Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhelyről elhozni kutyát...

Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?

Figyelt kérdés

Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...

Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...

2011. ápr. 27. 09:55
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/234 A kérdező kommentje:

Anyatejes fagyi tehénkímélésből Anyatejes fagylalt gyártását követeli a PETA állatvédő szervezet az Egyesült Államokban a tehenek kímélése végett.

A szervezet egyelőre csak egy fagylaltgyártól kéri az újítást, hogy kevesebbet szenvedjenek a tehenek, tőgyeik meg borjaik, a fagyizók pedig egészségesebb terméket nyalhassanak.

"Egyáltalán nem furcsább embertejes termékeket fogyasztani, mint más emlősét. Lehet, hogy javaslatunk abszurdnak tűnik, de nem abszurdabb a tehéntejivásnál" - mondta a sajtónak a PETA kampányfőnöke.

MOST ŐSZINTÉN, NORMÁÁÁÁÁÁLIS EZ????!!!!!

2011. ápr. 28. 08:45
 122/234 A kérdező kommentje:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:15

És neked van 86%-od? Úristen, így már 100% vok benne hogy az idióták vannak itt túlsúlyban!

Te tényleg nem fogod fel hogy az egészséges kutyákat védem ezzel a gondolkodással? ... Valamennyi kutyát elaltatnak így is úgy is. Miért nem a selejtes kutyákat akkor? Miért kell egy kutyával foglalkozni fél évig - ami alatt 100 másik kevésbé problémásat lehetett volna megmenteni? Úgy hogy utána örökbe se lehet adni csak magának jézus krisztusnak...De ha ennyi agyad sincs akkor nem fogok leállni veled veszekedni. És még nekem mondták hogy süt belőlem a düh... kérem csak az ilyen kommenteket, járassátok le magatokat, köszönöm szépen!

Igen, sétált.

2011. ápr. 28. 09:34
 123/234 A kérdező kommentje:
Ha egy ember gyilkos lesz, megöl mondjuk 10 ártatlan csillogó szemű göndör szöszi fürtű gyereket, érdekel téged miért lett olyan? Hogy milyen lelki sérelmek érték őt eddigi élete során amiért ilyet tett? ... Szerintem nem. Előbbre helyeznéd őt az ártatlan de nehéz sorsú emberekhez képest? Szerintem nem. Mondhatod hogy beteg a pszichéje, mondhatod hogy neurotikus és végülis "nem tehet róla" de akkor sem szívesen látnád viszont a társadalomban. Lehet hogy emberek tették olyanná a kutyát, ami sajnálatos, de ha helyette meg lehet menteni sokkal több NEM ANNYIRA problémás kutyát akkor miért nem velük foglalkoznak inkább? És ezért írtam azt hogy inkább mentenék testi sérült kutyákat mint mindenféle agressziv harapós és egyéb ilyesmi kutyát, érthetetlen?...
2011. ápr. 28. 09:41
 124/234 anonim ***** válasza:
73%

Akkor menj, aztán labdázz vele még egy picit, ne a más munkájába pofázz bele unalmadban.

Annyira értetlen vagy, hogy a 80 éves Alzheimeres öreganyám már 1000x megértette volna amit mondani akarnak neki, de nekem nem megy. Ne erőltessük. Mindenkinek jobb lesz ha nem lesz menhelyi kutyád.

2011. ápr. 28. 09:43
 125/234 A kérdező kommentje:

81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:43

jó akkor te meg menj és végezd a munkád és válaszolgass más kérdésekre ha épp nincs mit tenned, de légyszives ne akard úgy beállítani hogy én nem értem amit ti mondtok, mert én értem, csak hülyeségnek tartom a felfogásotokat, és gyakorlatilag annyit veszek ki a szavaidból hogy "csodálkozom hogy ennyi sablon szöveg most nem jött be pedig ezzel a demagóg szarsággal eddig mindig meg tudtam gyözni a határozatlan embereket, dehát nincs már mit irjak legalább látszódjak bölcsnek így a végére"

Köszönjük Emese

2011. ápr. 28. 10:12
 126/234 anonim ***** válasza:
82%

Annyira röhögök rajtad, hogy az egyetlen tényleg nyomós érvet nem sikerült felhoznod :))))

Ugyanis az tényleg gáz, hogy így aki nem kap menhelyen kutyát, mert valamiért alkalmatlannak ítélik, az megy és vesz az első szaporítótól, és így végsősoron a szaporítókat juttatjuk előnyhöz, ami tényleg nagyon szomorú.

