Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baranyában ki a legjobb doki...

Baranyában ki a legjobb doki aki fülvágást csinál?

Figyelt kérdés
A fülvágást elítélő emberek ne írjanak, mert nem érdekelnek az ilyen kommentek.
2011. jan. 28. 19:47
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/190 anonim ***** válasza:
25%

Még valami a farokvágásról.

A kutyának szükséges szerve a farok, egyensúlyozáshoz és kommunikációhoz kell.

Tény, hogy a kutyák nagyon tudna alkalmazkodni, még három lábbal is, sőt vakon is. Azért, mert nem látszik a szerv hiánya, mert képes kompenzálni, nem jelenti azt, hogy egy fontos szervtől meg kell fosztani.

2011. jan. 31. 22:52
 92/190 anonim ***** válasza:
74%

Nincsennek kevesebben, csak te látod úgy.

A kupírozás első sorban a nagyobb baj megelőzése miatt van, de ezt írta is valaki, hogy állandóan a dokinál vannak, mert szétveri a ferkát.

Az ivartalanításnak is célja van, és a vágásnak is.

És az csak aegy dolog hogy innen onnan veszel magadhoz egy egy kutyát. Attól még nem vagy állatvédő.

Amúgy a vágott fülű kutyááimon kívűl nekem is van sittes. Ő nem menehelyi kutya, hanem a sintér telepről hoztuk ki ahol altatnak. ( menhelyen nem altatnak )

Na és akkor mi van? Ettől még nem vagyok állatvédő.....

:-P

2011. jan. 31. 23:05
 93/190 anonim ***** válasza:
72%

Akkor a hegyi kecskék is kompenzálnak akik farok nélkül születnek?

Ugye ezt viccnek szántad? :-D :-D

2011. jan. 31. 23:07
 94/190 anonim ***** válasza:
39%

Olvasd csak:

"A hosszú faroknak igen fontos szerepe van az egyensúly és fordulékonyság biztosításában. Ezt csonkolatlan farkú kutyáink mozgásában is tapasztaltuk. Ha józanul belegondolunk, a természetben minden szükséges és hasznos tulajdonság megmarad, minden szükségtelen eltűnik. A kutyának nem véletlenül és nem azért van farka, hogy az embernek legyen mit levágnia…"

[link]

Tudod, a kutya nem hegyi kecske. A természetben a kutya farokkal születik, tehát szüksége van rá.

Gondolkozz egy kicsit...

2011. jan. 31. 23:25
 95/190 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem ti mint nagy állatvédők nagyon kevesen vagytok.Ismerősöm dobijának le van vágva füle,farka és ahogy megyünk az utcán egy csomó dicsérő megjegyzést kap.Ebből az következik hogy a többség nem ítéli el az ilyet.
2011. jan. 31. 23:34
 96/190 anonim ***** válasza:
14%

No, én befejeztem.

Elfogultak vagytok, sajnos a kutyák látják kárát.

Sebaj, majd kihal ez a barbár gondolkozásmód is egyszer.

2011. jan. 31. 23:41
 97/190 zsuzsabazsa ***** válasza:

Én is állatvédő vagyok, de az én állat védelmem nem abban merül ki, hogy a kutyának kupirozva van a füle vagy sem.

Hanem abban szó szerint, hogy kutyákat mentek meg a biztos haláltól.

Nem restellem betenni a kocsimba a sáros mocsoktól bűzlő kutyákat és menhelyre szállítani netán orvoshoz vinni vérző

balesetes kutyákat.

Az az igazi állatvédő aki tesz is érte és nem csak befogad kutyát.

Az, hogy valakinek olyan kutya tetszik amelyiknek a füle kupírozva van és emellett jó gazda is és a kutyáját megfelelően tarja, oktatja, neveli. Hát hagyjuk már őket békén.

Akkor ezen a témán már átlehetne esni.

2011. febr. 1. 00:07
 98/190 anonim ***** válasza:
100%

A természetben a medve is farok nélkül születik, az egyensúlyával nincsen semmi baj. Ugyanolyan emlős állat mint a kutya. Sőt van olyan kutya fajta amelyiknek soha nem vágták a ferkát, és mégis farok nélkül születik.

Soha egyetlen egyede se ,,kompenzált " a mozgását illetően.

De szerintem is hagyjuk a témát, főleg, hogy tudom milyen ember írogat ide már megint.

Akinek olyan a kutyája, hogy egyszer az egyik topicban ful barátságos és soha se támad, a másik topikban meg le akarja harapni egy gyerek kezét, mert az meg akarja simogatni.

Az ilyen inkább húzzon el innen és ne égesse jobban le magát!

2011. febr. 1. 00:19
 99/190 Doruss ***** válasza:
0%

Hát nem értitek a lényeget? Az, hogy a hegyi kecske meg a medve farok nélkül születik, meg ki tudja még, hány állat, az azt jelenti, hogy nincs szükségük rá, ezért nem alakult ki. Nem hallottatok még az evolúciós elméletről? Utána kéne nézni. Már ha képesek vagytok felfogni. Ez azt takarja, ahogy az állatok az idők során fejlődésükkel alkalmazkodtak a környezethez. Úgyhogy nyilván nekik nincs szükségük rá. Nem kéne keverni a medvét a kutyával, mert az két külön világ.

És amúgy kérdező, nem kételkedem abban, hogy amúgy jó gazda vagy. Csak nem értem, hogy miért van erre szükség. Nem a külső számít, főleg nem az állatoknál.

2011. febr. 1. 18:53
 100/190 anonim ***** válasza:
0%

Az állatvédelem nem lenne teljes, ha nem hirdetné, hogy a csonkolás barbár dolog.

A kutya természete alapján füllel és farokkal születik.

Szüksége van minden szervére.

Hogy van akinek nem tetszik és levágja, ez barbár dolog.

Vágja le a saját fülét, vagy farkát és gondolja azt, hogy most ő elegánsabb, tiszteletreméltóbb és szebb.

De a kiszolgáltatott állattal tenni barbárság.

Ez van.

2011. febr. 1. 18:58
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!