutya hibája, igaz??? Hát nem! Mindig a gazda az oka, mert vagy nem foglalkozik a kutyával vagy elrontja! Mi nem szólunk bele a nevelésbe addig, míg nincsenek negatív következményei, nem bánjuk, ha el van kényeztetve a kutyánk, kivéve az ilyen eseteket, mikor esetleg a kutya alaptermészete miatt ez a dolog visszájára üt és veszélyessé válik.
Ha valaki ezt nem fogja fel, azzal nem tudok mit kezdeni, nem az én felelőtlenségemet és nem az én tudatlanságomat példázza. aaíg mások nincsenek veszélyeztetve, addig mindenkinek a maga dolga a kutyája nevelése vagy nem nevelése, de onnantól, ha a kutya veszélyessé válik a környezetére, ez már egyáltalán nem a magán ügye!
,,ha el van kényeztetve a kutyánk"
bocs, kinek a kutyája?
Kérdező!
Ha valakinek takargatni valója van, ott sumákolás is van. Olyannak még én se adnék még patkányt se, nem hogy kutyát. Mondom ezt úgy mint magánszemély.
Nem a menhelyes állatvédőkkel van a baj, hanem az ilyen hozzáállassal mint amilyen a te felfogásod. Pont az ilyenek miatt van tele a sintér telep, a menhely. A külömbség csak annyi, hogy egy menhelyes állatvédő nem fog altatni, és sírni könyörögni, hogy ugyan már vigyenek tőlük kutyát,mert jajj de sok van, és eleltatják őket. A sintér telepen fognak altatni ha muszáj, és igen ők szoktak sírni, hogy civilek segítsetek. ( pl: Illatos út másnéven ebtelep )
Sokan abban a hitben vannak mint te, hogy az állatvédők vannak a nem állatvédő emberekért. Mert Ők szolgáltatást nyújtanak. Hát nagy tévedésben vagy. Az álltvédők ugyanolyan civil emberek mint te vagy én, csak bogarasabbak a normál embertől kissé. Mert a munkájuk mellett ( lehet éppen rágógumit ad el egy boltban, amiért PÉNZT kap, hiszen munkaidőben dolgozik mint alkalmazott ) OTTHON olyan pénznyelő hobbyt választottak ahol a határ a csillagos ég. Ám lehet Pista bácsi éppen bélyegeket gyűjt, vagy éppen hímes tojást, ( csak az kevésbé költéges, mint egy vagy több ÉLŐLÉNYT pátyolgatni. És lehet Pista bácsi az Istennek se fogja azt a bélyegét neked vagy nekem adni, hiába igérgetsz fűt fát. Inkább magával viszi a sírba, de tudja, hogy ott biztonságban van.
A baj a felelőtlen állattartással van. Azzal hogy felelőtlenül szaporítanak orrba szájba, úgyis el lehet adni ,, ócsóé " a kölyköt, mert olyanok mint te azonnal meg is kapják. ( az már más kérdés, hogy miután megvetted olyan beteg lesz a kölyök, hogy vagy a gatyád is ráköltöd, vagy hagyod ott a helyén pusztulni )
Olyan törvényeket kellene bevezetni ( külföldön már működik ) hogy NE lehessen szaporítani össze vissza mindenféle kutyát, és az állattartást is szigorítani kellene.
Tehát az állatvédők nem érted vagy értem vannak, hanem az állatokért, és ha ilyen a hozzáálásod, akkor a büdös életbe nem fogsz tülük kapni kutyát. Bár csak a sintér telepen is így működne a dolog.
Amúgy az Illatoson 5000 ft-ért értékesítik az ebeket.
Nem olvastam végig az eddigieket, csak leírnám az én tapasztalataimat. Mi egy ilyen "szigorú" szervezettől fogadtunk örökbe kutyát ráadásul olyantól, akit soknak szidnak, merthogy bunkók, meg nem adnak senkinek kutyát, csak otthon ülő milliomosoknak. Ehhez képest velünk nem voltak bunkók (talán úgy tárgyalnak az érdeklődővel, ahogy ő is velük... hm), és simán kaptunk kutyát, pedig nem vagyunk milliomosok.
