Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?
Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...
Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...
Tessék, itt a hölgy, aki ebből élt: [link]
Ő is nagyon szereti a kutyáit. Hát persze, hogy nagyon szereti őket, mert biztosítják a megélhetésüket.
A szépek-e a kutyáim kérdésben pedig szerintem az anyázó többség, az tizenévesekből állt, akik annyit már megtanultak az állatvédelemről, hogy mindenki szaporító. Én többször is írtam normális hangnemben, hogy nem kellene így beszélni, mert ellentétes hatást vált ki, mint ami a cél lenne.
Vannak néhányan, akik tényleg csak fröcsögni járnak ide. De nem kell azt gondolni, hogy ezek úgy általában az állatévdők...
nincsenek semmiféle érdekes dolgok, és szerintem azok az ún. szaporítók akikről ti beszéltek, hogy azért direkt szaporítanak kutyákat hogy majd jól megszedjék magukat - amit kb lehetetlennek tartok, mert korcs kutyáért senki sem ad "5 Ft-ot sem" ha meg elkérnek már 30-40ezret akkor ezt is már csak az fogja kifizetni aki fajtatisztát akar az aki meg ennyire hárklis biztos tudja hogy létezik tk a világon, és biztos azt is elkéri, nem?...szóval ilyen szaporítók kb nem is léteznek, csak "ki vannak találva" ... miért?
1) mert muszáj valaminek ledegradálni azokat akiknél véletlenül becsúszott egy alom
2) a kispénzű kutyaszerető emberek örömére
3) és a méregdrágán áruló tenyésztők kárára
4) és a menhelyek egyik legfelkapottabb okaként, hogy miért csinálják balhere módjára a dolgokat
Na most ezt valaki fordítsa le nekem mielőtt félre magyaráznám :-)
Tehát ha fajtatiszta kölyköt akarsz azonnal és jó áron akkor tényleg nincs más út mint a szaporító? Vagy a hobbi alom?
Gondolom érzed te is hogy költői a kérdés? Nekünk a spániel fajtamentésnél több mint ötven kutyánk van, csak gondolkodj el azon ők hol születhettek és hogy akik most születnek azok közül hányan fognak hozzánk kerülni? Lehet hogy a szerinted- vagyis a válaszaid alapján a menhelyek létszáma alapból azért ilyen magas mert mi állatvédők hozzánemértő magukat az atyaúristennek képzelő unatkozó milliomosok vagyunk a hozzánk hasonlóak szórakoztatására de áruld már el nekem szerinted normális az hogy azokat akik lehozzák ezeket az almokat majd boldog boldogtalannak eladják a kölykeiket azokkat tényleg védeni kell?
Tehát végső soron azért kellene az állatvédőnek hatékonyabbnak lenni hogy a szaporítóknál számolatlanul világrajött olcsón eladott majd megunt esetleg kölyökként ha megbetegedett kutyákat rögtön be tudjuk fogadni mert nekünk ügye ez a dolgunk hogy ne legyen kóbor kutya az utcán?
Tehát támogassuk a szaporítókat a véletlen hobbialmokat így mindig lesz elegendő olcsó kiskutya de dolgozzunk hatékonyabban mert azokat majd ha megunták be kell vennünk. Véletlenül se akadályozzuk őket a munkájukban hiszen hány de hány családot tesznek boldoggá a kis kutyakölykök akiket ők segítettek a világra ha ők nem lennének mi se lennénk hiszen ha kevesebb kutya születne talán jobban megbecsülnék őket és akkor ránk már semmi szükség nem lenne hiszen akkor senki nem dobná utcára a kedvencét... már alig várom.
Na most akkor mi lenne a jobb ha a szaporítók továbbra is ontják az ellenőrizetlen szaporulatot és mindig tele lesznek a menhelyek megunt kutyákkal vagy ha végre felismerik az emberek hogy a tenyésztőtől vett minőség illetve az állatvédőtől örökbefogadott kutya- aki oltott, chipezett ivartalanított kivizsgált esetleg kezelt és már kiismert jellemű egyed örökbefogadásával elérhetnénk hogy egyre kevesebb kutya kerüljön a utcára...
Vagy alapból nem ez a cél? Nem ezért nézzük meg kinek melyik kutyánkat javasoljuk? Nem ezért tartjuk a kapcsolatot az örökbefogadóval?
