Baranyában ki a legjobb doki aki fülvágást csinál?
Erős házőrző nem a csonkított fülétől van.
A rottweiler nem erős, kemény kutya a kajla fülével?
Vagy a kaukázusi?
Te keményebb legény lennél, ha a füled-farkad csonkolnák?
Még valami.
Az ilyen "keménykedők", akik a kutyájukkal akarnak maguknak tiszteletet parancsolni, rendszerint félős kutyát nevelnek.
Mert ridegek velük és azt hiszik, attól lesz edzett, ha nem szeretik őket.
Pedig még a legszelídebb kutya is életét adná azért a gazdiért, aki szereti.
Egy munkakutyának ugyanúgy szüksége van a szeretetre, gondoskodásra és arra, hogy biztonságban érezze magát.
És egyáltalán nincs szüksége arra, hogy csonkolás révén korcsot csináljanak belőle.
Még valami.
Jó pénzért mindig fognak sajnos olyan orvost találni, aki csonkol, mégha a törvény tiltani is fogja.
Ha meg nem lesz orvos, akkor találnak valami amatőrt, vagy maguk esnek neki a kutyának.
Persze, csak hogy kemény legyen és edzett...
Szörnyű, amikor a butaság a kegyetlenséggel párosul!
Inkább vágassa kölyök korában a fülét mint felnőtten!
Nekem sajna volt részem benne, amikor a meghagyott stafi fülét kellett teljesen csonkára vágni mert szétkapták.
Sokkal rosszabb egy vastag megerősödött nagy fület vágni mint egy vékony porcot.
Amúgy meg ha már itt tartunk, az ivartalanítást is emberek találták ki mert az jó, és így kell lennie, mert tele vannak a sintér telepek. Itt mindent az ember irányít, sőt még arról is az ember dönt, hogy elvegye e az életét egy egészséges kutyának, csak azért mert nem kell senkinek....
A fülvágás nincsen betiltva, és vannak olyan fajták amelyekkel szóba se állnak a kiállításokon ha nincs vágva füle farka.
Sajna dokit nem tudok javasolni, mert arra nem vagyok ismerős.
A vágást mi nem lézerrel végeztük, hanem termokauterrel.
Sablonba be kell fogni a fülét ( altatás alatt ) azt rögzítjük, és a termoval a sablon mentén leégetjük. Így kevésbé vérzik, és nem nyilik, nem csúszik el a bőr a porcról.
Honnan lesz a kölyök? Megkérdezhetem? Vagy még nem döntöttétek el?
:-D :-D
A rotit röhögve vágta földhöz a kanom a fülénél fogva, amikor a roti meg akarta ölni a tacsinkat!!!
:-D :-D :-D
Jaj értem! Arra figyelj oda, hogy szerződés nélkül egy kölyköt se vegyél. Későbbiekben ne legyen gond.
Ha a tenyésztővel beszéled meg a fülvágást, akkor beszéljétek meg hogy mekkorára legyen vágva.
Bár én nem bíznám senkire se, még a tenyésztőre se. De ezt Te tudod, majd eldöntöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!