Mi is végigcsináltuk a "procedúrát", kutyával ismerkedés stb, bár hozzánk előtte nem jöttek el családlátogatni, ( de a kutyát személyesen hozták el hozzánk) mert a beszélgetés során rendben találtak mindent, de ha jöttek is volna, akkor mi van? Jöjjenek később is nyugodtan. Nincs semmi takargatnivalónk, ezek az emberek a kutyákért élnek kb., nem azért akarnak bemenni hozzád, hogy aztán kiraboljanak, csak a legjobbat akarják azoknak a szerencsétlen kutyáknak, akiket azelőtt kidobtak/megkínoztak/30 centis láncra vertek stb. És még ilyen szigorú feltételek mellett is kerül vissza hozzájuk kutya, akár évek múlva is, mindenféle mondvacsinált indokkal! Szerintem érthető, ha szeretnének megbizonyosodni afelől, hogy jó helyre kerül a gondozásukban lévő kutya.
Ha nem tetszik az örökbeadási metódus, a gyepmesteri telepről seperc elhozhatsz kutyát, de arról nem fogsz tudni semmit, milyen a természete, van-e valamilyen betegsége, szóval lutri.
Igen, képzeld az én válaszaim forgatták ki :-) Én egy olyan dologra kérdeztem rá, ami kerek perec minden félreértés nélkül benne volt a menhelyes kommentjében... :-)
Persze, biztos hogy ha valaki foglalkozik egy kutyával egy hónapig (csak ne felejtsük el hogy ők nem 1db kutyával foglalkoznak hanem sok kutyával)de az az ember aki csak azt az ominózus 1db kutyát kapta örökbe és 10 évig foglalkozik vele hagy érezze már magát egyedüli gazdának, elvégre gondolj bele akkor abba amit te mondassz ha egy hónap alatt kialakul a kötődés úgy is hogy nem csak egy kutyád van, akkor 3 év alatt mennyire alakult ki ugyan ez úgy hogy neked meg az az egy kutya a szemed fénye? ... És látod volt történet arra is hogy még igy is jött a nagy testvér is visszavették, hát mondhatom gyönyörü...
Egyébként azt is tökre megértem miért szólják le ennyire a szaporítókat! Azért mert akinek megfelel (és sokkal kedvesebbek jobb természetűek szoktak lenni a keverékek) azok nem fognak adni 200 000-t egy fajtatiszta kutyáért, azt megteszik az unatkozó milliomosok és a érthetetlen okokból de mégis sznob prolik. Én is kellemetlenül érezném magam tenyésztőként nyakamon a sok értékes prémium kutyulimmal úgy hogy közbe a kis ingyen keverékeknek nagyobb keletje van! És remélem érzitek az iróniát a "hangomban"... én is biztos kitalálnék olyanokat mint amiket ezen az oldalon olvastam hogy milyen nehéz és fájdalmas dolog és szörnyű a kutyának a fedeztetés meg a szülés (nem mintha évmilliókon át nem ment volna magától ez a dolog, ááá nem...) Persze hogy bosszantja öket, még jó hogy azért tüntetnek hogy ne lehessen "szaporítani"... elárulom hogy az általatok szaporítottnak vélt (ez már önnmagában is egy degradáló szó, de biztos mi köpködünk állandóan) de valójában inkább véletlenül becsúszott kutyákért általába nem ad senki pénzt hanem ajándékba adják őket vagy valami nagyon kis pénzért pl benzinköltség vagy első oltás ára ha megkapta már stb... és tudjátok mit? Nem érzem a különbséget mondjuk 2 fajtatiszta yorki tenyésztőnél született kölyke és 2 fajtatiszta yorki nem tenyésztőnél született kölyke között a különbséget! ... Persze a tenyésztő biztos csinál orvosi vizsgálatokat, de azokat sem lehet 100%-nak venni és orvosi vizsgálat nélkül is ha ránézel egy kölyökre, látszik hogy életre való e vagy sem, a többi meg úgyis lutri...