Csak azt furcsállom, hogy miért nem érted ennek az egésznek legalább logisztikailag a racionalitását. Ha egy menhely kiad egy kutyát, azt bármikor köteles visszavenni, ha a gazdának valamiért mégsem kell. Illetve magukat kötelezik erre, de ez most részletkérdés.

Tehát ha a te szcenáriód szerint működne a dolog, akkor mondjuk lenne egy olyan arány, hogy kimegy 100 kutya, a helyükre bevesznek másik 100-at, viszont az idők során mivel válogatlanul kiadták boldog boldogtalannak, legalább 40 olyan helyzetbe kerül, hogy vissza kellene venni. Ezt ugye már nem tudják megtenni, mert bekerült a helyükre 100 másik, tehát megint ott van 40 kutya, aki megy a sintérhez, és nem feltétlenül azért, mert viselkedés problémás, hanem egyszerűen az emberi felelőtlenség miatt. Ez egyszerű matek.

A cél, hogyha egy kutyát kiadnak, akkor a helyére mehessen másik, mert olyan gazdája van, akinél tuti, hogy ott maradhat élete végéig. Ha olyan gazdit találnak, akinél 50-50, hogy megmarad-e a kutya, akkor nem tudják bevenni a várólistás kutyákat, mert ugye fenn kell tartani a helyet az esetleges visszakerülőknek.

2011. ápr. 28. 11:39
 127/234 A kérdező kommentje:
számtalan érvet felhoztam és engem nem ítéltek alkalmatlannak, de ha annak ítélnek valakit még jó hogy elmegy olyan helyre ahol kap, nem?... és ha az a személy alkalmatlan volt akkor nem mindegy hogy a menhely adta neki oda a kutyát vagy a szomszéd pista bácsi? ha olyan a helyzet a menhelyre kerül vagy a sintérhez... ergo, ez nem oldja meg a menhely problémáját...
2011. ápr. 28. 12:05
 128/234 A kérdező kommentje:
de röhögjék csal nyugodtan, főleg ha azt mondod nem írtam semmi érvet, biztos nehéz lehet ilyen hosszú szövegeket értelmezni
2011. ápr. 28. 12:06
 129/234 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ebben teljesen igazad van. Viszont épp ezért kell nekik azzal foglalkozniuk, hogy a már náluk lévő kutyák problémáját megoldják, mégpedig a lehető legjobban, a lehető legbiztosabbra menve, és mellette edukáljanak.

És a másik amit ne felejts el, az a szeretet. Lehet, hogy a nagy fekete 8 éves a hátsó kennelben már teljesen esélytelen, ráadásul antiallergén tápot kell venni neki, aminek az árából 5 másikat lehetne etetni. De tudod mi is emberek vagyunk, és nem tudunk ennyire racionálisak lenni, miután végig néztük, ahogy a nagy fekete sebei behegedtek, kinyílt az emberek felé, megbarátkozott kutyákkal, megszerette a sétát, képtelenség elengedni 5 másik még nem ott levő kutya miatt, akiket még senki nem szeret.

Ezt a sintérnél megteszik, hogy az esélyteleneket altatják az esélyesebbeket meg hagyják, de a menhelyen ahol állatszerető önkéntesek dolgoznak, ez egyszerűen nem kivitelezhető. Nem lehet darab-darabra számolni azt, amit szeretsz, amiért küzdöttél.

2011. ápr. 28. 12:10
 130/234 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom ki forgatja ki kinek a szavait, de figyelj már, szerintem neked van szövegértelmezési problémád:

"az egyetlen tényleg nyomós érvet nem sikerült felhoznod"

Melyik utal ebből arra, hogy nem voltak érvek?

2011. ápr. 28. 12:11
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!