Menhelyről elhozni kutyát egyszerűnek tűnik, de?
Mégis kicsit szerintem túl "bonyolult", mert azt írják hogy ez meg ez a kutya keres gazdát, amikor kinéztem egyet, az pont nem volt meg (és ez még kb 5x megismétlődött) de ajánlottak helyette 6 másikat amik "Karakószörcsögön" voltak épp kint családnál, esély nem volt arra hogy azonnal megnézzem, és utána is még úgy mondták hogy majd egyszer összefutunk hogy megnézzem, meg a kutya is engem, aztán majd ők a menhelyről eljönnek megnézni hogy hol lakom (na persze szivesen beengedek akárkit) aztán egy hétig nálam lehet a kutya és ha a kutyának is úgy tetszik meg a menhelyeseknek is, akkor majd talán megtarthatom, de előfordulhat hogy bizonyos időközönként kijönnek hozzánk (!!!) ellenőrizni... plusz ha még nincs neki akkor időkorláttal ivartalanítási szerződést kell aláírni... kinek kell ennyi procedúra?... és csodálkoznak hogy tömve vannak a menhelyek...
Miért nincsenek olyan helyek ahova besétálsz, ott vannak kennelekben a leadott megunt stb kutyák, ráböksz hogy azt kérem és megkapod?... lehet gyorsabban menne az ügyintézés...
Én többször is írtam, hogy ebben vagy abban igazad van. A PETa szerintem is óriási túlzás, egy dologban értek velük egyet, az az, hogy ne vegyünk állatokon tesztelt terméket, meg hogy törekedjünk arra, hogy en ipari körülmények között nevel állatokat együnk.
A filmhez nem tudok hozzászólni, de mondjuk a reklámokban nem szokott minden igaz lenni.
az meg, hogy valakitől elhoztak kutyát, megintcsak nagyon egyoldalú infó, kéne látni a másik oldalt, hogy nyilatkozni lehessen.
De nem kell neked senkivel barátkozni, vállalj néha ideiglenest, vagy menj ki valahova sétáltatni, már az is nagy segítség.
Tanácsokkal tele van a padlás, de minden segítő kéz nagyon jól jön.
Próbálsz segíteni? És mégis mivel? Egyetlen válaszodban nem látom azt, hogy írtál volna olyat, hogy akkor tudnak-e és milyen kutyát adni IDEIGLENESBE számodra! Vagy hogy mennél sétáltatni menhelyre, vagy a kakit lapátolni, kennelt takarítani, festeni, barkácsolni, de lenne még ezer meg ezer feladat, kutyát kórházba vinni, laborba szaladgálni stb.
Hol is az a nagy segítség? Csak fröcsögni tudsz és sajnálni magad, mert ezzel a mentalitással nem kapsz kutyát, akkor miről is beszélsz?
Akkor segítek. Kinézel a neten egy alaptíványt a kismillióból, fölhívod őket, bemutatkozol, elmondod milyen körülményeid vannak, mit tudnál biztosítani, milyen kutyás tapasztalataid vannak, van-e jelenleg kutyád, macskád, gyereked stb. tehát mindent elmondasz, amit a kutyának biztosítani tudsz és megmondod hogy szívesen lennél ideiglenes befogadó és akkor kiadnak egy olyat neked, amelyik az általad biztosított feltételeknek megfelel. Na látod, nem csak a gazdijelöltnél nézik meg még a bugyija színét is, hanem az ideiglenesnek is, gondoltad volna? Látod, és ez is azért van, mert a kutya érdeke, nem minden kutya való mindenkinek és mindenhová, egy szökős kutyát nem fogsz kapni, ha rossz a kerítésed, ivaros szuka mellé nem fogsz kapni (egyelőre) ivaros kant, cica gyilkost nem fognak adni, ha van cicád és nem fogsz kapni problémás kutyát ideiglenesbe sem, ha nincs rá elegendő időd és kellő tapasztalatod. És még sorolhatnám.
Rajta, lehet fölemelni akkor a popsit és a telefont és csinálni fröcsögés helyett. Hajrá!
engem inkább a sétáltatás kakapucolás meg egyéb feladatok jobban érdekelnének mert erre a naplóírásra képtelen vagyok és szeretném a magánéletem és a bugyim színét meg a lakcímem meg az ilyeneket megtartani magamnak, de ezt gondolom sejtetted... biztos szoktak szervezni olyan napokat amikor a nagyközönség találkozhat velük, ott nem lehet valahogy érdeklődni?
de mindemellett a rendszer még így is jórészt kifogásolható... mellesleg nem vagyok az a fajta aki berúgja az ajtót, leveti magát a karosszékbe felteszi a lábát a főnök asztalára és azt mondja: jöttem, csináljatok velem amit akartok...
Nem tudom hol laksz, én a Noéról tudok beszámolni. Szombaton van nyílt nap, a kezdő önkéntesek emiatt szombaton tudnak menni.
Odamész, mondod, hogy vinnél sétáltatni, esetleg hozzáteszed, hogy csak kistestűt, vagy hogy nyugodtan adjon keményebb kutyát. Az ottani önkéntes kiválaszt egy kutyát, aki aznap még nem sétált, a kezedbe nyom egy pórázt, kiveszed és sétáltatos amennyit akarod. Ha bevállalósabb vagy, akkor azt mondod az önkénteseknek, hogy segítenél takarítani, etetni, sérülteket ellátni. Eleinte könnyebb feladatokat kapsz, később nehezebbeket is. Csak azt csinálod, amihez kedved van. Ha már tudod a járást, nagyjából ismered a viszonyokat, akkor mehetsz hétköznap is, meg bármikor.
Nálam az első ideiglenesezés úgy zajlott, hogy kinéztem a kutyát, akinek kerestek ideiglenest és szimpi volt. Telefonáltam, mondtam, hogy talán tudna jönni ideiglenesbe. Nem kérdezgettek, magamtól mondtam el, hogy milyen kutyás hátterem van, és hogy kan kutya illetve macska mellé jönne, ezért fontos, hogy kompatibilis legyen. Kimentem, mondtam hogy beszéltünk telefonon, ezt a kutyát keresem.
Kezembe nyomták, kivittem sétálni, bemutattam a kutyámnak, kicsit kifárasztottam, beteszteltem mindenféle ingerekre, és legvégül szóltam, hogy szeretném tesztelni macskára, mert nálam fontos, hogy egyben maradjon a cica is. Elmentünk a cicákhoz, megnéztük mit csinál, láttam, hogy ugyan mozdulna rájuk, de csak érdeklődik, tiltásra reagál, falattal elcsalható.
Tőlem baromira nem kérdeztek semmit, két önkéntes szóvá tette, hogy gondoljam meg, nem könnyű eset és nagyon bevédi a kaját. Mondtam hogy nem gond, ezt helyre tudom tenni nála. Kis lebeszélés után is kitartottam, aláírtuk a szerződést.
Utána magamtól írtam beszámolót az első napról, és azóta is rendszeresen jelzem, ha van valami újdonság. Még egyszer sem hívtak fel, hogy mi a helyzet, mertha bármi volt, szóltam magamtól. Nem jöttek vendégségbe, nem nyomoztak utánam. Megköszönték, hogy segítek, és örültek, hogy jó dolga van a kutyának. Nyílt napokon pedig meg kell vele jelennem, hogyha jönne potenciális gazdi, akkor legyen lehetősége látni, illetve ha van érdeklődő vele egyeztetek időpontot. Az alapítvány nem engedi, hogy nélkülük találkozzunk, ezért mindig úgy egyeztetünk, hogy kint a menhelyen tudjunk találkozni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!