És persze akinek nem tetszik nem kell igénybe venni a szolgáltatást, mint ahogy írtam hogy szerintem 98% nem is veszi igénybe, akinek meg megfelelnek a feltételek annak egészségére. Én megmondtam azt is, felőlem a menhelyesek életük végéig pátyolgathatják a kutyáikat, rájuk rohadhat az összes, de NE SIRJANAK hogy tele vannak mert ezen nincs mit csodálkozni. Tudod mit gondolok hogy ezzel nem segitik a kutyák megmentését hanem egyenesen hátráltatják! Mert lehet hogyha gyorsabban pörögne az ügyintézés akkor a többi kidobott kutyát nem a "megtelt tábla" fogadná a menhely kapujába és menne a sintér telepre, hanem esetleg be lehetne fogadni a menhelyre ahol - azt mondjátok - nem altatnak. Egyébként meg, más kérdés de mondja el nekem valaki őszintén, hogyha úgyis azon megy a ragálás hogy nagyon sok kutya van akkor
1) Miért baj az hogy párat elaltatnak a sintértelepen?
2) Minek kell minden féle lelkileg testileg (de inkább lelkileg) végérvényesen megnyomorított, támadó, bizalmatlan,szökős stb kutyával foglalkozni ezer évig a menhelyen ahelyett hogy relatíve egészséges leginkább testileg beteg vagy teljesen egészséges kutyákkal foglalkoznának akikhez nem kell szuperman-nek lenni a gazdinak? Hm? Elmondaná valaki? ... Mert így nagyon úgy fest hogy a neurotikus dögök miatt altatnak a sintérnél esetleges normális kutyákat.
Szóval szerintem nagyrészt a menhelyek miatt is van tele a sintér telep, nem az én felfogásom miatt, kedved következő válaszoló! Ugyanis én egy pörgősebb működőképesebb, gyakorlatiasabb menhelyről álmodozom lyukas óráimban. És jó lenne ha az állatvédők elkezdenének minimum(!) egyenrangú partnerként tekinteni a gazdajelöltre, ugyanis nélkülük csak egy tömött telephely a menhely és nem ér semmit. Mint az iskola diákok nélkül. A tanár is megkérdezheti mi volt a történelem házi de azt hogy milyen típusú tampont használtam miközben megírtam azt nem. Kb ilyen különbségnek érzem azt hogy 2 órát beszélgetünk a kutyatartásról alkotott véleményemről, vagy pedig eljönnek hozzánk ellenőrizgetni évek múlván is. Ez sok. Jó, legyenek az állatokért az állatvédők, de akkor megint csak azt tudom mondani, ne csodálkozzanak hogyha rájuk rohad az összes és vigyék magukkal a sírba felőlem az egész falkát :-)... És egy alapvetően jó gondolatot - állatvédés - tesznek közútálat tárgyává a felfogásukkal meg - jó kedves utolsó lehet neked jó tapasztalatod volt, de volt itt pár kevésbé jó tapasztalat is - a viselkedésükkel. És mint írták előbb, nagyon is rá van játszva és ki van használva az emberek jóhiszeműsége ezzel kapcsolatban. Én emlékszem még arra is, amikor a 4mancs (azis felvitte a cukromat) kiállt amellett és tiltakozott hogy bizony ne lehessen a magyar parasztnak libát tömni mert csak a jókedvből felcsipegetett kukoricát evő libából lesz a jó liba(hogy mióta tömik a libát és milyen jól működött utána meg úgyis megdöglenek aztán megesszük öket az mellékes) igen, csak kevesen tudják összekötni azt a két dolgot hogy a 4mancs a semmiből hirtelen minden tv-ben benne volt és igen vehemensen támadta a libatartókat, végül elérte a célját az import liba meg már ott toporgott a határunkon és csak arra várt hogy kitapossák előtte a piacot... biztos véletlen egybeesés... én azóta se hallottam a 4mancsról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!