Baranyában ki a legjobb doki aki fülvágást csinál?
Az, hogy a csonkolt fülü kutya keményebb és kevésbé sérülékeny, pont akkora marhaság, mint amikor a keleti szakácsok elhiteti, hogy a megszadizott kutya húsa ízletesebb.
Barbárok itt is és ott is.
Egyébként érdekes módon, a legtöbbet azok a kutyák verekszenek, akiket csonkolnak. És tudom, hogy nem a kutyák miatt, hanem a gazdák miatt, akik inkább uszítanak, semmint barátkoztatnak.
Szánalmas.
16:55.
Én ezzel nem értek egyet.
Az én kutyámnak is le van vágva a füle, és egészen addig barátkozik, amíg bele nem csíp a másik kutya.
Amikor a rotit a földhöz vágta, akkor is a barátját védte meg, ugyanis a tacsi is fiú, és nem kölyök koruk óta ismerik egymást.
Viszont szerintem sokkal risztóbb külsőre egy vágott fülű mint egy lógó fülű kutya. Ezt laikus szemmel nézve mondom.
Nekem német juhász- snaci kereverék kutyám van, egy nagy mackó - kajla fülekkel.
Ha agresszívan közelednek felé, mindig kihátrál a szituból.
Öt év alatt egyetlen egyszer volt verekedős szituja egy rottival, de másodpercek alatt vége lett. Részint mert mind a rotti gazdája, mind én hamar leállítottuk, részint mert egyik kutya sem volt amolyan halálig verekedős típus.
És egyik kutya füle sem sérült, pedig volt ott harapdálás.
És rengeteg meredek szitut kikerült a kutyám, mert pontosan érzi, hogy én ezt nem helyeslem. És nem érdekel, ha vannak, akik gyávának tartják - a kutyasuliban pontosan megmutatja hogy mit tud baj esetén...
Egyébként kutyát nem riaszt a vágott fül, az emberek meg általában a nagy testű kutyáktól félnek.
Azok szokták azt hinni, hogy ijesztőbb egy csonkolt kutya, akik viadaloztatnak, vagy uszítanak ahelyett, hogy visszafognák ebeiket.
Egyébként miért is kell egy kutyának ijesztőnek kinézni...?
A kutyának a szépen vágott fűl adja meg a fej karakterét.
Szép és elegáns fejformát kölcsönöz.
Az én kutyám alapjáraton haverkodik, ám ha támad a másik kutya, akkor azonnal fülre megy. Annál fogva lerántja a füldre. Nem egyszer kellett verekednie, mert olyan helyen laktam régen, hogy az utcára engedte sok ember a kutyáját.
A kiállításokon is a vágottak előnyben vannak.
Utolsó sorban meg hogy nekem jobban tetszik így.
zsuzsabazsa, plasztikázd a saját fejedet, gondolom azon inkább lenne mit szépíteni!
Egy kutya karakterét nem a csonkolt füle adja.
Egyébként is, a standard határozza meg, hogy milyen legyen egy kutya és azt tartja a sok birka szépnek.
Egyik kutyának vágott fülének "kell" lennie, a másiknak meg földig érő legyen, hogy éppenhogy rá nem lép.
Beteges dolog ez. Mert nem a kutya egészségét szolgálja, sőt ellene van.
És barbár szokás, barbár divat.
Remélem nem fog bejönni a szerencsétlen kutyánál pl. a testékszer, mert arra is kapható a sok divatot majmoló kutyás.
Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!