Minket is csak olyanok támadtak eddig akiknek azt mondtuk bocsánat de nem tudunk olyan kutyát ajánlani aki képes lenne beilleszkedni az érdeklődő életvitelébe. Vagy egészen mást gondol jónak a kutyának mint amit mi és ha az örökbeadás nem nyújt tökéletes biztonságot a kutyának mi sem kockáztatunk, inkább várunk tovább.
Nem érdekel általában mások hogyan csinálják vagy kik hogyan látják jónak mi a kutyáinkért tesszük a dolgunkat, nem altatunk, nem ellenűrizgetjük a gazdikat hanem kapcsolatot tartunk velük. Ha bárki segítséget kér lehetőségeinkhez mérten segítünk is.
De nem hiszem hogy tudok neked bármit írni amiben egyetértünk, a hozzáállásod olyan mint egy rózsaszín felhőn ücsörgő kiskamaszé aki azt hiszi a gondolataival képes megváltoztatni a világot. Ki kell hogy ábrándítsalak a csalódottságod, önzésed nem visz sehova. Egyhelyben toporogsz, csak így tovább...ne is merészkedj ki se egy gyepire, se egy menhelyre se egy örökbefogadónapra ha szembesülnél a valósággal végre megnyílna a föld alattad.
valakinek gratulálok aki a 100. hozzászóló volt! virtuális konfettiket küldök meg sok sok arcon nyalást. ( :-) )
Jó igen, akkor tegyük fel, hogy vannak olyan emberek akik állatokat kínoznak (de nem magával a szaporodással, hanem a rossz körülmények miatt)anyagi haszon céljából és ez rossz, elítélendő, ésatöbbi, ok ebben egyetértek.
De már boldog boldogtalan le van szaporítózva, akinél becsusszant egy alom. Az is aki ajándékba adja, mert azért ebből még mindig több van!
Én sosem voltam olyan hogy többre becsülöm a fajtatiszta kutyát, a korcs kutyánál, sosem akartam óccsó boxert és miegymást, én nem is láttam ilyen hirdetést egyébként...
Nem divatkutyám van, mert szerencsétlen olyan ronda hogy kb csak én látom szépnek :-D ... meg a párom. Fogalmam sincs hogy hozták össze de marhára nem is érdekelt. Rossz helyről hoztam én is, az a lényeg, de nem kértek érte semmit. Kedves de elég buta ember volt az előző gazdája.
Én is elítéltem az ápolatlan alultáplált betegséget nem kezelő gazdákat. De nem értem ezt a nagy szaporítózást.
Azt sem értem mitöl valószínűbb hogy egy általatok szaporítónak mondott embertöl vásárolt kutyát előbb tesznek utcára mint egy tenyésztőtől vásároltat. És addig ok, hogy a szaporítók, akik kínoznak 15 kutyát azért hogy bevételt szerezzenek "gonoszak" de azok a kölykök akiket eladnak miért ne kerülhetnének jó helyre? Azok már nem lesznek nagyobb valószínűséggel megkínzott ebek.
És attól hogy sok egyébként megmenthető kutyát már nem tudnak fogadni a menhelyek, még nem lesz kevesebb megkínzott állat, és utcára dobott kutya. Se több se kevesebb. Egyedül ami kevesebb az az új szerető gazdára talált második esélyt kapott kutya lesz, mert nehézkes az örökbefogadás.
ebben a kb 18 évesnek kinéző lányban és a fehér vattapamacsaiban meg az a furcsa nekem, hogy akár összevágott kitalált sztori is lehet, a másik meg hogy amikor látta a csicska hogy nem megy az üzlet, akkor a felesleget miért nem tüntette el? miért hagyta újra és újra ükrebükre elleni a kutyáit?... ilyen sok állatot inkább lehet találni már megfáradt öregasszonyoknál akik örülnek ha megtalálják a wc-t néha...
Ismerek olyat akinél van vagy 30 macska már az egész ház bűzlik tőlük, biztos szaporodnak is, az is egy öregasszony, ott is érdekes dolgok lehetnek bent, de az sem akar megélni belőlük, csak idióta... én nem mernék bemenni hozzá :-S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!